Strony

.335.

owsianka z serkiem wiejskim, imbirem, jagodami, porzeczką i orzechami laskowymi
oatmeal with cottage cheese, ginger, blueberries, currants and hazelnuts

46 komentarzy:

  1. Yay, moje ulubione smaki leśnych owoców <3.

    OdpowiedzUsuń
  2. Sylvia od paru dni nie mogę wejść wzakładkę odwiedzam, jest napisane że tylko dla wybranych yżtkowników :< Whats up?

    OdpowiedzUsuń
  3. Mam pytanko co do kawy Ricore. Wiesz może, czy jest to kawa zbożowa, czy zwykła rozpuszczalna?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Kawa rozpuszczalna z 70% zawartością sproszkowanej cykorii i 30% naturalnej kawy.

      Usuń
  4. pyszne śniadanko, idealne na mroźny poranek:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam porzeczki. Moja prababcia ma je w swoim ogródku, w lato całe dnie spędzałam na obrywaniu ich z krzaczków <3 A iiiidź, przypomniałaś mi lato! :D

    OdpowiedzUsuń
  6. Chociaż jestem już po śniadaniu to poradziłabym sobie jeszcze z tą miseczką owsianki i to bardzo chętnie :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Twoja owsianka przypomina o lecie <3

    OdpowiedzUsuń
  8. genialny wygląd, nawet nie chce myśleć jak smakuje!

    OdpowiedzUsuń
  9. porzeczka to JEDYNY owoc którego nie lubię bez poddania go obróbce tzn.kompot/sok/dżem i takie przetwory to bardzo chętnie, ale świeżej nie tknę ;P chyba że z łyżka cukru ;)
    Śniadanko wygląda cudnie, jak zawsze zresztą, mistrzu :D

    OdpowiedzUsuń
  10. ale cudownie to śniadanie wygląda :) ślicznie się komponują ze sobą te kolorki ;]

    OdpowiedzUsuń
  11. zapowiada się niesamowicie!
    orzechy, wiśnie, owsianka. radośc od samego rana!

    OdpowiedzUsuń
  12. u mnie też była owsianka dzisiaj na śniadanie!w taką zimę to najlepsze przywitanie dnia.

    OdpowiedzUsuń
  13. Świetna owsianka na zimne dni!
    Zwłaszcza z owocami leśnymi, mniam :-)

    OdpowiedzUsuń
  14. Jeny, jak dawno nie jadłam porzeczek. Hm, narobiłaś mi smak na taką owsiankę .. gdybym tylko miała porzeczki ... ;-)

    OdpowiedzUsuń
  15. Wygląda przepysznie. Przed wymieszaniem można nawet powiedzieć, że jest patriotyczna :)

    OdpowiedzUsuń
  16. Same śniadanie super, a zdjęcie pół na pół wygrywa!

    OdpowiedzUsuń
  17. Ale pyszności!!! Z serkiem wiejskim to ja jeszcze nie jadłam;)

    OdpowiedzUsuń
  18. Uwielbiam owsiankę z wieśniakiem:). A tak z ciekawości- wymieszałaś serek z ugotowaną na wodzie owsianką, czy po prostu dodałaś namoczone płatki do wiejskiego?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Z płatkami zalanymi na noc i ugotowanymi na wodzie :)

      Usuń
  19. jako osoba mająca obsesje na punkcie talerzy , miseczek itp . muszę powiedzieć , że twoja miska mnie urzekła ;d

    OdpowiedzUsuń
  20. wygląda niesamowicie, muszę sobie zrobić w najbliższym czasie jakąś owsiankę z 'płynnymi' dodatkami, jak ta. pycha :)

    OdpowiedzUsuń
  21. Całkiem spora, fajna porcja! Mogłabyś dokładnie powiedzieć ile czego użyłaś? :) SUPER!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. 1/2 szkl. owsiankowego miksu (http://poranneinspiracje.blogspot.com/2012/01/331.html)
      1 szkl. wody
      szczypta imbiru
      serek wiejski 200g
      filiżanka rozmrożonych owoców

      Tak szczerze, to dłużej trzymają mnie owsianki na mleku sojowym niż np. z serkiem czy jogurtem. Porcja jak dla mnie było trochę za mała i po godzinie "musiałam" dojeść 5 malutkich drożdżówek domowej roboty.

      Usuń
    2. A, i orzechów było tyle ile widać. Nie odmierzałam, ale można policzyć ;)

      Usuń
    3. Dziękuję! Tak? Właśnie po zdjęciach ciężko jest sobie wyobrazić realne rozmiary :P ale za to SMAK PRZYCIĄGA JAK MAGNES!! Jestes świetna! Hm... No to może można dodać jeszcze mleko sojowe i dopiero serek wiejski? Albo więcej serka... Lub jogurt :)

      Usuń
  22. A idź ty! Nie lubię Cię za te twoje pyszności! Ciągle robię się przez Ciebie głodna : <

    OdpowiedzUsuń
  23. Porzeczkę zawsze jadam z krzaka u babci, powiało latem :).
    A ile tak plus minus gotujesz owsianki? Bo ja (bez namaczania płatków) potrafię stać nad garnkiem piętnaście minut i nie chce mi ładnie zgęstnięć....

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Z 3 minuty, w porywach do 6 :) Szybko, bardziej kremowo, polecam wiec namaczanie ;)

      Usuń
  24. Imbir.. jest, płatki owsiane.. są, serek wiejski... jest.. bedzie jutro na śniadanie!

    OdpowiedzUsuń
  25. Uwielbiam porzeczkowe przetwory, na szczęście mam w zanadrzu słoiczek tych klejnotów od cioci. I tak myślę, żeby sobie jutro na śniadanie wyczarować podobną owsiankę :)

    OdpowiedzUsuń
  26. Może głupie pytanie, ale na czym gotujesz płatki owsiane do owsianki z serkiem wiejskim? :)

    OdpowiedzUsuń
  27. Pierwsze dwa zdjęcia miszczowskie. A pokazywanie jagód o tej porze roku to chyba jakiś sadyzm :<

    P.S Zapraszam oficjalnie do zabawy serialowej :> http://www.fuzjasmakow.blogspot.com/2012/02/its-five-oclock-sir.html

    OdpowiedzUsuń
  28. Ale kolory, smaki :) Pychota.

    OdpowiedzUsuń
  29. Hej, o której tak mniej więcej jadasz kolacje (albo czy w ogóle jadasz:) ) ? Bo mówi się, że przed snem lepiej nie jeść, bo się odkłada ,bo coś tam...ja czasami rezygnuje i nie jem, albo do godziny 20 staram się zjeść ostatni posiłek (chociaż czasami zjem po ;( ) Pilnujesz tego? Nie jesz np; węglowodanów ( z tym mam problem, bo tak bez chleba kolacja to kiepsko ;/)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie odchudzam się, więc jadam węglowodany na noc, a z reszta nawet w trakcie diety nie zwracałam na to uwagi. Co do godziny, to tak między 18 a 20, całkowite rezygnowanie z posiłku też nie jest dobre.

      Usuń
  30. te kolory do mnie przemawiają!

    OdpowiedzUsuń
  31. Patrząc na pierwsze zdjęcie miałam ochotę wymieszać te cudne owoce i moja fantazja na kolejnym zdjęciu została spełniona :)

    OdpowiedzUsuń
  32. Ależ kremowo wygląda!
    Skorzystałam z Twojego pomysłu pokazania zawartości szafek i pochwalenia się zapasami śniadaniowymi: nie tak okazałe jak Twoje :)
    http://kulinarne-igraszki-kikimory.blogspot.com/2012/02/sniadaniowe-zapasy-bezprzepisowo-i.html

    OdpowiedzUsuń
  33. U Ciebie zawsze wszystko tak pięknie wygląda! ;)

    OdpowiedzUsuń