Strony

.286.

kasza manna z otrębami, mlekiem sojowym, bananem, brązowym cukrem i cynamonem, czekolada (nieplanowana, wylizywana z miski polewa do ciasta ;))
 semolina from bran, soy milk, banana, brown sugar and cinnamon, chocolate

15 komentarzy:

  1. Kasza o świątecznym smaku :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wylizywanie misek - smak dzieciństwa :)

    OdpowiedzUsuń
  3. hah boska manna :D ja też uwielbiam wylizywać miski :D

    OdpowiedzUsuń
  4. kocham wylizywac miski po cieście a babcia mi zawsze wrzucała,że starą panną zostanę(jakiś przesąd czy cuś). Albo surowe kruche ciastooo! *.*

    kaszę mannę jadam na sierpniowe śniadania- najczęśiej kocięta wtedy mam i Mama im gotuje to i mi na śniadanie się ostanie:D

    OdpowiedzUsuń
  5. Ale apetyczna manna;). Przypomniało mi się oblizywanie misek po kremie do tortów i bitej śmietanie:). Nieodłączny element dzieciństwa, jak wspomniała szczurka :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Też masz ten nawyk wylizywania polewy do ciast? :D Ja zawsze tak robiłam za czasów dzieciństwa!

    OdpowiedzUsuń
  7. przemawia do mnie ta ilość cunamonu;D!, i ten banan;p

    OdpowiedzUsuń
  8. Nie próbowałam dodawać do manny otrębów. ;)
    Ja zawsze wyjadam polewy, kremy i ciasto do muffin! W przerażających ilościach. :D

    OdpowiedzUsuń
  9. Pyszne śniadanie! Uwielbiam tak odpicowane kaszki :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Kiedy topię czekoladę, to nie ma bata- MUSZĘ i CHCĘ ulec tej pokusie :D Omnomnommm

    OdpowiedzUsuń
  11. mniam, mniam


    xoxo
    www.hellomaja.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  12. jak ja dawno nie jadłam manny...
    czyżby dzień wolny przeznaczony na świąteczne wypieki? :)
    ja już się nie mogę doczekać, kiedy będę mogła czyścić wszystkie miski po ciasach, polewach... uwielbiam święta :D

    OdpowiedzUsuń
  13. Mogłabyś napisać jak ugotowałaś tą kaszkę z otrębami? :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Posłużyłam się instrukcją z opakowania. Dodałam tylko łyżkę otrąb. Na szklankę mleka przypadały bodajże 3 łyżki kaszy, zagotowałam, dodałam otręby i mieszałam do odpowiedniej konsystencji. W razie potrzeby można dodać wody.

    OdpowiedzUsuń