Strony

.217.

 owsianka z mlekiem sojowym waniliowym, kardamonem, gruszką, mielonym makiem i daktylami
oatmeal with vanilla soy milk, cardamom, pear, ground poppy seeds and dates

17 komentarzy:

  1. Z makiem jeszcze nigdy nie jadłam. Apetycznie to wygląda :)

    OdpowiedzUsuń
  2. jeśli pojawia się mak, to znaczy, że idzie zima. Niedobrze. W sensie, że zima idzie, a nie o śniadaniu ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. z makiem? :D coo? :D

    dobre połączenie? smakowała? ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo jesiennie ale smacznie. Miłego dnia!

    OdpowiedzUsuń
  5. Widzę,że moda na mak ostatnio panuje:) dzisiaj na zakupach musi wylądować z moim koszyku! :)

    OdpowiedzUsuń
  6. to musiało być pyszne.
    mielony mak, w sensie kupna masa makowa? :>

    OdpowiedzUsuń
  7. Tak, kupna masa makowa. Na święta babcia daje mak do zmielenia takiemu jednemu starszemu panu w mojej wsi i pewnie z taką "domową" masą było by jeszcze lepsze. Ja osobiście mogę ją wtedy jeść bez niczego ;)
    Od pewnego czasu była to najlepsza owsianka. Choć nie przepadam za owsiankami z gruszką, bo są dla mnie bez wyrazu, tu mak dodał pazura i wyszła doskonała :D

    OdpowiedzUsuń
  8. Ja bardzo lubię "jęczmieniankę" z gruszką. A mak ubóstwiam prawie we wszystkim, w owsiance też :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Ooo, jakie ładne to pierwsze zdjęcie! :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Duużo maku!
    Chyba musiałabym myć zęby pół godziny po takim śniadaniu ;)
    Ale za to jakie pyszne!

    OdpowiedzUsuń
  11. Ten mak wygląda genialnie. Mam cale opakowanie w szafce, więc chyba spróbuję taką masę sama zrobić. :D

    OdpowiedzUsuń
  12. Masa makowa kojarzy mi się ze świętami :) Nigdy nie próbowałam w owsiance, a myślę, że z pomarańczą może się ciekawie komponować :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Powiało zimą i świętami :-)

    OdpowiedzUsuń
  14. Mmm, tak mi masą makową wygląda, że aż mam ochotę kupić sobie wesołą puszeczkę.. tylko nie wiem, czy sama będę w stanie całą pochłonąć.. :)
    Pycha!

    OdpowiedzUsuń
  15. Smacznie wygląda, a czy mak z jakiegoś powodu należy mielić? Bo ja sypię to tu to tam do różnych owsiankopodobnych śniadań, ale prosto z paczki, może to źle?:)

    OdpowiedzUsuń
  16. Nie trzeba mielić, też często używam na sypko. Tu użyłam gotowej masy makowej, tak smakuje inaczej :)

    OdpowiedzUsuń