Strony

.196.

pszenica w miodzie (płatki Dingo), zmiksowane: szpinak, banan, masło orzechowe, jogurt grecki, mleko sojowe, cynamon, wanilia
honey wheat, mixed: spinach, banana, peanut butter, greek yogurt, soy milk, cinnamon, vanilla

20 komentarzy:

  1. Ale fajnie to wygląda, jak płatki z zielonym mleczkiem. Lubię to, bardzo. :*

    OdpowiedzUsuń
  2. taka zieleń na śniadanie kojarzy mi się z dużą dawką pysznej energii..

    OdpowiedzUsuń
  3. O raju... Powiem szczerze, że wygląda dziwnie, ale na pewno pysznie smakuje. Śniadanko Shreka :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Intrygujące i ciekawe połączenie? Ciekawe jak smakowało

    OdpowiedzUsuń
  5. Lubię te miodowe płatki,dawno ich nie kupowałam.
    Świetne połączenie smaków w koktajlu;)na pewno oryginalne doznanie;d

    OdpowiedzUsuń
  6. ciekawa jestem jak ta mieszanka smakuje :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Koktajle z dodatkiem szpinaku są pyszne i świetne jest w nich to, że pod żadną inną postacią nie zjadłabym go aż tyle na raz. Jest jednak ledwo wyczuwalny, a przecież to bardzo wiele dodatkowych witamin no i dodatkowe porcje warzyw. Kolor może odstraszyć, ale odważnych smak naprawdę mile zaskoczy. Oto podobne, które robiłam wcześniej:
    http://poranneinspiracje.blogspot.com/2011/08/177.html
    http://poranneinspiracje.blogspot.com/2011/07/143.html
    no burak:
    http://poranneinspiracje.blogspot.com/2011/08/169.html

    OdpowiedzUsuń
  8. Dziękuję. Ostatnio mam ciągłą ochotę na owoce :)

    OdpowiedzUsuń
  9. warzywo już od rana, super! muszę spróbować zrobić koktajl ze szpinakiem. robiłam raz z sałaty, banana, oliwy i miodu, jednak nie zachwyciło :)

    OdpowiedzUsuń
  10. bardzo ciekawa propozycja :)

    OdpowiedzUsuń
  11. dość "wybuchowe" połączenie, ale na pewno warte spróbowania ;)

    OdpowiedzUsuń
  12. Przyznam, że zadziwiają mnie Twoje mikstury, chyba będę musiała w końcu spróbować takiego połączenia :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Wow, ciekawie łączysz smaki. Mimo, że na początku trochę mnie zafrasowała ta mikstura, i tak bym jej spróbowała. ;)

    OdpowiedzUsuń
  14. Czyżbyś piła to przez słomkę? ;>
    Nie wiem czemu, ale jakoś szpinak mnie nie przekonuje jako dodatek do słodkości.. ;p
    Chociaż, może smakować wyjątkowo dobrze. ;)

    OdpowiedzUsuń
  15. Aaa jak zielono ! Przegenialny pomysł :D

    OdpowiedzUsuń
  16. Zaskakujesz! :D Nie przepadam za szpinakiem, ale jestem ciekawa jak taka mieszanka smakuje. Chociaż nie wiem, czy jestem na tyle odważna, żeby spróbować, haha. :)

    OdpowiedzUsuń
  17. tak sobie teraz myślę (zawsze nachodzi mnie na rozmyślania o tej godzinie :D), że zawsze jak zachce mi się jakiegoś Twojego szpinakowego koktajlu, to nie mam świeżego szpinaku w domu.
    jak sprawdziłby się mrożony i ile trzeba by go użyć, żeby koktajl wyszedł ze szpinakiem, a nie ze szpinaku? :)

    OdpowiedzUsuń
  18. Z mrożonym nie eksperymentowałam, ale myślę, że będzie trzeba dać jakieś 1/3 mniej niż świeżego:

    1,5 łyżki masła orzechowego
    1/2 szkl. mleka
    1/2 szkl. jogurtu
    1 mrożonego banana (jeśli już szpinak będzie mrożony to banan może być normalny)
    3-4 szkl.szpinaku w liściach (czyli będzie odpowiednio 1 lub więcej szklanki mrożonego)
    1/2 łyżeczki cynamonu (można pominąć)
    1/4 łyżeczki ekstraktu z wanilii (można pominąć)

    Z koktajlami ze szpinakiem robię tak, że jeśli są za mało zielone to dodaję go więcej i jest ok ;p

    OdpowiedzUsuń
  19. This is really interesting. I have never heard of that combination of food for breakfast before. It looks good though!

    OdpowiedzUsuń