Strony

.451.

Domowej roboty orkiszowe croissanty z syropem z agawy, koktajl bananowy i truskawki.
Homemade spelt croissant with agave syrup, banana soy milk smoothie and strawberries.

31 komentarzy:

  1. Uwielbiam na nie patrzeć, ale jakoś brak mi samozapału aby takowe upiec, może wyślesz ni jednego paczką ? ;D

    OdpowiedzUsuń
  2. No, wyjadłaś, to teraz możemy piec :D
    Ile truskawek!

    OdpowiedzUsuń
  3. łaał, ile truskawek! kusisz tymi croissantami, oj kusisz. pod koniec tygodnia wracam już do domu (juhu!), więc myślę, że wreszcie upiekę ;-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Mmm, przymierzam się właśnie niedługo do tych twoich orkiszowych croissantów, skoro już jedne mam za sobą :) Dobre śniadanie :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Te croissanty są świetne :) Muszę znów znaleźć trochę czasu, żeby je zrobić. Mój L. ciągle mnie o nie męczy.

    OdpowiedzUsuń
  6. jak ja Ci ich zazdroszczę! :D
    muszę takie zrobić, wyglądają wspaniale, napewno też tak smakują!
    koktajl bananowy<3

    OdpowiedzUsuń
  7. ech, kiedy ja w końcu zrobię te croissanty <3 :)

    OdpowiedzUsuń
  8. ale to musialo byc pyszne! takie domowe croissanty i te truskawy *.*

    OdpowiedzUsuń
  9. czy można wiedzieć jak zrobiłaś ten koktajl bananowy?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zmiksowałam 1/2 mrożonego banana z resztkami mlek sojowych - zwykłego i waniliowego, lałam na oko, więc nie wiem ile dokładnie.

      Usuń
  10. Mam ochote na te crossainty, ale pewnie by mi nie wyszły.;/

    OdpowiedzUsuń
  11. moje dzieciństwo to croissant i tłuste mleko. to tylko jedzenie, przywołuje mnóstwo cudownych wspomnień i magicznych chwil.
    aha, no i kocham absolutnie wszystko co orkiszowe, nie mówiąc o truskawachhhhh ;)

    OdpowiedzUsuń
  12. Ile truskawek! Cudne te rogaliki:)

    OdpowiedzUsuń
  13. Sylwio droga, mam do Ciebie jedno pytanko nie odnośnie śniadania, mianowicie od dłuższego czasu przymierzam się do zapiekanej owsianki i chciałam Cię poprosić, abyś mi napisała (jeśli możesz oczywiście) jakich składników (i jakich ich proporcji) używasz na JEDNĄ porcję oraz jak długo i w jakiej temp. ją zapiekasz ?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Robiłam taką: http://makaronirodzynka.blogspot.com/2012/02/po-prostu-pieczona-owsianka.html
      Wiem, że w początkowych śniadaniach pojawiła się taka na jedną porcję, ale nie pamiętam proporcji i też nie zapiekałam jej dostatecznie długo, bo bałam się o naczynie, które nie było żaroodporne.

      Usuń
    2. Ja robiłam na jedną porcję i używałam: po pół szklanki płatków i mleka, pół rozmiażdżonego banana, łyżkę miodu, pół łyżeczki proszku do pieczenia i małą garstkę płatków śniadaniowych (opcjonalnie). Piekłam 30-40min w 180 stopniach (na oko). : )

      Usuń
  14. jesteś moją największą inspiracją - przez to, co widzę tutaj, mam ochotę piec/gotować - już 3 rzeczy zrobiłam dzięki tobie :D

    OdpowiedzUsuń
  15. to jest dopiero mega śniadanko!:)

    OdpowiedzUsuń
  16. Nigdy nie piekłam nic z mąki orkiszowej, więc trzeba by spróbować ...

    OdpowiedzUsuń
  17. Jak polecasz mi zużyć pierwsze awokado;)?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Spróbuj do jajecznicy (koniecznie z solą) :)

      Usuń
  18. Rozpusta rogalikowa! Ależ mi się takiego zachciało! I ciemna gorzka kawa,miseczka truskaw jestem w niebie

    OdpowiedzUsuń
  19. Zazdroszczę śniadanka i tej dawki truskawek :-)

    OdpowiedzUsuń
  20. To mi się podoba! Bajkowo to wygląda, brakuje jeszcze wieży Eiffla w tle ^^

    OdpowiedzUsuń
  21. widzialam ze napisalas ze ten koktajl robisz miksujac 1/2 mrozonego banana i mleka. mam pytanie odnosnie tego czy po polaczeniu banana z mlekiem nie mialas rewolucji zoladkowych?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mam, dlatego używam mleka sojowego.

      Usuń
    2. myslisz, ze jezeli zrobie z normalnym mlekiem moge miec problemy z zoladkiem?

      Usuń
    3. Nie wiem, niektórym nie przeszkadza połączenie krowiego z owocami, spróbuj.

      Usuń