Śmietankę kupiłam w Almie, a placuszki z tego przepisu: http://makaronirodzynka.blogspot.com/2011/04/cynamon-do-plackow-pancakes-na.html, ale dałam tylko dwie szczypty cynamonu.
Jaka piękna wieżyczka, nie można się napatrzeć! Skąd masz śmietankę kokosową? Widziałam tylko mleko kokosowe i tłuszcz kokosowy (ma taką konsystencję jak masło).
Ano właśnie, z mleczka kokosowego można zrobić bitą śmietankę kokosową wegańską, trzeba tylko porządnie schłodzić mleko na noc w lodówce, podzieli się na dwie warstwy i później ubić0 zblendować, czy też urządzeniem do spieniania mleka, wychodzi fajna śmietana, którą można docukrzyć czymś i jako krem do ciast, naleśniorów, pychotka :)
Fajne,takie malutkie owocowe;) śmietany kokosowej jeszcze nie próbowałam,a mam smaka!,pozdrawiam
OdpowiedzUsuńchętnie bym zjadła z taką śmietanką. x]
OdpowiedzUsuńBrak słów :-) Znowu cudne śniadanie:-) Skąd taka śmietanka? :-)
OdpowiedzUsuńpiękne zdjęcie ;]
OdpowiedzUsuńa śniadanie... po prostu reweacja. takie pulchniutkie te placuszki!
ojoj, cudowne. dasz proporcje? :D
OdpowiedzUsuńBardzo fajne połączenie! =] a ta piramidka z placuszków to całkiem fajny pomysł :D
OdpowiedzUsuńKokosowa śmietanka? Brzmi genialnie. ;) To musiało być przepyszne.
OdpowiedzUsuńŚmietankę kupiłam w Almie, a placuszki z tego przepisu: http://makaronirodzynka.blogspot.com/2011/04/cynamon-do-plackow-pancakes-na.html, ale dałam tylko dwie szczypty cynamonu.
OdpowiedzUsuńAle urocza piramidka, mmm, to było nieziemskie śniadanie! :)
OdpowiedzUsuńDo tofu trzeba się przyzwyczaić, no i dobrze je przyprawić, bo samo jest nieco nijakie. Zachęcam do eksperymentów ;)
Ale mi się pdooba ten dodatek śmietanki kokosowej! Mmm!
OdpowiedzUsuńJaka piękna wieżyczka, nie można się napatrzeć!
OdpowiedzUsuńSkąd masz śmietankę kokosową? Widziałam tylko mleko kokosowe i tłuszcz kokosowy (ma taką konsystencję jak masło).
Kupiłam w Almie, w takiej malutkiej puszce. W sumie jest napisane "mleczko deserowe", ale konsystencja jak śmietanka.
OdpowiedzUsuńwyglądają po prostu rewelacyjnie ;)
OdpowiedzUsuńO, wegańskie? Super, chętnie skorzystam z przepisu. A do takich placuszków bardzo pasuje też śmietanka owsiana, polecam.
OdpowiedzUsuńAno właśnie, z mleczka kokosowego można zrobić bitą śmietankę kokosową wegańską, trzeba tylko porządnie schłodzić mleko na noc w lodówce, podzieli się na dwie warstwy i później ubić0 zblendować, czy też urządzeniem do spieniania mleka, wychodzi fajna śmietana, którą można docukrzyć czymś i jako krem do ciast, naleśniorów, pychotka :)
OdpowiedzUsuńplacuszki cud miód! całość bardzo apetyczna
OdpowiedzUsuńWygląda pięknie, szczególnie ten jeden na czubku :)
OdpowiedzUsuńczym różni się śmietanka od mleczka kokosowego?
Po prostu jest gęstsza :)
OdpowiedzUsuńmoje ukochane brzoskwinki!;)
OdpowiedzUsuń