Dzisiaj mam wam do zaoferowania dwa takie, ukazane na zdjęciu, mocno kakaowe zestawy. A ponieważ nie mogę się zdecydować co kakaowego upiec w te święta, waszym zadaniem będzie podanie pomysłu na wasze ulubione świąteczne ciasto z wykorzystaniem kakao.
Konkurs będzie trwał do 25 kwietnia i to do tego czasu możecie wysyłać pomysły pod tym wpisem. Dwa najciekawsze wybiorę i zostaną nagrodzone kakao DecoMorreno i babkową formą.
Czekam na wasze przepisy!
Niedługo na blogu jakaś moja kakaowa babka, kto wie, może z któregoś z waszych przepisów :D
Sernik na kakaowym spodzie z kakaową kruszonką! Mniam!
OdpowiedzUsuńCiasto, które chciałabym zaproponować, może nie do końca pasuje do tradycyjnych świąt Wielkanocnych, ale jest pyszne i zdecydowanie warte grzechu... ;-) Pierwszy raz zrobiłam je na ubiegłoroczną Wielkanoc i od tego momentu (zbyt)często gości w moim domu ;-). Moją propozycją jest brownie przełożone kremem z mascarpone i masła orzechowego, polane domowym sosem toffi z dodatkiem solonych fistaszków. Uwierz, niebo! Polecam Ci gorąco, ponieważ jestem pewna, że posmakują Ci te klimaty :-) No, a mnie przydałaby się taka blaszka i zapas ulubionego kakao...^^
OdpowiedzUsuńP.S
na zdjęciu brownie upieczone przeze mnie dla kawiarni, z którą mam przyjemność współpracować :-)
https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/v/t1.0-9/1495521_263792240453387_1609573574_n.jpg?oh=ae378a371aa85aba30825170ad963fd8&oe=53DCD127
Marmurkową babkę! :)
OdpowiedzUsuńciasto z fasoli, czekoladowe oczywiście :D
OdpowiedzUsuńMoim ulubionym świątecznym ciastem z dodatkiem kakao jest ciasto meksykańskie. Uwielbiam je za mocno kakaowy smak, chrupiące orzechy i polewę kakaową albo cukier puder :) Lubię też wzbogacać jego smak o domowe powidła śliwkowe, w tedy smakuję troszkę jak piernik. Jest niezastąpione i zawsze znika jako pierwsze! Niech babki i mazurki, przy nim się chowają!
OdpowiedzUsuńjak święta to babka! oczywiście z dodatkiem kakao. W tym roku aby ciasto nie było nudne, dodam do niego herbatę matha. Dzięki temu będzie żywozielona i z delikatnym aromatem herbacianym:)
OdpowiedzUsuńk_chiciak@wp.pl
A kakao? Pierwszy do głowy przyszedł mi murzynek? A żeby go urozmaicić proponuję dodać mak i/lub białą czekoladę. Co ty na taką propozycję? :)
OdpowiedzUsuńu mnie w tym roku miniserniczki z ricotty i śmietanki na kakaowym kruchym spodzie;p
OdpowiedzUsuńanniesier@wp.pl
Moje ulubione ciasto z wykorzystaniem kakao to chyba "Snickersowe". Proste, szybkie i bardzo smaczne:).
OdpowiedzUsuńessiii4@wp.pl
Nie jest to stricte świąteczne ciasto, ale przecież na takie słodkości nigdy nie jest zła pora... Myśląc o kakao od razu mam przed oczami murzynka. Najlepszego jadłam u mojej przyjaciółki, a była to wersja przekładana dżemem/marmoladą oraz kremem z orzechów włoskich. Słodycz przeplatana z nutą cierpkości i kwaskowatości. Coś niesamowitego. Gorąco polecam :)
OdpowiedzUsuńJa mam pomysł na babkę caffe latte . Jest ona z kawą i oczywiście KAKAO :)
OdpowiedzUsuńCiasto dzieli się na trzy części Jedną zostawią się zwykłą do drugiej dodaje się KAKAO a do trzeciej kawię i KAKAO :D Pycha !
Wuzetka - tradycyjne ciasto, które smakuje każdemu, pięknie wygląda na świątecznym stole (i nie tylko). Kakaowe blaty przełożone śmietaną - bajka :)
OdpowiedzUsuńkonsek_ewa!o2.pl
hmmm.... jeżeli chodzi o ciasta to polecam te najbardziej klasyczne, ekspresowe, które zawsze wychodzą i czarują smakiem. Mam na myśli wszelkie murzynki (np. z dżemem truskawkowym lub powidłami śliwkowymi!), chlebki bananowe (z kakao, orzechami włoskimi i polewą z gorzkiej/mlecznej czekolady), muffiny (kakaowe z z miodowo-kakaową ricottą/ricottą z kremem daktylowym(namoczone daktyle i zblendowane saute/ daktyle zblendowane z kakao/daktyle zblendowane z kakao i mlekiem w proszku- jak nutella!), a'la cukiniowe brownie z PB).
OdpowiedzUsuńPrzygotowujemy:
OdpowiedzUsuń200 g czekolady (u mnie mleczna Alpen Gold)
1 i 1/4 szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody
2 łyżki ciemnego kakao
3/4 szklanki cukru pudru
3/4 szklanki mleka
1/3 szklanki oleju
1 jajko
Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 190 stopni. Czekoladę siekamy na małe kawałeczki. W jednej misce mieszamy wszystkie suche składniki, łącznie z posiekaną czekoladą, w drugiej ubijamy na gładką masę mokre. Łączymy suche z mokrymi, mieszamy tyle o ile, nie za długo i niezbyt dokładnie :) Napełniamy foremki muffinkowe wyłożone papierowymi papilotkami mniej więcej do 3/4 wysokości i pieczemy około 20 minut. Moje uroczo popękały i muszę przyznać, że są to jedne z najpyszniejszych babeczek. Najlepsze na gorąco, z płynną czekoladą w środku - potężna dawka dobrego humoru w babeczkowej formie :)
Pyszne Babeczki Polecam mocno kakaowe ;* Pozdrawiam ciepło;*
OdpowiedzUsuńNa co dzień dużo eksperymentuję w kuchni, ale na czas Świąt staję się tradycjonalistką. Dlatego w tym roku na moim stole pojawi się ciasto, które zawsze piekła moja babcia: kruchy mazurek z konfiturą z płatków róży i dużą ilością gęstej polewy z kakao, cukru i oleju. Oczywiście przybrany płatkami migdałów i skórką pomarańczową! Mam nadzieję, że coś podobnego zagości też na Twoim stole :)
OdpowiedzUsuńAgata
agatawiencis@o2.pl
A ja polecam z racji tego, że jestem na diecie ciasto marchewkowe z cynamonem, kakao i kakaową polewą :D niby z marchewką a wgl jej nie czuć :D
OdpowiedzUsuńMoże nie jest to typowe ciasto wielkanocne, ale na pewno jest godne polcenia. Jest mocno kakaowe, a przez dodatek buraczków lekko bordowe ;) Wszystkim tak smakowało, że poproszono mnie o upieczenie go na tegoroczne Święta.
OdpowiedzUsuńCiasto czekoladowe z buraczkami i kremem kakaowym
Składniki na ciasto:
300 g cukru
200 g mąki pszennej
30 g kakao
85 g gorzkiej czekolady
1/4 łyżeczki soli
1,5 łyżeczki sody
300 g buraków świeżych
3 jajka
240 ml oleju
Buraki ugotować, zetrzeć na drobnej tarce, dodać rozpuszczoną czekoladę. Zmiksować jajka, cukier i olej, dodać masę buraczkową. Składniki suche wymieszać razem, dodać je do mokrych i całość wymieszać. Piec w temp. 170-180 stopni C przez ok. 50 minut. Upieczone ciasto przekroić wzdłuż na pół.
Krem kakaowy
Składniki:
2 kostki masła
2 żłótka
1/2 szklanki cukru
1 cukier waniliowy
2 łyżeczki kakao
1/4 szklanki wody
Masło utrzeć z żółtkami. Pozostałe składniki zagotować, ostudzić i połączyć z masą maślaną. Gotowym kremem pżełożyć blaty ciasta.
Polewa (dodatkowo, można zamienić na cukier puder)
Składniki:
3 łyżki wody
3 łyżki zukru pudru
3 łyżki kakao
100 g masła
Cukier rozpuścić we wrzącej wodzie, dodać masło, a na koniec kakao. Całość dobrze roztrzepać trzepaczką. Gotową polewą polać wierzch ciasta.
Mam nadzieję, że ciasto będzie smakować :)
Paulina (paulinadomanska16gmail.com)
Torcik kawowo-czekoladowy! <3
OdpowiedzUsuńSkładniki:
1/4 szklanki gorzkiej czekolady
4 rozdzielone jajka
3/4 szkl cukru pudru
17,5 dag miękkiego masła
2 łyżki mocnej czarnej kawy
1/2 szkl przesianej mąki
2 łyżki ciemnego kakao
Polewa:
1 i 1/4 szkl gorzkiej czekolady, połamanej na małe kawałki
10 dag masła
bita śmietana do dekoracji (opcjonalnie)
Czekoladę topimy w kąpieli wodnej, mieszając. Studzimy. Żółtka ucieramy z cukrem pudrem. Dodajemy masło i ucieramy do uzyskania kremowej masy. Łączymy z kawą i czekoladą, dalej ucieramy. Dokładamy mąkę i kakao, delikatnie mieszamy. Ubijamy białka na sztywną pianę. Dodajemy do masy czekoladowej. Ciasto wlewamy do natłuszczonej i wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy (śr. 20 cm) i pieczemy 30 min, aż stanie się sprężyste przy dotyku. Temp. 180 stopni. Studzimy ciasto przy uchylonych drzwiczkach wyłączonego piekarnika. Wyjmujemy formy, chłodzimy przez noc w lodówce. Składniki polewy rozpuszczamy w rondelku z 2 łyżkami wody i polewamy zimne ciasto.
U mnie co roku na Wielkanoc, cudowne ciacho, pozdro :)
Cookie, kloe94@o2.pl
Święta Wielkanocne kojarzą mi się przede wszystkim z babką- co roku wymieniamy się różnorodnymi wariacjami ciasta. W tamtym roku postawiłam na kakaową babkę z białą czekoladą, która zrobiła furrorę wśród wszystkich gości i to ją wykorzystam jako danie konkursowe :)
OdpowiedzUsuńMarmurkowa babka z białą czekoladą
składniki:
100 g białej czekolady
80 g masła
pół szklanki cukru
3 jajka, oddzielone żółtka od białek
1 i 3/4 szklanki mąki
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki kakao
polewa:
150g białej czekolady, 8 łyżek śmietanki 30%, płatki migdałów
Rozpuścić i połączyć czekoladę z masłem. Dodać cukier i żółtka, proszek do pieczenia i przesianą mąkę. Wymieszać z ubitymi na sztywno (najlepiej z odrobiną soli) białkami. Oddzielamy 1/3 ciasta, dodajemy do niego kakao i miksujemy.
Do formy najpierw wlewamy "jasne" ciasto, później to z dodatkiem kakao, tworząc z pomocą widelca bujne wzorki. Pieczemy ok. 40 min w 180 stopniach.
Polewa: Rozpuszczoną czekoladę łączymy ze śmietanką i migdałami. Polewamy ostudzone ciasto.
Bardzo polecam!
cupcakex11@gmail.com
Poduszkowiec, a jakże!
OdpowiedzUsuńMazisty ser zatopiony w wilgotnym czekoladowym cieście, poezja! :)
Ciasto:
- 5 jajek
- 220 g mąki
- 180 g cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 125 ml oleju
- 4 łyżki gorzkiego kakao
- 125 ml wody
Masa serowa:
- 500 g mielonego sera twarogowego
- 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru
- 100 g cukru, w tym 15 g waniliowego
Żółtka utrzeć z połową cukru na puszystą masę, dodać olej i wodę, zmiksować. Białka ubić z resztą cukru na sztywną pianę i dodać do masy żółtkowej. Przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao, wymieszać. Przelać na wyłożoną papierem do pieczenia blachę.
Ser zmiksować z cukrem i budyniem. Powstałą masę przełożyć do woreczka foliowego, obciąć róg i wycisnąć na masę kakaową pasy w pionie i poziomie tak, by tworzyły kratę.
Piec w 180 stopniach przez ok. 40 minut (do suchego patyczka).
Rozpływa się w ustach i długo nie postoi, gwarantuję. ;)
little.smile@op.pl
Babka marmurkowa
OdpowiedzUsuńSkładniki:
- 200 g mąki pszennej (ok. 1 szklanka)
- 50 g mąki ziemniaczanej (ok. 0,5 szklanki)
- 6 jajek
- 200 g cukru (ok. 1 szklanka)
- 180 ml oleju rzepakowego
- 1 cukier wanilinowy
- 2 łyżeczki kakao DecoMorreno
- łyżeczka proszku do pieczenia
- suszona żurawina do ozdoby
Przygotowanie:
Jajka ubijać z cukrem, aż masa podwoi objętość. Dodać oba rodzaje mąki i proszek do pieczenia,
wymieszać. Nadal mieszając dodawać stopniowo olej rzepakowy i cukier wanilinowy. 2/3 ciasta wlać do formy wysmarowanej tłuszczem, a resztę wymieszać z kakao. Ciemne ciasto wlać na jasne. Piec 45 min. w temperaturze 170*.
Mam dwie propozycje bo nie mogę się zdecydować.
OdpowiedzUsuńBabka cynamonowo- czekoladowa
Składniki:
ciasto:
100ml letniej wody
30g cukru
6g świeżych drożdży
2 żółtka o temperaturze pokojowej
1 jajko o temperaturze pokojowej
300g mąki
1/3 łyżeczki soli
100g masła, pokrojonego w kawałki, o temperaturze pokojowej
nadzienie:
40g cukru
15g niesłodzonego kakao
1 łyżeczka cynamonu
30g roztopionego masła
50g posiekanej, gorzkiej czekolady
lukier:
140g cukru pudru
15g masła
Przygotowanie:
W miseczce mieszamy wodę, cukier i drożdże. Odstawiamy na 6 min do wyrośnięcia lub lekkiego spienienia.
Do dużej miski wlewamy drożdże, dodajemy żółtka, jajka, pozostały cukier i dobrze mieszamy mikserem na wolniejszych obrotach. Stopniowo dodajemy 300g mąki oraz sól i miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Stopniowo dosypujemy mąkę na przemian z resztą masła i nie przestajemy miksować. Następnie wyjmujemy ciasto na oprószony mąką blat i wyrabiamy przez chwilę. Wkładamy do natłuszczonej miski, przykrywamy ściereczką i czekamy aż ciasto podwoi swoją objętość.
Składniki na nadzienie mieszamy ze sobą.
Ciasto wykładamy na blat i chwilę wyrabiamy, a następnie rozwałkowujemy na prostokąt. Rozsypujemy nadzienie i zostawiamy 2,5cm odstęp od jednego brzegu. Następnie zwijamy ciasto tak jak roladę, wzdłuż dłuższego boku i przekładamy do formy.
Pieczemy przez 30-35min w temperaturze 180stopni.Sprawdzamy za pomocą suchego patyczka czy ciasto jest upieczone. Odstawiamy na 10 min do wystygnięcia.
W garnku gotujemy wodę, do mniejszego garnuszka wsypujemy cukier puder, dodajemy masło i 2 łyżki cukru. Wszystko rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Następnie polewamy wystudzoną babkę i gotowe.
Czekoladowo-rumowe kuleczki
Składniki:
/45-50 sztuk/
4 paczki herbatników
3 kostki masła w temperaturze pokojowej
2 paczki rodzynek (2x100g)
3 paczki orzechów włoskich (3x150g)
olejek migdałowy, cytrynowy, pomarańczowy
0,3-0,5l rumu
8 łyżek kakao
2-3 łyżki cukru pudru
6 łyżek wiórek kokosowych + szklanka na obtoczenie
papilotki
Przygotowanie:
W blenderze rozdrabniamy: orzechy (niezbyt drobno), rodzynki (delikatnie) i herbatniki (całkowicie). Wszystko oddzielnie.
W dużym garnku umieszczamy miękkie masło, wsypujemy rozdrobnione wcześniej składniki, dodajemy 1/2 olejku pomarańczowego i cytrynowego i cały migdałowy. Na koniec dosypujemy wiórki, kakao, cukier puder i delikatnie łączymy- stopniowo wlewamy rum.
Na początku wszystko można łączyć za pomocą drewnianej łyżki, a później wyrabiać ręką. Całość musi być dokładnie połączona.
Formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego, obtaczamy je w wiórkach,przekładamy do papilotek, wkładamy na 20 minut do lodówki, a następnie w pudełko do zamrażalnika. Przed podaniem wyjmujemy je około 15 minut wcześniej na talerzyk i gotowe :)
kamila.mloczek@gmail.com
Dla mnie od zeszłego roku najlepszym kakaowym odkryciem związanym z Wielkanocą jest babka z musem jabłkowym. Jest puszysta, niezwykle delikatna i lekko wilgotna w środku czyli taka jak lubię najbardziej.
OdpowiedzUsuńJutro będę ją właśnie piec, bo nie wyobrażam sobie świąt bez niej. Już mi ślinka cieknie na samą myśl :)
Dla zainteresowanych przepis poniżej, naprawdę warto spróbować :)
Składniki (forma z tuleją o śr. 24cm):
- 1,5 szklanki musu jabłkowego (najlepiej domowego, ale kupny też będzie ok)
- 3/4 szklanki cukru
- 2 szklanki mąki pszennej
- 125g masła
- 2 łyżki kakao
- 15g przyprawy korzennej
- 2 łyżeczki sody
Wykonanie: masło roztapiamy i dodajemy do niego mus jabłkowy, cukier, mąkę, kakao, sodę i przyprawę korzenną. Całość miksujemy aż otrzymamy jednolitą masę. Przelewamy do natluszczonej wcześniej formy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180ºC na 50min. Po tym czasie sprawdzamy patyczkiem czy ciasto jest suche w środku. Jeśli tak - odstawiamy do ostudzenia. Jeśli nie - zostawiamy w piekarniku jeszcze na ok.5min, powinno 'dojść'.
Podaję babkę polaną moą ulubioną (i niezwykle prostą) polewą zrobioną z kakao: do rondelka nalewamy 3 łyżki gorącej wody i wsypujemy 3 łyżki cukru pudru. Mieszamy aż cukier się rozpuści a potem dodajemy masło posiekane w drobną kostkę (100g). Gdy składniki się połaczę, zdejmujemy rondelek z ognia i dosypujemy 3 łyżki naturalnego kakao cały czas mieszając, by nie powstały grudki. Gdy masa trochę ostygnie i lekko zgęstnieje polewamy nią ciasto i pozostawiamy do dalszego zastygnięcia.
Pychotka :)
jak świąteczne ciasto to tylko babka! :D
OdpowiedzUsuńa jak z kakaem to kojarzy mi się tylko mocno czekoladowa, wilgotna babka, oblana czekolada! :)
gościła u mnie w tamtym roku i wszyscy byli nią zachwyceni! Na drugi dzień zostały już tylko okruszki :D
Podaję przepis:
250g masła
100g czekolady gorzkiej
4jajka
200g cukru
łyżeczka cukru waniliowego
2 łyżki mąki ziemniaczanej
200g mąki
40g kakao( najlepiej DecoMorenno)
4 łyżki mleka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Polewa:
100g-150g czekolady mlecznej/gorzkiej
łyżka masła
Sposób przyrządzenia: Białka ubić na pianę. Czekoladę drobno posiekać Masło utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym, żółtkami. Następnie dodawać na przemian mąki, proszek do pieczenia, kakao i mleko. Dokładnie wymieszać, dodać pianę z białek i posiekaną czekoladę. Przelać do natłuszczonej i wyspanej mąką formy. Pieczemy w 180* stopniach około 60 min. Na koniec sprawdzamy patyczkiem czy ciasto się dobrze upiekło, jeśli tak wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do ostudzenia.
Ostudzoną babkę obficie oblać polewą (Czekoladę rozpuszczamy na parze wraz z masłem) i można udekorować kolorową posypka lub migdałami ( a wręcz wskazane :DD).
Gorąco polecam! :))
link ,do mojego przepisu:
OdpowiedzUsuńhttp://kulinariauli.blogspot.de/2014/03/babeczki-serniko-brownie.html
Babeczki serniko -Brownie
Składniki
Masa czekoladowa :
*200 g gorzkiej czekolady (o zawartosci 70 % kakao)
*3 jajka
*1 lyzka stolowa kakao
*150 g masla
*3 lyzki cukru
*pol szklanki maki
*pol szklanki zmielonych migdalow
Masa serowa :
*250 g twarogu
*2 jajka
*lyzka maki ziemniaczanej
*ekstrat z polwy laski wnilii
*2 lyzki cukru pudru
*lyzka mleka
*lyzka oleju
Skladniki na mase serowa mozna podwoic ,oprocz jajek ,wtedy wyjdzie nam o kilka babeczek wiecej.
Sposob wykonania :
Do malego garnka wkladamy maslo ,kakao i polamana czekolade.Na wolnym ogniu doprowadzamy do rozpuszczenia i polaczenia sie skladnikow.
Jajka z cukrem ubijamy na puszysta mase.
Make przesiewamy przez sito.
Dodajemy zmielone migdaly.
Do ubitych jajek ,dodajemy mieszanke migdalow i maki -pomalu porcjami i delikatnie mieszamy.Na koncu dodajemy przestudzone lekko maslo z kakao i czekolada i delikatnie mieszamy.
Masa serowa. W osobnym naczyniu umieszczamy skladniki masy serwowej i krotko przy uzyciu mikser laczymy.
Forme do muffinek wypelniamy papierowymi papilotkami.
Najpierw do foremek nakladamy mase czekoladowa ,potem serowa i mieszamy je wykalaczka -tak aby sie troche polaczyly .
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 165 st. okolo 25 min. Babeczki najpierw dosc mocno wyrosna ,potem opadna . Tak ma byc.
Rady
Pomiedzy mase czekoladowa a mase serowa ,mozna dodac owoce -maliny ,wisnie ,jagody .
Skoro Wielkanoc, to musi być babka, a ja polecam pyszną, piaskową, waniliowo - kakaową babkę z rumowymi rodzynkami i domowym sosem czekoladowym:
OdpowiedzUsuńPotrzebujemy:
- 5 jaj
- szczypta soli
- 2/3 szklanki cukru
- 200 g roztopionego masła
- 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego (najlepiej domowego)
- 1 szklanka mąki
- 100 g waniliowego budyniu
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 150 g rodzynek
- 4 łyżki rumu
- 1 pełna łyżka kakao DecoMorreno
Rodzynki zalać szklanką wrzątku i odstawić aż zmiękną. Miękkie rodzynki odsączyć na sicie i zalać rumem. Mąkę przesiać razem z budyniem i proszkiem do pieczenia. Do jaj dodać sól i cukier i ubijać aż masa będzie puszysta i kremowa. Do ubitych jaj dolewać stopniowo, ciągle ubijając, przestudzone, roztopione masło. Dodać ekstrakt waniliowy i ubijając na niskich obrotach dosypywać stopniowo suche składniki (bez kakao). Do wymieszanej masy dodać osuszone na papierze kuchennym i obtoczone w mące rodzynki i rum. Połowę masy wylać do foremki na babkę, do pozostałej połowy dodać pełną łyżkę przesianego kakao i dokładnie wymieszać. Masę z kakao wylać na jasną część i babkę piec około 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 C. Po wystudzeniu babkę polać domowym sosem czekoladowym:
Na sos potrzebujemy:
- 125 ml śmietanki kremówki
- 2 łyżki cukru
- 3 łyżki kakao DecoMorreno
Wszystkie składniki umieścić w rondelku i dokładnie wymieszać. Gotować na małym ogniu aż masa zgęstnieje, często mieszając.
Serdecznie pozdrawiam i zachęcam do wypróbowania mojego przepisu na babkę:)
Aneta
aneta.majchrzak@wp.pl
A wyniki konkursu już były - czy coś przeoczyłam?
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Aneta
Tak, były na fanpage. Nagrody zostały już wysłane.
UsuńDziękuję za informację. Śledzę Twój fanpage, wyniki musiałam przeoczyć:)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Aneta