Strony

.170.

wegańskie pancakes z śmietanką kokosową, brzoskwinią i malinami
vegan pancakes with coconut cream, peach and raspberries

19 komentarzy:

  1. Fajne,takie malutkie owocowe;) śmietany kokosowej jeszcze nie próbowałam,a mam smaka!,pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. chętnie bym zjadła z taką śmietanką. x]

    OdpowiedzUsuń
  3. Brak słów :-) Znowu cudne śniadanie:-) Skąd taka śmietanka? :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. piękne zdjęcie ;]
    a śniadanie... po prostu reweacja. takie pulchniutkie te placuszki!

    OdpowiedzUsuń
  5. ojoj, cudowne. dasz proporcje? :D

    OdpowiedzUsuń
  6. Bardzo fajne połączenie! =] a ta piramidka z placuszków to całkiem fajny pomysł :D

    OdpowiedzUsuń
  7. Kokosowa śmietanka? Brzmi genialnie. ;) To musiało być przepyszne.

    OdpowiedzUsuń
  8. Śmietankę kupiłam w Almie, a placuszki z tego przepisu: http://makaronirodzynka.blogspot.com/2011/04/cynamon-do-plackow-pancakes-na.html, ale dałam tylko dwie szczypty cynamonu.

    OdpowiedzUsuń
  9. Ale urocza piramidka, mmm, to było nieziemskie śniadanie! :)

    Do tofu trzeba się przyzwyczaić, no i dobrze je przyprawić, bo samo jest nieco nijakie. Zachęcam do eksperymentów ;)

    OdpowiedzUsuń
  10. Ale mi się pdooba ten dodatek śmietanki kokosowej! Mmm!

    OdpowiedzUsuń
  11. Jaka piękna wieżyczka, nie można się napatrzeć!
    Skąd masz śmietankę kokosową? Widziałam tylko mleko kokosowe i tłuszcz kokosowy (ma taką konsystencję jak masło).

    OdpowiedzUsuń
  12. Kupiłam w Almie, w takiej malutkiej puszce. W sumie jest napisane "mleczko deserowe", ale konsystencja jak śmietanka.

    OdpowiedzUsuń
  13. wyglądają po prostu rewelacyjnie ;)

    OdpowiedzUsuń
  14. O, wegańskie? Super, chętnie skorzystam z przepisu. A do takich placuszków bardzo pasuje też śmietanka owsiana, polecam.

    OdpowiedzUsuń
  15. Ano właśnie, z mleczka kokosowego można zrobić bitą śmietankę kokosową wegańską, trzeba tylko porządnie schłodzić mleko na noc w lodówce, podzieli się na dwie warstwy i później ubić0 zblendować, czy też urządzeniem do spieniania mleka, wychodzi fajna śmietana, którą można docukrzyć czymś i jako krem do ciast, naleśniorów, pychotka :)

    OdpowiedzUsuń
  16. placuszki cud miód! całość bardzo apetyczna

    OdpowiedzUsuń
  17. Wygląda pięknie, szczególnie ten jeden na czubku :)
    czym różni się śmietanka od mleczka kokosowego?

    OdpowiedzUsuń