Strony

.189


pełnoziarniste gofry z gorzką czekoladą
whole wheat waffles with dark chocolate

18 komentarzy:

  1. Wspaniale ujęta jedwabista czekolada;)delicje!

    OdpowiedzUsuń
  2. Doskonale, gofry na śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Piekne gofry :) Czekolade topiłaś i polewałaś nią gofry

    OdpowiedzUsuń
  4. te kleksy z czekolady działają na moje ślinianki :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Ervisha: Tak, czekoladę stopiłam na parze, a potem polałam nią gofry :)

    ps. Gofrów nie robiłam rano. Miałam takie dwa w zamrażarce. Wystarczy na chwilę wsadzić do gofrownicy (zamrożone) i w kilka minut mamy gofry jak świeżo upieczone :D Polecam, świetnie sprawdza się to w czasie dni roboczych, gdy rano mniej czasu.

    OdpowiedzUsuń
  6. o kurczę, jesteś mistrzem :D
    i zdjęć, i gofrów, i korzystania z zamrażarki :D
    w życiu nie wpadłabym na to, żeby zamrozić gnocchi czy gofry! te ostatnie po rozmrożeniu są chrupiące?
    i w ogóle jak robisz gofry to wychodza Ci chrupiące? bo mi zazwyczaj nie, raz wyszły chrupkie, a ostatnio takie miękkawe... nie wiem co robię źle, a staram się, aby jednak ciasto było gęstsze niż na placki. No i dodaję tłuszczu, jeśli to ważne. ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. Fajny pomysł z mrożeniem gofrów, na pewno będę takie robić jak już się dorobię własnej gofrownicy :)

    Czekolada ♥

    OdpowiedzUsuń
  8. Mrożone gofry? O rany, trzeba będzie spróbować. ;) Jeśli każde będą takie, jak na załączonym tutaj obrazku, zdecydowanie się na nie piszę!

    OdpowiedzUsuń
  9. Emma: Zależy od przepisu. Te akurat były fajnie chrupkie. Co do tych z zamrażarki to są równie chrupkie, a nawet trochę bardziej, bo odgrzewam je ponownie opiekając w gofrownicy. Robiłam je przy okazji tych z jajkiem:
    http://poranneinspiracje.blogspot.com/2011/08/180.html
    z tego przepisu:
    http://disgustinglygood.com/2010/03/15/waffle-and-egg-ii/
    Chyba najlepsze jakie jadłam, więc można się też spodziewać przepisu na to ciasto na makaronie.

    OdpowiedzUsuń
  10. Mmmm,pysznie;D

    przepraszam,ze to tu pisze, ale-shaday , napisz do mnie pelka185@wp.pl , bo u Cb nie mogę dodac komentarza...
    CCzekoladkowA

    OdpowiedzUsuń
  11. Ta czekolada wygląda genialnie. Już się nie mogę doczekać gofrownicy. :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Aaaa! Aż ślinka cieknie na sam widok! ;)
    Już myślałam, że to nutella... ;) Ale z czekoladą gorzką smakują pewnie równie dobrze. ;)

    OdpowiedzUsuń
  13. jak ty zdążyłaś je rano zrobić ;o pychotaaa... :):)

    OdpowiedzUsuń
  14. Mmm .. ta czekolada na gorfach wygląda obłednie ;)

    OdpowiedzUsuń
  15. Dawno ich nie jadłam..
    Moje oczy muszą obejść się ... smakiem :P

    OdpowiedzUsuń
  16. @ pingwinka7: przecież slyvvia już to wyżej wyjaśniła ;p

    OdpowiedzUsuń