Strony

.1215. puszyste malinowe pancakes

Mimo wszystko nie ma chyba lepszego zapachu rano niż aromat smażonych właśnie pancakes.
Puszyste pełnoziarniste pancakes z malinami.
Fluffy vegan raspberry pancakes.

Placki zrobiłam z: tego przepisu, dodałam tylko po kilka malin na wierzch zanim obróciłam placki na drugą stronę. Mimo, że bez jajek i maślanki, to chyba jeszcze nigdy nie jadłam pancakes tak puszystych, delikatnych i tak pysznych. Więc bierzcie i róbcie, ja będę je często powtarzać :D

18 komentarzy:

  1. oczywiście, że zrobię! niezastąpiony zapach i smak :)

    OdpowiedzUsuń
  2. To chyba dzięki sokowi z cytryny, zakwaszenie mleka roślinnego dobrze robi plackom i wszelkim wypiekom :D Ja malinowe placki najbardziej lubię na mleku kokosowym z dodatkiem kardamonu :)

    OdpowiedzUsuń
  3. No właśnie! A ja tak dawno ich nie smażyłam :) ...

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam maliny i pancakes też więc napewno wypróbuje przepis :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Fantastyczne, dziękuję za przepis!

    OdpowiedzUsuń
  6. wspaniałe śniadanie i cudowne zdjęcia! ;)
    czy można liczyć na jakiś artykuł w najbliższym czasie, na temat tego, jakie zmiany obserwujesz w zdrowiu/samopoczuciu będąc na diecie wegańskiej?
    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. obiecuję, że po moim powrocie z woodstocku coś takiego się pojawi :)

      Usuń
  7. Jak delikatne to ja je porywam! *.*

    OdpowiedzUsuń
  8. wyjdą na mące żytniej razowej ? :) Czy tylko na pszennej ?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. na żytniej będą się rozpadać przy przewracaniu na drugą stronę

      Usuń
  9. OO super :D wiesz może gdzie zjesc we wroclawiu takie ładne panecakes? Ja jestem pewna, że przypale :/

    OdpowiedzUsuń
  10. faktycznie placuszki puszyste i super smaczne :) zrobiłam na mące orkiszowej typ 200 i wyszły świetnie

    OdpowiedzUsuń
  11. Uwielbiam pancakes, więc i ten przepis wypróbuję :)

    OdpowiedzUsuń