Strony

.346.

cinnamon roll, tost z serem, ketchupem i ogórkiem konserwowym, koktajl (yogurt, banan, kiwi)
cinnamon roll, toast with cheese, ketchup and cucumber, yogurt banana kiwi smoothie

46 komentarzy:

  1. Tak wiosennie, zdrowo i przyjemnie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Rzeczywiście, ocet i cukier w keczupie plus ocet i cukier w ogórkach. Samo zdrowie i wiosna.

      Usuń
  2. Idealny koktajl. Najlepszego!

    OdpowiedzUsuń
  3. Widzę, że dzisiaj furorę robią serduszka z owoców. Tu kiwi, u mnie banan, gdzie indziej truskawy :) Pysznie

    OdpowiedzUsuń
  4. to serduszko z kiwi.. urocze ;]

    OdpowiedzUsuń
  5. mam chrapkę na tą cynamonową bułeczkę <3

    OdpowiedzUsuń
  6. Hah, cóż za zbieg okoliczności ! Też miałam tosta na śniadanie xdd

    OdpowiedzUsuń
  7. Ale apetycznie wygląda ten Twój tost :) Z resztą jak wszystko.

    OdpowiedzUsuń
  8. śliczne serducho z kiwi <3 :) zjadłabym tego cynamonowego zawijańca:)

    OdpowiedzUsuń
  9. Śliczny zestaw :)
    Chciałabym mieć taki toster, który nadaje takie tygrysie paseczki kanapkom. Póki co jestem bez opiekacza do kanapek i cierpię niemiłosiernie z tego powodu :'(

    OdpowiedzUsuń
  10. świetne serduszkowe kiwi :D również dziś jadłam śniadanko z serduszkowym motywem ^^

    OdpowiedzUsuń
  11. mniami! pozazdrościć takiego śniadania :D

    OdpowiedzUsuń
  12. Właśnie przeczytałam Twój tekst, do którego link znalazłam na jednym z blogów śniadaniowych. Bardzo trafne uwagi. Mam nadzieję, że trafią :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Moja przyjaciółka dodała też, że chyba musiałabym robić taką "akcję" co tydzień, żeby coś trafiło... Niestety wiele osób poczyta i na nic się to zda ;/

      Usuń
    2. Można wiedzieć jaki tekst napisałaś? :)

      Usuń
    3. Świetnie napisane! I myślę, że bardzo przekonująco.

      Usuń
  13. piękne to Twoje sniadanie.

    OdpowiedzUsuń
  14. koktajlem kusisz:) bardzo dobre śniadanko:)

    OdpowiedzUsuń
  15. to śniadanie kojarzy mi się z wczesną wiosną, kiedy otwiera się okno, jest przyjemnie chłodno, pojawiają się jasne promienie słońca i słychać śpiew ptaków, jejku kiedy przyjdzie wiosna :)

    OdpowiedzUsuń
  16. mniam! zazdroszcze Ci tego, ze masz tyle czasu na przygotowywanie takich pysznych sniadan :( ja ledwo zdazam zjesc cokolwiek :P

    OdpowiedzUsuń
  17. Jak zwykle pysznie :) Zrobiłam przenosiny na nowego bloga, gdyż z tamtym utraciłam całkowicie kontakt :/
    Zapraszam na nowego Piżmaka
    http://pizmaczesniadania.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  18. Śliczne kolory, a śniadanie mega ! Musiało być pyszne :)
    Też chcę bułeczkę cynamonową :>

    OdpowiedzUsuń
  19. Właśnie zaplanowałam sobie podobnego tościka na jutrzejsze śniadanie! ; )
    Iii narobiłaś mi ochoty na taki koktajl! Lecę robić!

    OdpowiedzUsuń
  20. Pytanie do eksperta :)
    Wiem, że prawdopodobnie gdzieś już o tym pisałaś, ale nie mogę znaleźć. Otóż, przymierzam się właśnie do zrobienia domowego masła orzechowego - czy zwykły blender w tym przypadku da radę? Czy trzeba jakiejś bardziej specjalistycznej maszyny?
    A, i widziałam, że robiłaś masło słonecznikowe - jak rozumiem, z pestek słonecznika. Czy dałoby radę zrobić analogicznie dyniowe masło z nasionek dyni?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zwykły blender da radę, bo też używam. Kiedy zaczyna się nagrzewać, trzeba robić przerwy, żeby go nie spalić. Co do dyniowego to gdzieś już takie widziałam, więc z pewnością wyjdzie :)
      http://www.google.pl/search?um=1&hl=pl&biw=1525&bih=666&tbm=isch&sa=1&q=pumpkin+seed+butter&oq=pumpkin+seed+butter&aq=f&aqi=&aql=&gs_sm=3&gs_upl=9870l9870l0l10421l1l1l0l0l0l0l0l0ll0l0

      Usuń
    2. Dzięki za odpowiedź :)

      Usuń
  21. Kocham te cynamonki:)! Muszę upiec w tym tygodniu:)!

    OdpowiedzUsuń
  22. A, właśnie- chciałam upiec większą ilość cinnamon rolls i zastanawiam się, czy można je zamrażać. Jak tak , to jak? Na surowo czy po upieczeniu? Jak je potem odmrażać?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ta właśnie była zamrożona :) Zawsze zamrażam drożdżówki, bo wychodzi ich dużo, a inaczej zjadłabym wszystkie sama ;)
      Tego samego dnia, w którym zostały upieczone wkładam je do woreczków i do zamrażarki. Potem albo wyciągam je wcześniej i odmrażam na półce w lodówce, a potem odgrzewam w mikrofali lub po prostu wyciągam i odgrzewam (ważne żeby nastawić mikrofalę na mniejszą temperaturę, bo już kiedyś jedną bułeczkę spaliłam ;)

      Usuń
  23. Świetnie podane i do tego same pyyszności!

    OdpowiedzUsuń
  24. Walentykowy akcent jest przeuroczy. :D

    OdpowiedzUsuń
  25. Ach te serduszka! :D
    Porywam całe śniadanko! :)

    OdpowiedzUsuń
  26. Zielone kiwi serduszka są fajne!
    Te czerwone chemicznie truskawkowe mnie rażą mimo tego,że łaknę kolorów
    Śniadanie też bym porwała. Genialne!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Łechtasz moje ego pochwałami dotyczącymi moich durnych tesktów pt: Odczep się facet ode mnie.
      Jeszcze trochę, a będę jak niektórzy koledzy z moich studiów lub LO i moje ego będzie zajmowało dwa lub trzy miejsca obok mnie. Ba! Nie zmieści się w ławce trzyosobowej =)

      Usuń
  27. I jest walentynkowy akcent. :D

    OdpowiedzUsuń
  28. to serduszko z kiwi podbiło moje serce! :)

    OdpowiedzUsuń
  29. pysznie:) fajne zielone serduszko:P

    OdpowiedzUsuń
  30. mmmniam!
    , a ja dwa takie tościki do szkoły!:D

    http://madallens.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  31. Kiedyś nie wyobrażałam sobie dnia bez tosta, jednak najlepsze jadłam...w Hiszpani :D
    Urocze serducho z kiwi :)

    OdpowiedzUsuń
  32. http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=24648109

    pycha!! tosty na śniadanie najlepsze.
    Tost z dżemem i szklanka mleka!! Cudo!!

    OdpowiedzUsuń
  33. Apetyczny zestaw! Pięknie wygląda kiwi-serduszko i sama nie wiem czy ucieszyłby mnie na śniadanie bardziej tost, czy cinnamon roll :)

    OdpowiedzUsuń
  34. Cudne smaki! Tościk - tak! Koktajl - tak! :D

    OdpowiedzUsuń