Strony

.79.

.bananowo-migdałowy śniadaniowy wypiek z dżemem morelowym i kremem migdałowym
.banana almond breakfast bake with apricot jam and almond cream

Skorzystałam z tego przepisu, zamieniłam mąkę orzechową na migdałową, dżem figowy na morelowy, a suszone figi na morele.
I used this recipe, I turned the nut on the almond flour, fig jam on apricot and dried figs on apricots.

13 komentarzy:

  1. OJEJ! Ale pyszności!
    Czy mogłabyś jakoś przetłumaczyć ten przepis, bo nie jestem pewna, czy go rozumiem, a mam ogromną ochotę!
    Podziwiam Cię!
    6:51 w sobotę :D o której chodzisz spać? wysypiasz się? :P

    OdpowiedzUsuń
  2. Oj tak, smaczne musi być... Tam chyba użyta została foremka do taka jak do sufleta... A ty w czym piekłaś?

    OdpowiedzUsuń
  3. Piszę tak, jak zrobiłam ja:
    1/4 szklanki płatków owsianych
    1/8 szklanki mąki migdałowej (drobno mielonych migdałów)
    1/8 szklanki otrąb owsianych
    1 łyżeczka zarodków pszennych
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1/4 łyżeczki cynamonu
    1 łyżeczka dżemu morelowego słodzonego fruktozą
    1/2 dużego banana
    1 suszona morela, pokrojona
    1/3 szklanki mleka (użyłam sojowego)

    Piekarnik nagrzać do 210 stopni. Wymieszać suche składniki. W osobnej misce rozgnieść banana, dodać dżem, morele i mleko. Dodać mokre do suchych, wymieszać. Nie miałam ramekinu, więc piekłam w czymś takim: http://wypiekizpasja.blox.pl/2011/02/Domowej-roboty-foremki-na-muffiny.html
    Na górze ułożyłam plasterki banana. Piekłam 30 minut.

    Spać chodzę około 11, budzę się szybko i jestem wyspana :)

    OdpowiedzUsuń
  4. wygląda przepysznie!!!!
    mam takie małe zastrzeżenie co do podpisu po angielsku, ponieważ benefit to korzystać, ale raczej w sensie odnosić zyski, korzyści, lepiej było użyć prostego use.
    takie zboczenie, o. zamierzam zostać tłumaczem :)

    OdpowiedzUsuń
  5. uwielbiam twoje śniadania i przyznam,że od kilku dni korzystam z przepisów i inspiracji.
    Dzięki nim poranki stają się milsze! :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Chciałabym Cię w moim domu :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Wiele razy już to słyszałam ;) Bardzo dziękuję.

    OdpowiedzUsuń
  8. Skromnisia! :D

    OdpowiedzUsuń
  9. Jaką to ma konsystencję i smak? Co przypomina? :)

    OdpowiedzUsuń
  10. coś między owsianką a bananowych chlebkiem :)

    OdpowiedzUsuń