Nie tracąc czasu, unikając rozchodzącego się po domu zapachu ryby i zajadając ze smakiem.
filet z tilapii
1 jajko
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka musztardy
ulubione przyprawy
Rybę pokroić w kostkę i umieścić w misce. Dodać pozostałe składniki, wymieszać. Smażyć na oleju lub nieprzywierającej patelni.
Placki te pokazywałam kiedyś na starym blogu w równie pysznej wersji z kurczakiem: przepisoweinspiracje
ciekawy pomysł, na pewno wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńPlacuszki z kurczakiem uwielbiam, teraz czas na rybne! Wyglądają apetycznie. :)
OdpowiedzUsuńZapytam głupio. A jaka musztarda?
OdpowiedzUsuńBo jest taka z ziarenkami i zwykła itd ;)
Pycha pomysł- w najbliższym czasie zrobię takowe:D
Fajny pomysł na rybę. Taką maluchy na pewno polubią ;))
OdpowiedzUsuńrobiłam kiedyś bardzo podobne i smakowały mi bardzo, w wersji z kurakiem robiłam :)
OdpowiedzUsuńEeee! Dobry pomysł! :)
OdpowiedzUsuńola: Musztarda taka bez ziarenek :)
OdpowiedzUsuńMiłe urozmaicenie :)
OdpowiedzUsuńsuper. proste, ale wydaje się bardzo smaczne. do wypróbowania :)
OdpowiedzUsuńJakie proste, jakie fajne!Taka ryba w jajku, a no zrobię!
OdpowiedzUsuńMuszę zrobić takie na obiad. Duszona ryba już mi się przejadła:)
OdpowiedzUsuńtaka głodna jestem, chetnie bym zjadła:)
OdpowiedzUsuńNie sądziłam, że można z połączenia rybki z kurą zrobić takie wspaniałe placuszki :)
OdpowiedzUsuńJa robię bardzo podobne na Wigilię, są mega pyszne!!!
OdpowiedzUsuńO jaki fajny pomysł:)
OdpowiedzUsuńTeż takie robię, są pyszne :)
OdpowiedzUsuńA robiłaś je może kiedyś z inną mąką? Mam ochotę zrobić je na dzisiejszy obiad, ale mąki ziemniaczanej brak, mam tylko kukurydzianą, pszenną, tortową i pszenną pełnoziarnistą... Zastanawiam się, czy którakolwiek się nada.
OdpowiedzUsuńWażne, by była to skrobia. Robiłam z kukurydzianą, wychodzą świetne :)
OdpowiedzUsuńCiekawy pomysł :) Chyba przekonam się do wytrawnych placków :)
OdpowiedzUsuńczy musi być musztarda;D? nie da się zastąpic hym... keczupemxD?, czy jednak muszę się wybrać do sklepu po musztardę;)?
OdpowiedzUsuńwww.cchocolatte.blogspot.com
Myślę, że ketchup też się sprawdzi, ale jeszcze nie próbowałam. Ja jednak lubię jej lekki posmak w plackach.
OdpowiedzUsuńok, jednak mam musztardę;) xp
OdpowiedzUsuńMoja wersja to wersja studencka. Dałam mąkę jaką miałam pod ręką :D Robiłam z pełnoziarnistą i dałam więcej mąki(3płaskie łyżki) i wyszły.
OdpowiedzUsuńJedyne co mogę poradzić to nie dawanie tołpygi do palcuszków(chyba że lubisz posmak mulistego karpia)