Strony

.10.

.owsianka na mleku sojowym z bananem, wiórkami kokosowymi i daktylami
.oatmeal with soy milk, banana, coconut and dates

6 komentarzy:

  1. Jak przyrządzasz owsiankę? :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Płatki (3-4 łyżki, przeważnie owsiane ale używam tez orkiszowych, żytnich, jęczmiennych) i otręby (łyżka, żytnie, orkiszowe, owsiane lub pszenne) zalewam wieczorem najpierw odrobiną wody, a gdy wsiąknie daję szklankę mleka (używam sojowego, ale może być inne). Przykrywam garnek talerzykiem i wstawiam do lodówki. Rano tylko zagotowuję, dodaję resztę składników i jem ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. ja też uważam, że śniadanie to nie tylko podstawa, najważniejszy posiłek dnia, ale również najsmaczniejszy. bardzo dobry pomysł z tym blogiem

    OdpowiedzUsuń
  4. Czy w taki sposób owsianka Ci dobrze gęstnieje?
    Pozdrawiam! CUDOWNY BLOG!

    OdpowiedzUsuń
  5. Tak, jest idealna :) Zajrzyj tu: http://makaronirodzynka.blogspot.com/2011/04/po-prostu-owsianka.html
    Ostatnio często dodaję też zarodki pszenne, dają fajny smak i gęstszą konsystencję.

    OdpowiedzUsuń