Strony

.350.

domowy chleb orzechowy z kakaowym masłem migdałowym i kiwi / z jajkiem, papryką, solą i pieprzem, kawa ricore z mlekiem sojowym
homemade hazelnuts bread with cacoa almond butter and kiwi / with egg, red pepper, salt and black pepper, chicory coffee with soy milk

42 komentarze:

  1. jaaaaakie fajne grube kromy :DD
    nie wątpię, że śniadanie przepyszne.

    OdpowiedzUsuń
  2. Już od kilku dni marzy mi się takie cudo! Ciepłe, własnoręcznie pokrojone grube kromki. Chyba upiekę dziś pierwszy w życiu chleb. Możemy liczyć na przepis na 'Makaronie' ? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Chleb domowy, ale nie w moim wykonaniu. Otrzymałam go od cioci, więc jak zdobędę przepis to upiekę i wrzucę na bloga.

      Usuń
  3. wygląda pysznie:) mam nadzieję że przepis się pojawi:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam domowy chleb! *.*
    A śniadanie pierwsza klasa- szczególnie porwałabym tą kromkę z jajkiem :D

    Makaron z soczewicą inspirowany MakaronemiRodzynką =) Uszczuplone składniki ze względu na stan mojej lodówki i lenistwo-nie chciało mi się do sklepu iść.

    OdpowiedzUsuń
  5. No, ale ten kubek to masz pro :)

    Śniadanie smaczne, przyznam się, że nigdy nie jadłem kanapek z owocami. Muszę wypróbować. Po tej kawie z mlekiem w połączeniu z kiwi nie masz rewolucji w żołądku? :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mam rewolucje tylko jeśli łączę mleko krowie z owocami, sojowe bez problemów :) A kanapki lub tosty z owocami polecam, bo smakują świetnie.

      Usuń
    2. Próbowałem kiedyś sojowego.. z biedronki? Trochę drogie w stosunku do pojemności, i moim zdaniem gorzej smakuje. Nie mam problemów z nietorelancją laktozy, więc w zasadzie mogę sobie pozwolić na krowie ;-)

      Używasz smakowego sojowego, czy naturalne?

      Usuń
    3. Ze smakowych lubię waniliowe, ale na co dzień używam naturalnego. To z biedronki według mnie jest trochę za słodkie.

      Usuń
  6. Ciekawy chlebek :) Z mączki orzechowej czy po prostu z dodatkiem pokruszonych orzechów?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Orzechy są w kawałkach, a do chleba dodane są chyba otręby, ale nie mam pojęcia ;)

      Usuń
  7. Też jestem ciekawatego chleba :) kiedyś jadłam chelb z orzechami, ale był 'kupny' - pomimo tego bardzo mi smakował

    OdpowiedzUsuń
  8. orzechowy chleb;)wygląda nad wyraz kusząco!też lubię grubo ukrojone,najlepiej jeszcze ciepłe kromki;)

    OdpowiedzUsuń
  9. chlebek prezentuje się świetnie! Z pewnością był przepyszny. Porywam kromeczkę z masełkiem i kiwi ^^

    OdpowiedzUsuń
  10. I wzajemnie ;D A Ty masz już jakieś plany na weekend ? ;D

    OdpowiedzUsuń
  11. mmm świetny domowy chlebek! spróbowałabym tego masła migdałowego :)

    OdpowiedzUsuń
  12. :D jejku no pyszne! czekam na przepis

    OdpowiedzUsuń
  13. Kurczę, świetny ten chlebek! :D
    Masło migdałowe też homemade? Czym mielisz? Możesz podać markę sprzętu? :P

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Domowe, używam blendera firmy Home.

      Usuń
  14. Chlebek pierwsza klasa, uwielbiam takie na śniadania :)

    OdpowiedzUsuń
  15. ja mam pytanie co do masła orzechowego domowego. orientujesz się może, czy ręczny blender podoła temu zadaniu? nic nie stanie się z jego ostrzem?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ręcznym nigdy nie robiłam i obawiam się, że orzechy mogłyby "strzelać" na boki. Ja robię takim z wymiennymi końcówkami, w którym jedna z tych końcówek to zamknięty pojemnik.

      Usuń
    2. ja robię ręcznym i spokojnie sie udaje, nic nie 'strzela' ;))

      Usuń
  16. Fantastycznie wyglada ten chleb, tez mi sie marzy kiedys jakis upiec, ale mam piekarnik gazowy i troche boje sie w nim cokolwiek robic O_o

    OdpowiedzUsuń
  17. Czy robiąc własne masło słonecznikowe dodajesz do niego oleju? Moje, choć w smaku pyszne, ma bardzo gęstą konsystencję, nawet po długim okresie miksowania.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jedną łyżeczkę podczas prażenia słonecznika na patelni.

      Usuń
  18. Marzy mi się nie tyle domowy chleb co domowe masło migdałowe... Czy którekolwiek inne z Twojej kolekcji. Niestety nie posiadam porządnego blendera. ;(

    OdpowiedzUsuń
  19. O rety... Narobiłaś mi smaku, w tym tygodniu robię kanapki z masłem orzechowym i z kiwi, coś jeszcze polecasz do masła z owoców?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jabłka, banany, mandarynki, jagody, brzoskwinie :)

      Usuń
  20. U mnie też wystąpiło dzisiaj kiwi w roli głównej :)
    Ten drugi tost z jajkiem- cudo! Sadzone czy w koszulce?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak jakby sadzone z rozlanym żółtkiem i w trakcie smażenia złożone na pół ;)

      Usuń
  21. Pyszne i ślicznie wygladajace śniadanko. Te jajko to sadzone czy w formie jajecznicy bo takie jakieś płaskie :D

    OdpowiedzUsuń
  22. Fajne i takie kolorowe .Podoba mi się

    OdpowiedzUsuń
  23. Chleb orzechowy - nigdy nie jadłam, ale musi być genialny! *.*

    OdpowiedzUsuń
  24. chciałabym spróbować ten chleb. musi być ciekawy w smaku :)

    OdpowiedzUsuń
  25. Wygląda.. zniewalająco. :D

    OdpowiedzUsuń
  26. ta papryczka chlebie mmm.. wiosna ! hehe ^^

    OdpowiedzUsuń