Strony

.243.

płatki ryżowe i jaglane (gotowane) z prażonym jabłkiem, siemieniem, imbirem, serkiem wiejskim i miodem
rice and millet flakes with roasted apple, flax-seeds, ginger, cottage cheese and honey

24 komentarze:

  1. No, bardzo mi się to połączenie smaków podoba. Serek wiejski chyba najlepiej smakuje właśnie na słodko. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ostatnio się nawet przekonałam do tych płatków jaglanych. :D Pyszne śniadanko, no i w końcu znów jest jasno za oknem, choć na chwilę. ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pyszne śniadanie :)
    Mam do Ciebie pytanie dotyczące diety. Czy jak byłaś na diecie odchudzającej, ograniczającej kalorie to miałaś problemy ze snem? Spałaś gorzej lub krócej?
    Czy lepiej się czujesz jak czasami pozwalasz sobie na niezdrowe zachcianki?

    OdpowiedzUsuń
  4. Twoje śniadania są bardzo urozmaicone. Codziennie wymyślasz coś nowego :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Takie sniadania moglabym jesc codziennie...

    OdpowiedzUsuń
  6. :D czy ma się rozumieć, że będziesz wklejać zdjęcia wszystkich potraw? a w ogóle to ty się odchudzasz? czy jak to z tobą jest D:

    OdpowiedzUsuń
  7. Anonim: Nie, nigdy nie miałam problemu ze snem.
    Siaśka: Nie będę zamieszczała wszystkich dań, bo chyba bym zwariowała od tej "kontroli nad sobą" ;) Akurat miałam wczoraj wszystkie zdjęcia i czas, więc wrzuciłam. Nie odchudzam się. W kwietniu-maju 2010 schudłam 8 kg, a razem 14. Teraz ważę 3kg więcej niż moja najniższa waga i utrzymuję :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Zapomniałam, Anonimowy:
    Po zachcianki, nawet niezdrowe sięgam nie czasami ale często i czuję się świetnie, bo mam luz w jedzeniu, jednocześnie odżywiając się rozsądnie :)

    OdpowiedzUsuń
  9. pysznie;D
    jakie dałaś proporcje?

    OdpowiedzUsuń
  10. Ogółem 1/2 szkl. płatków (wymieszane pół na pół ryżowe i jaglane), łyżeczka mielonego siemienia i trochę ponad 1 szkl. wody. Zalałam całość wieczorem, rano ugotowałam.

    OdpowiedzUsuń
  11. Podoba mi się to śniadanie:). Chyba polecę do sklepu po płatki ryżowe;)

    OdpowiedzUsuń
  12. a ile ważysz i ile masz wzrostu :D

    OdpowiedzUsuń
  13. Niezbyt dyskretne pytania ;)
    53/165

    OdpowiedzUsuń
  14. Siaśka, kobiet się o takie rzeczy nie pyta :P

    pyszne śniadanie, płatki ryżowe mam już od długieeeego czasu w szafce, ale spróbowałam raz czy dwa i nie posmakowały mi. pewnie kwestia dodatków ;) za to z jaglanymi nigdy nie miałam styczności.

    używasz płatków ryżowych zwykłych czy brązowych? ja mam te pierwsze, ciekawa jestem smaku brązowych.

    OdpowiedzUsuń
  15. Też mam zwykłe, brązowych jeszcze nigdzie nie widziałam. U mnie też już leżą od bardzo dawna i do dzisiaj dodawałam je tylko do mieszanki na wieloziarnistą owsiankę (tak zeszło już pół opakowania ;) bo zawsze taką robię) Dzisiaj pierwszy raz spróbowałam ich "solo" i bardzo mi smakowało :)

    OdpowiedzUsuń
  16. :D przepraszam :P taka ciekawska dusza ze mnie :P

    OdpowiedzUsuń
  17. w takim razie muszę wypróbować, bo wyglądają całkiem apetycznie ;-)
    a płatki jaglane smakują podobnie do kaszy jaglanej?

    OdpowiedzUsuń
  18. ja nigdy ani kaszy ani płatek jaglanych nie jadłam... polecacie?

    OdpowiedzUsuń
  19. Polecamy ;)
    tak Emma, smak bardzo podobny do kaszy.

    OdpowiedzUsuń
  20. polecamy, polecamy :D
    w takim razie muszę się w nie zaopatrzyć. gdzie szukać? w zwykłym markecie czy raczej sklepie ze zdrową żywnością?
    wybacz nawał pytań,a le te płątki wzbudziły we mnie dużą ciekawość i apetyt :D

    OdpowiedzUsuń
  21. Kupiłam w zdrowej żywności :)

    OdpowiedzUsuń
  22. Bardzo smakowita miseczka, jak zobaczę w sklepie takie płatki to kupię by wypróbować :)

    OdpowiedzUsuń