Strony

.967. Halloween breakfast

cukiniowe kakaowe ciasto z jabłkami, serek naturalny z dżemem
zucchini cacoa cake with apples, cream cheese with jam

Halloweenowe śniadanie jemy dzisiaj: Martyna, Teenager, Ashtray, Blaithin, Whiness, Fantasmagorja, Mania179, Marysia, Slyvvia, Magda, Kasia, Miranda, Siaśka, Klaudia, Sylwia, Aneta i Sandra. Dziękuję za wirtualne towarzystwo :D

20 komentarzy:

  1. Też zjadłam halloweenowe śniadanko ;] Dawno nie jadłam ciasta cukiniowego, muszę w końcu zrobić :]

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. kogo to obchodzi?

      Usuń
    2. No właśnie, przecież 90% komentarzy nic nie wnosi ;) Łącznie z tym. Pozdrawiam.

      Usuń
  2. ale cudnie podane,
    ale cudnie wygląda!

    miłego halloween! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Doborowe towarzystwo ;) Pyszne miałaś to halloweenowe śniadanie, nawet bez dyni ;))

    OdpowiedzUsuń
  4. Ostatnio pokochałam cukinię na słodko, więc jestem oczarowana ciastem. :>

    Fajne miałyście to towarzystwo! :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Ale smacznie! Uwielbiam takie ciacha :) Świetnie wyglądają.

    OdpowiedzUsuń
  6. Cudne :) Nic dodać nic ująć !

    OdpowiedzUsuń
  7. no tak, a ja jak to ja, zapomniałam. Ah wszystko przez ten wczorajszy natłok zajęć. No trudno, następnym razem.
    Serek wygląda genialnie w tym słoiku, takie zgrywające się połączenie kolorów :)

    OdpowiedzUsuń
  8. urocze te muffiny ! jak Halloweenowo to i słodko oczywiście :)

    OdpowiedzUsuń
  9. ale ciacho! Uwielbiam cukiniowe, a Twoje piękne zdjęcia sprawiły, że mam na nie wielką ochotę!:)

    OdpowiedzUsuń
  10. co za upiorne śniadanko ;)
    jabłko ułożone w nietoperza w miseczce po lewej ? ;>

    OdpowiedzUsuń
  11. chyba cała blogosfera tak naprawdę jadła wspólne śniadanie halloweenowe ;)
    a twoje wygląda przepysznie!

    OdpowiedzUsuń
  12. A gdzie znajdę przepis na takie pyszności??

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Robiłam trochę na oko:
      60g mąki pełnoziarnistej
      łyżka kakao
      1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
      jajko
      cynamon
      ok. 60ml mleka
      80g startej cukinii
      1 łyżeczka cukru

      Wymieszałam i piekłam w 180 stopniach ok. 30 minut.

      Usuń