Skorzystałam z "owsiankowego miksu", którego przygotowałam wczoraj tak na próbę, bo podobny mam zamiar wziąć na wyjazd. Wymieszałam: po 0,5 szklanki płatków orkiszowych, żytnich i jęczmiennych, 1,5 szklanki płatków owsianych i po łyżce zarodków pszennych, siemienia lnianego, poppingu z amarantusa, płatków ryżowych, otrąb pszennych, orkiszowych, żytnich i owsianych.
Do owsianki: 1/2 szklanki powyższego miksu (można dać po prostu samych płatków osianych) 1/2 szklanki waniliowego mleka sojowego 1/2 szklanki wody szczypta soli 1 banan, pokrojony w cienkie plasterki kilka truskawek 2 łyżeczki jogurtu naturalnego mały pokruszony herbatnik (np. bebe z jutrzenki)
Płatki zalać wodą i mlekiem, dodać sól, przykryć i wstawić do lodówki. Rano zagotować, dorzucić banana i mieszając od czasu do czasu gotować aż z banana powstanie papka. Przełożyć owsiankę do miski, truskawki rozgnieść i wylać na owsiankę, polać jogurtem i posypać herbatnikami.
Wiedziałam, że małe! Moja micha na owsiankę ma pojemność litra, a przeważnie zapełniam tak 3/4. Skromne masz to śniadanko, ale najważniejsze, że się najadasz i podsuwasz świetne pomysły. ;)
Nie pamiętam kiedy ostatnio jadłam owsiankę, jakoś utrzymuję przekonanie, że jej nie lubię, a nie wiem dlaczego. Gdy patrzę na Twoje zdjęcie mam ochotę na owsiankę- to niesamowite, gratuluję:)
There's definately a great deal to find out about this subject. I like all the points you made. payday loans Here is my weblog : line feed payday loans
baaaaaardzo proszę o dokładny przepis :)!
OdpowiedzUsuńPycha! Moje ulubione połączenie.. <3
OdpowiedzUsuńoch, to musiało być pyszne!
OdpowiedzUsuńJa także dołączam się do prośby o przepis! :)
OdpowiedzUsuńMmmmmmmmm!
Skorzystałam z "owsiankowego miksu", którego przygotowałam wczoraj tak na próbę, bo podobny mam zamiar wziąć na wyjazd.
OdpowiedzUsuńWymieszałam:
po 0,5 szklanki płatków orkiszowych, żytnich i jęczmiennych, 1,5 szklanki płatków owsianych i po łyżce zarodków pszennych, siemienia lnianego, poppingu z amarantusa, płatków ryżowych, otrąb pszennych, orkiszowych, żytnich i owsianych.
Do owsianki:
1/2 szklanki powyższego miksu (można dać po prostu samych płatków osianych)
1/2 szklanki waniliowego mleka sojowego
1/2 szklanki wody
szczypta soli
1 banan, pokrojony w cienkie plasterki
kilka truskawek
2 łyżeczki jogurtu naturalnego
mały pokruszony herbatnik (np. bebe z jutrzenki)
Płatki zalać wodą i mlekiem, dodać sól, przykryć i wstawić do lodówki. Rano zagotować, dorzucić banana i mieszając od czasu do czasu gotować aż z banana powstanie papka. Przełożyć owsiankę do miski, truskawki rozgnieść i wylać na owsiankę, polać jogurtem i posypać herbatnikami.
Jakieś takie malutkie wydaje mi się o śniadanko; nie mniej zapewne smakowite. Jaką pojemność ma twoja miseczka?
OdpowiedzUsuńMałe może się wydawać, ale sycące było bardzo :D Miseczka ma 500ml
OdpowiedzUsuńWiedziałam, że małe! Moja micha na owsiankę ma pojemność litra, a przeważnie zapełniam tak 3/4. Skromne masz to śniadanko, ale najważniejsze, że się najadasz i podsuwasz świetne pomysły. ;)
OdpowiedzUsuńlitr? wow, nie jadłabym tyle ;)
OdpowiedzUsuńNie pamiętam kiedy ostatnio jadłam owsiankę, jakoś utrzymuję przekonanie, że jej nie lubię, a nie wiem dlaczego. Gdy patrzę na Twoje zdjęcie mam ochotę na owsiankę- to niesamowite, gratuluję:)
OdpowiedzUsuńThere's definately a great deal to find out about this subject. I like all the points you made. payday loans
OdpowiedzUsuńHere is my weblog : line feed payday loans