marmurkowa babeczka z mikrofali z jabłkiem i jogurtem greckim
marble mug pancake with apple and greek yogurt
20g płatków owsianych25g mąki owsianej
80g jogurtu greckiego
1 jajko
15g odżywki białkowej bananowej (można pominąć, ale warto dodać wtedy do ciasta trochę słodzika lub cukru)
łyżeczka kakao
1 mała papierówka
Płatki, mąkę, jogurt, jajko, odżywkę i pokrojone jabłko wymieszać w dużym kubku. Dodać kakao i połączyć je z górą ciasta. Piec w mikrofali przez 4 minuty.
Dziś ląduje na deser ;)
OdpowiedzUsuńMusze koniecznie spróbować!
OdpowiedzUsuńW piekarniku dałoby radę? :) Ile wtedy?
OdpowiedzUsuńDObry pomysł i smaczny;)
OdpowiedzUsuńDomowe babeczki z mikrofali rządzą, a nie to gó** z proszku z Delecty :)
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńCzym mogłabym zastąpić jogurt ponieważ unikam nabiału?
OdpowiedzUsuńRozgniecionym bananem i odrobiną mleka roślinnego.
UsuńJa mam kiepskie wspomnienia z "babeczek" z proszku z mikrofali (coś mnie podkusiło, żeby spróbować). Ale jak piszecie, że taka domowa wychodzi lepsza, to aż muszę spróbować z ciekawości.
OdpowiedzUsuń101 patentów na pozbycie się nadwagi
OdpowiedzUsuńhttp://tiny.pl/gx54m
Uwielbiam takie ekspresowe i zdrowe słodkości :) Niedawno robiłam wersję marchewkową i przepis dałam na swojego bloga http://iwonka-bloguje.blogspot.com :)
OdpowiedzUsuńwygląda nieziemsko! <33
OdpowiedzUsuńKiedyś wypróbowałam ale wyszło surowe,może mam słabą mikrofalówke albo nie wiem :(
OdpowiedzUsuńhttp://lifeofangiee.blogspot.com/
Wygląda tak smacznie, że aż mi ślinka cieknie :)
OdpowiedzUsuń