Strony

.401.

Razowe cynamonowe gofry z migdałami, jabłkiem i syropem z agawy, kakaowe masło migdałowe, ziołowa herbata.
Whole-grain cinnamon waffles with almonds, apple and agave syrup, cocoa almonds butter, herbal tea.

42 komentarze:

  1. mmm gofry! chodzą za mną od dłuższego czasu ;) chyba wpadnę na jednego ;>

    OdpowiedzUsuń
  2. szkoda że moja gofrownica wymaga lania mnóstwa oleju żeby nic się nie przypaliło, łee:(
    Śliczne zdjęcia :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Trututut, mam migdały i chyba idę wyczarować takie masełko... :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Też bym chciała, ale się boję o blender. :(

      Usuń
    2. Mama by mi łeb urwała za zdewastowanie blendera i jęczy nad głową nawet gdy nim traktuje siemie lniane z twarogiem xD

      Usuń
    3. No właaśnie, ja chyba bym sobie sama urwała łeb, bo mojej mamie akurat blender dynda, aczkolwiek chyba spróbuję blenderem siostry, jak u niej będę, hue hue, masz jakieś wskazówki co do blendowania orzechów, Sylwia?

      Usuń
    4. Przede wszystkim podpraż wcześniej orzechy na patelni lub w piekarniku. Masło wychodzi wtedy o niebo lepsze. Co do blendera to mój pierwszy spaliłam na mrożonych malinach, a z orzechami trzymał się dzielnie ;)

      Usuń
    5. Ołkej, podprażę, dzięki. :) Czuję, że w najbliższym czasie spróbuję wymącić jakieś masło.

      Usuń
  4. Mniam :) Dawno nie jadłam gofrów!
    Moje śniadanie właśnie się piecze, a ja siedzę przed tv z kubkiem ziołowej herbaty :)

    OdpowiedzUsuń
  5. miałam robić to samo;P. ale doszłam do wnisoku,że znowu mi nie wyjda i sie przykleją;(

    OdpowiedzUsuń
  6. o kurcze! Wyglądają przepięknie! Co prawda jestem już po śniadaniu, ale takiego gofra wsunęłabym bez zastanowienia ;p

    OdpowiedzUsuń
  7. Zdecydowanie takich posiłków brakowało mi prze dwa dni świąt !
    Wyglądają przepysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Pyszne gofry!
    Chcę jednego. ;)

    OdpowiedzUsuń
  9. Zatęskniłam z goframi:) Wyglądają pysznie:)

    OdpowiedzUsuń
  10. wyglądają tak zdrowo :)
    masło migdałowe? co to?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To masło takie jak orzechowe czy sezamowe czy słonecznikowe tylko z migdałów ;D

      Usuń
  11. Muszę Ci powiedzieć, że upiekłam wczoraj precle z Twojego przepisu, z tym że z mąki orkiszowej i jestem wprost zachwycona ! Są przepyszne ! <3

    OdpowiedzUsuń
  12. ah, już stęskniłam się za goframi, ale wpierw muszę ładnie opróżnić całą lodówkę, która aż przelewa się nadmiarem -notabene- pysznego ciasta. :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Ależ mi ochotę na gofery zrobiłaś! :D

    OdpowiedzUsuń
  14. Migdałów bym sie jedynie pozbyła, bo nie lubię ;P

    OdpowiedzUsuń
  15. ja jeszcze zjadam resztki świąteczne, choć wolałabym żeby to wszystko już zniknęło :)

    OdpowiedzUsuń
  16. Widzę gofry i już się robię głodna... ^^

    OdpowiedzUsuń
  17. Pyszności, choć to chyba nic dziwnego :).
    Muszę w końcu zrobić masło migdałowe. Koniecznie!

    OdpowiedzUsuń
  18. Od dłuższego czasu chodzą za mną gofry i chyba w końcu będę je musiała sobie zrobić. Twoje śniadanko wygląda baardzo smakowicie. :)

    OdpowiedzUsuń
  19. jak robisz gofry to na programie nr 5 :D ?

    OdpowiedzUsuń
  20. Jak nie powiem co marzy mi się gofrownica ;)

    OdpowiedzUsuń
  21. Na Twoim blogu to właśnie od gofrów robię się najbardziej głodna, mniam. Nie próbowałam masła migdałowego, ale w najbliższym czasie planuję zrobić słonecznikowe.

    OdpowiedzUsuń
  22. Musisz miec dobry przepis, bo gofry wyglądają na chrupiące :)

    OdpowiedzUsuń
  23. Sylwio, co robisz, chodzi mi o to jak wygląda Twój dzień gdy jest tyle wolnego , np.dzisiaj;)?
    Ciągle ćwicz, chodzisz gdzieś?


    Kasiula

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ćwiczyłam to co widać tu:
      http://www.endomondo.com/profile/3584974
      Pomiędzy przyszły do mnie dwie kumpele,a tak to przesiaduję w necie i kuję trochę słówek na angielski :)

      Usuń
  24. ażżałuję, że gofrownicy nie posiadam ! uwielbiam ziolowe herbatki :D

    OdpowiedzUsuń
  25. ohh te Twoje sniadania.....

    OdpowiedzUsuń
  26. Dawno nie jadłam gofrów, czas to zmienić :)

    OdpowiedzUsuń
  27. kakaowe masło migdałowe i jestem w niebie :).

    OdpowiedzUsuń
  28. Mogłabyś powiedzieć dlaczego po dodaniu treningu na endomondo nie pokazuje mi się on w statystykach? konto załozyłam dzisiaj, dodałam 3 treningi, a w podsumowaniu dalej 0. to jest dopiero naliczane po jakimś okresie czasu?:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Pierwsze kilka potrzebuje czasu, nie wiem czemu. Czasami po prostu nie wskakuję do statystyk od razu. Jutro już będzie uwzględnione :)

      Usuń
  29. Mam pytanie nie związane akurat z tym postem. Z kontekstu niektórych wpisów wywnioskowałam, że zmagałaś się z pewną chorobą, nie wiem, czy dobrze się domyślam, ale ja też przez trzy lata chorowałam, być może na to samo, w każdym razie lekarz kazał mi ćwiczyć, żeby odbudować mięśnie. Ograniczałam się do ćwiczeń w domu, ale umówmy się - takie bez sprzętu niewiele dają :) muszę przyznać, że zmotywowałaś mnie do tego, żeby zacząć biegać, tym bardziej, że w gimnazjum jeździłam na zawody. jednak w związku z chorobą przez 3 lata w ogóle nie ćwiczyłam i tu moje pytanie (wybacz za długi wstęp :D) - jaki największy dystans mogłaś pokonać, gdy zaczynałaś biegać? czy też bardzo szybko się męczyłaś? i po jakim czasie odzyskałaś formę? ta trzyletnia przerwa zrobiła swoje i teraz jestem ciekawa, jak długo zajmie mi odzyskanie dawnej kondycji.
    Pozdrawiam i przepraszam, że tak się rozpisałam :P

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Początkowo były to bardzo krótkie dystanse - max. 2km. Co do "odzyskania formy", to ja raczej jej nie odzyskiwałam, tylko zdobywałam. Nie miałam, jak ty, przerwy od ćwiczeń, bo zaczęłam ćwiczyć razem z odchudzaniem.

      Usuń
  30. Podsunęłaś mi dziewczyno pomysł,żeby przewietrzyć gofrownicę, bo dawno nie była używana, tylko nie wiem czy znajdę jakiś przepis na gofry...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Są u mnie: http://makaronirodzynka.blogspot.com/search/label/gofry

      Usuń