Koktajle z dodatkiem szpinaku są pyszne i świetne jest w nich to, że pod żadną inną postacią nie zjadłabym go aż tyle na raz. Jest jednak ledwo wyczuwalny, a przecież to bardzo wiele dodatkowych witamin no i dodatkowe porcje warzyw. Kolor może odstraszyć, ale odważnych smak naprawdę mile zaskoczy. Oto podobne, które robiłam wcześniej: http://poranneinspiracje.blogspot.com/2011/08/177.html http://poranneinspiracje.blogspot.com/2011/07/143.html no burak: http://poranneinspiracje.blogspot.com/2011/08/169.html
Czyżbyś piła to przez słomkę? ;> Nie wiem czemu, ale jakoś szpinak mnie nie przekonuje jako dodatek do słodkości.. ;p Chociaż, może smakować wyjątkowo dobrze. ;)
Zaskakujesz! :D Nie przepadam za szpinakiem, ale jestem ciekawa jak taka mieszanka smakuje. Chociaż nie wiem, czy jestem na tyle odważna, żeby spróbować, haha. :)
tak sobie teraz myślę (zawsze nachodzi mnie na rozmyślania o tej godzinie :D), że zawsze jak zachce mi się jakiegoś Twojego szpinakowego koktajlu, to nie mam świeżego szpinaku w domu. jak sprawdziłby się mrożony i ile trzeba by go użyć, żeby koktajl wyszedł ze szpinakiem, a nie ze szpinaku? :)
Z mrożonym nie eksperymentowałam, ale myślę, że będzie trzeba dać jakieś 1/3 mniej niż świeżego:
1,5 łyżki masła orzechowego 1/2 szkl. mleka 1/2 szkl. jogurtu 1 mrożonego banana (jeśli już szpinak będzie mrożony to banan może być normalny) 3-4 szkl.szpinaku w liściach (czyli będzie odpowiednio 1 lub więcej szklanki mrożonego) 1/2 łyżeczki cynamonu (można pominąć) 1/4 łyżeczki ekstraktu z wanilii (można pominąć)
Z koktajlami ze szpinakiem robię tak, że jeśli są za mało zielone to dodaję go więcej i jest ok ;p
Ale fajnie to wygląda, jak płatki z zielonym mleczkiem. Lubię to, bardzo. :*
OdpowiedzUsuńtaka zieleń na śniadanie kojarzy mi się z dużą dawką pysznej energii..
OdpowiedzUsuńO raju... Powiem szczerze, że wygląda dziwnie, ale na pewno pysznie smakuje. Śniadanko Shreka :D
OdpowiedzUsuńIntrygujące i ciekawe połączenie? Ciekawe jak smakowało
OdpowiedzUsuńLubię te miodowe płatki,dawno ich nie kupowałam.
OdpowiedzUsuńŚwietne połączenie smaków w koktajlu;)na pewno oryginalne doznanie;d
ciekawa jestem jak ta mieszanka smakuje :)
OdpowiedzUsuńKoktajle z dodatkiem szpinaku są pyszne i świetne jest w nich to, że pod żadną inną postacią nie zjadłabym go aż tyle na raz. Jest jednak ledwo wyczuwalny, a przecież to bardzo wiele dodatkowych witamin no i dodatkowe porcje warzyw. Kolor może odstraszyć, ale odważnych smak naprawdę mile zaskoczy. Oto podobne, które robiłam wcześniej:
OdpowiedzUsuńhttp://poranneinspiracje.blogspot.com/2011/08/177.html
http://poranneinspiracje.blogspot.com/2011/07/143.html
no burak:
http://poranneinspiracje.blogspot.com/2011/08/169.html
Dziękuję. Ostatnio mam ciągłą ochotę na owoce :)
OdpowiedzUsuńwarzywo już od rana, super! muszę spróbować zrobić koktajl ze szpinakiem. robiłam raz z sałaty, banana, oliwy i miodu, jednak nie zachwyciło :)
OdpowiedzUsuńbardzo ciekawa propozycja :)
OdpowiedzUsuńdość "wybuchowe" połączenie, ale na pewno warte spróbowania ;)
OdpowiedzUsuńPrzyznam, że zadziwiają mnie Twoje mikstury, chyba będę musiała w końcu spróbować takiego połączenia :)
OdpowiedzUsuńWow, ciekawie łączysz smaki. Mimo, że na początku trochę mnie zafrasowała ta mikstura, i tak bym jej spróbowała. ;)
OdpowiedzUsuńCzyżbyś piła to przez słomkę? ;>
OdpowiedzUsuńNie wiem czemu, ale jakoś szpinak mnie nie przekonuje jako dodatek do słodkości.. ;p
Chociaż, może smakować wyjątkowo dobrze. ;)
Aaa jak zielono ! Przegenialny pomysł :D
OdpowiedzUsuńWygląda intrygująco :-)
OdpowiedzUsuńZaskakujesz! :D Nie przepadam za szpinakiem, ale jestem ciekawa jak taka mieszanka smakuje. Chociaż nie wiem, czy jestem na tyle odważna, żeby spróbować, haha. :)
OdpowiedzUsuńtak sobie teraz myślę (zawsze nachodzi mnie na rozmyślania o tej godzinie :D), że zawsze jak zachce mi się jakiegoś Twojego szpinakowego koktajlu, to nie mam świeżego szpinaku w domu.
OdpowiedzUsuńjak sprawdziłby się mrożony i ile trzeba by go użyć, żeby koktajl wyszedł ze szpinakiem, a nie ze szpinaku? :)
Z mrożonym nie eksperymentowałam, ale myślę, że będzie trzeba dać jakieś 1/3 mniej niż świeżego:
OdpowiedzUsuń1,5 łyżki masła orzechowego
1/2 szkl. mleka
1/2 szkl. jogurtu
1 mrożonego banana (jeśli już szpinak będzie mrożony to banan może być normalny)
3-4 szkl.szpinaku w liściach (czyli będzie odpowiednio 1 lub więcej szklanki mrożonego)
1/2 łyżeczki cynamonu (można pominąć)
1/4 łyżeczki ekstraktu z wanilii (można pominąć)
Z koktajlami ze szpinakiem robię tak, że jeśli są za mało zielone to dodaję go więcej i jest ok ;p
This is really interesting. I have never heard of that combination of food for breakfast before. It looks good though!
OdpowiedzUsuń