Strony

.126.

wegańskie orkiszowe naleśniki z dżemem figowym i wiórkami kokosowymi, melon
vegan spelt crepes with fig jam and coconut, melon

12 komentarzy:

  1. Wróciłaś? :)
    Brakowało mi Twoich śniadań :)
    Fajne naleśniki... i melon.. czy melon smakuje jak arbuz? ^^ Jakoś nie miałam okazji się z nim zapoznać dotąd.

    Trzymaj się ciepło :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Oj tak, ma w sobie coś arbuzowego :)
    Muszę kiedyś spróbować zrobić taki naleśniki, ciekawa jestem efektu.
    Fajnie, że już jesteś :)

    OdpowiedzUsuń
  3. gdzie znalazłaś dżem figowy? i w ogóle...figi są smaczne? nigdy się z nimi nie spotkałam... :)

    uwielbiam Twoje śniadania, jestem stałą bywalczynią na Twoich blogach.

    Panna L, melon przypomina smakiem mocno niedojrzałe mango jak dla mnie xd

    OdpowiedzUsuń
  4. Można gdzieś na Twoich blogach znaleźć przepis na te naleśniki?

    OdpowiedzUsuń
  5. Na razie nie ma, ale przepis wzięłam stąd: http://veganyumyum.com/2009/03/spring-crepes-three-ways/
    Użyłam mleka sojowego i mąki orkiszowej typ 700, nie dawałam cukru, robiłam z połowy podanych składników.

    OdpowiedzUsuń
  6. Dżem figowy kupiłam w Chorwacji i jest pyszny :D Nie wiem czy w Polsce można gdzieś dostać.

    OdpowiedzUsuń
  7. Dziękuję za przepis :)

    OdpowiedzUsuń
  8. sylvvia, a co to jest to "earth balance" ? podaj dokładne proporcje, proooooooooosze!

    OdpowiedzUsuń
  9. strasznie dawno nie jadłam naleśników, a patrząc na Twoje orkiszowe aż nabrałam chęci.
    a dżem figowy z st. dalfour sprzeadją w Polsce, ale jest strasznie słodki wg mnie.

    I.

    OdpowiedzUsuń
  10. a ja mam dżem figowy w lodówce^^ nie wiem czy był kupiony, czy dostaliśmy, ale jeszcze jakoś jeszcze nie próbowałam. jakby ktoś miał blisko, to może być w delikatesach alma :)
    świetne miałaś nawet te wyjazdowe śniadania! cieszę się, że już do nas wróciłaś :) miłego wieczoru :)

    OdpowiedzUsuń