proteinowa granola z ciepłym mlekiem sojowym i jabłkiem
protein granola with warm soy milk and apple
Na całą blaszkę granoli:
2 szklanki płatków owsianych (dałam 1,5 szklanki owsianych i 1/2 jęczmiennych)
20g posiekanych orzechów włoskich
20g wiórków kokosowych
2 miarki waniliowej odżywki białkowej
spora łyżka masła orzechowego (wiecie, taka, którą by się chciało zjeść całą solo ;)), u mnie było to 70g :D
trochę wody
(opcjonalnie) trochę słodzika w pudrze
(opcjonalnie) trochę słodzika w pudrze
3 białka jaj
Wszystkie składniki wymieszać razem, ja połączyłam je rękami.
Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Formę wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć porozrywane kawałki masy. Piec 15-20 minut, mieszając granolę w międzyczasie 2 razy.
U mnie często gości granola z masłem orzechowym (rozpuszczonym w garnuszku) :D
OdpowiedzUsuńa czy można czymś zastąpić masło orzechowe ? niestety nie posiadam w domu :(
OdpowiedzUsuńHm, jest tu spoiwem całości, może być migdałowe albo olej kokosowy. Jeśli nie, to możesz bazować na innym przepisie:
Usuńhttp://poranneinspiracje.blogspot.com/2011/06/jabkowa-granola.html
http://poranneinspiracje.blogspot.com/2011/12/piernikowe-aromaty-granola-na-swieta.html
http://poranneinspiracje.blogspot.com/2011/08/granola-cheerios-migday-i-miod.html
Mmm wygląda smacznie, no i masło orzechowe, uwielbiam :)
OdpowiedzUsuńOjej, brzmi idealnie:) Tylko bez odżywki, bo nie posiadam :3
OdpowiedzUsuńW jaki sposób można nawiązać z Tobą kontakt? :)
OdpowiedzUsuńmeil: sylwiafojcik@onet.pl
Usuńmm, pycha pycha pychaaaa!!!
OdpowiedzUsuńAle zlepki! Mnie nigdy takie nie wychodzą :( Jak Ty takie robisz?
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie! zakochałam się ♥
OdpowiedzUsuń