Strony

.1179. orzechowe babeczki

Orzechowe śniadaniowe muffiny 
50g mąki pełnoziarnistej
20g waniliowej odżywki białkowej lub sojowego mleka w proszku
150ml wody
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżka oleju kokosowego
nerkowce i rodzynki
1 łyżka mąki z orzechów ziemnych
Wszystkie składniki wymieszać i piec w 200 stopniach 15-20 minut.
Peanut breakfast muffins

14 komentarzy:

  1. wyglądają cudownie! zastanawia mnie tylko, czy piec na podwójnym opiekaniu, czy termoobiegu... ja sama nigdy nie mogę się domyślić, a potem nic mi nie wychodzi :/

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Moje przepisy zawsze z termoobiegiem :)

      Usuń
    2. dziękuję! <3 wypróbuję przy najbliższej okazji :)

      Usuń
  2. świetne są! jak orzechowe to tym bardziej w moich smakach :)

    OdpowiedzUsuń
  3. To są składniki na jedną porcję?

    OdpowiedzUsuń
  4. Sylwia, od jak dawna tak "na poważnie" ćwiczysz?

    OdpowiedzUsuń
  5. skąd wziąć/jak zrobić mąkę orzechową? :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Orzechowe jak najbardziej biorę <3

    OdpowiedzUsuń
  7. Jeszcze się nie spotkałam z taką mąką, ale całość brzmi intrygująco :>

    OdpowiedzUsuń
  8. Czy można czymś zastapić odżywkę biakową? A mąkę z orzechów można samemu zrobić poprzez zmienielnie orzechów?
    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń