Strony

.1448. jabłkowe placki z sosem czekoladowym


Placki z plastrami jabłka
40-50g mąki żytniej razowej
15g odżywki białkowej (użyłam bananowej)
1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
1 jajko
50g maślanki
trochę wody
1 jabłko

Wszystkie składniki oprócz jabłka wymieszać. Jabłko pokroić w plastry.
Ciasto nakładać na patelnię (1 łyżka na 1 placek), na wierzch układać po plastrze jabłka. Piec z jednej strony po czym przewrócić i smażyć jeszcze chwilę. Podać z pozostałym jabłkiem, pokrojonym w kostkę i syropem czekoladowym waldena.

13 komentarzy:

  1. Jacie, ale pyszności! Aż zgłodniałam ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jesteś wciąż na redukcji?
    Ile już Ci spadło?
    I jak noga?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie trzymam teraz diety, nie jestem w stanie siedząc w domu i nie mogąc chodzić. Ale cm stoją teraz, wiec jest ok. Noga jeszcze nie daje sie uginać podczas chodzenia i boli.

      Usuń
  3. Coś wspaniałego, na bank skorzystam z przepisu!
    Przyjemna ta Twoja redu, nie ma co :)

    OdpowiedzUsuń
  4. taką redukcję to ja mogę mieć :D

    OdpowiedzUsuń
  5. kocham takie placuszki :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Placki z jabłkami to moje ulubione, ale z czekoladą to jeszcze nigdy ich nie jadłam ; )

    OdpowiedzUsuń
  7. Placki z jabłkami to moje ulubione, ale z czekoladą to jeszcze nigdy ich nie jadłam ; )

    OdpowiedzUsuń
  8. Hej, a ja mam takie pytanie- co skłoniło Cię do używania słodzików? o ile dobrze pamiętam kiedyś byłaś przeciwna (np.odpowiedź tu:http://poranneinspiracje.blogspot.com/2012/02/344.html) a teraz używasz sporo( produkty Walden, odzywki). Przekonały Cie jakieś konkretne badania, czy uznałas że cele sylwetkowe są ważniejsze?

    Nie odbierz proszę tego pytania jako jako napastliwego, serio jestem ciekawa bo każdego dnia czytam tak sprzeczne informacje o słodzikach, że już sama nie wiem czy ogę ich użyać czy nie...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Trzymałam się teraz przez długi okres całkowitego braku cukru w diecie, więc słodziki i waldeny mnie ratowały i tak już zostalo. Używam ich, ale nie jest to jakaś ogromna ilość, bo 200g opakowanie sussina gold starcza mi na naprawdę długo. Poza tym w dalszym ciągu piekę i również jem zwykłe ciasta z cukrem w składzie albo używam kupnych dżemów :)

      Usuń