Strony

.1400. domowa proteinowa granola z masłem orzechowym

 proteinowa granola z ciepłym mlekiem sojowym i jabłkiem
protein granola with warm soy milk and apple

Na całą blaszkę granoli:
2 szklanki płatków owsianych (dałam 1,5 szklanki owsianych i 1/2 jęczmiennych)
20g posiekanych orzechów włoskich
20g wiórków kokosowych
2 miarki waniliowej odżywki białkowej
spora łyżka masła orzechowego (wiecie, taka, którą by się chciało zjeść całą solo ;)), u mnie było to 70g :D
trochę wody
(opcjonalnie) trochę słodzika w pudrze
3 białka jaj

Wszystkie składniki wymieszać razem, ja połączyłam je rękami. 
Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Formę wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć porozrywane kawałki masy. Piec 15-20 minut, mieszając granolę w międzyczasie 2 razy.

11 komentarzy:

  1. U mnie często gości granola z masłem orzechowym (rozpuszczonym w garnuszku) :D

    OdpowiedzUsuń
  2. a czy można czymś zastąpić masło orzechowe ? niestety nie posiadam w domu :(

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Hm, jest tu spoiwem całości, może być migdałowe albo olej kokosowy. Jeśli nie, to możesz bazować na innym przepisie:
      http://poranneinspiracje.blogspot.com/2011/06/jabkowa-granola.html
      http://poranneinspiracje.blogspot.com/2011/12/piernikowe-aromaty-granola-na-swieta.html
      http://poranneinspiracje.blogspot.com/2011/08/granola-cheerios-migday-i-miod.html

      Usuń
  3. Mmm wygląda smacznie, no i masło orzechowe, uwielbiam :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ojej, brzmi idealnie:) Tylko bez odżywki, bo nie posiadam :3

    OdpowiedzUsuń
  5. W jaki sposób można nawiązać z Tobą kontakt? :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Ale zlepki! Mnie nigdy takie nie wychodzą :( Jak Ty takie robisz?

    OdpowiedzUsuń
  7. Wygląda pysznie! zakochałam się ♥

    OdpowiedzUsuń