Strony

.465.

Pełnoziarniste pancakes z jagodami, rabarbarem i syropem klonowym, czekoladowe cappuccino.
Whole wheat pancakes with blueberries, rhubarb and maple syrup, chocolate cappuccino.

53 komentarze:

  1. Ale grubaśne :) A mi dalej nie chcą takie wyjść...

    OdpowiedzUsuń
  2. Oj dawno niejadłam takiego śniadania :)

    OdpowiedzUsuń
  3. rany robisz coraz lepsze zdjęcia ; )
    placuchy wyszły Ci gigantyczne, takie właśnie na porządne śniadanie, nie muszę chyba dodawać że składniki owoców jak najbardziej idealne! ;p

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. gigantyczne? chyba coś Ci na oczy padło;) grubaski owszem, ale nie gigantyczne o_O

      Pięknie się prezentują!jagoooody<3

      Usuń
    2. tak, owszem, jestem ślepa i oczywiście ktoś ANONIMOWY musi być mądrzejszy, bo "lepiej" dobiera słowa. Zatrzymaj swoje uwagi dla siebie, skoro są bezsensowne.

      Usuń
    3. nie, już nie anonimowy. Kasia:) I nie uważam, żeby ta uwaga była bezsensowna.

      Usuń
  4. Obłędne te Twoje grubaski <3

    OdpowiedzUsuń
  5. Wyglądają genialnie takie grubiutkie, jak Ty to robisz :)?

    OdpowiedzUsuń
  6. Ja też się zastanawiam jak Ty to robisz, że Tobie placuszki zawsze wychodzą idealnie *_*

    OdpowiedzUsuń
  7. Ale tęsknie na jagodami i borowkami! ;o
    Piękne!

    OdpowiedzUsuń
  8. a maamma mia! sylvvia, co za zdjęcia!

    OdpowiedzUsuń
  9. A ja się zastanawiam jak przygotowujesz rabarbar, bo zupełnie z nim się nie potrafię obchodzić... ? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. W tym wypadku tylko umyłam i pokroilam w kostkę przed dodaniem do ciasta na placki :) Na pierwszy ogień polecam drożdżowki z rabarbarem, gdzie rabarbar jest gotowany z cukrem- przepis dodalam ostatnio na makaronirodzynka.blogspot.com

      Usuń
  10. bardzo, bardzo proszę o przepis, nigdy nie chcą mi wyjść takie grube :P Czy jest na to jakiś specjalny sposób?
    świetny blog
    pozdrawiam

    annie mannie

    OdpowiedzUsuń
  11. A ja się Zastanawiam jak Ci się udalo przekroic tak wysoką wiezyczkę pod tak równym kątem :D porywam placuszka, co najmniej jednego <3

    OdpowiedzUsuń
  12. Chyba nie mam cierpliwości do placków i naleśników albo coś... nigdy mi takie piękne nie wychodzą! Jakiś tajemny sposób?

    OdpowiedzUsuń
  13. Chyba smażone w foremkach, co? Cudownie kształtne! Muszę znaleźć jakiś patent na tak równiutkie pankejksy :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Chcę przepis! Bardzo! Są i-d-e-a-l-n-e! :))

    OdpowiedzUsuń
  15. Oblizuje sie na sam widok :P Rowniez dolaczam sie do prosby o przepis :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mieszam w obojetnej kolejności :
      1/2 szkl. mąki pelnoziarnistej
      1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
      1 łyżeczkę oleju
      1 jajko
      1/3 szkl. mleka sojowego lub maślanki

      Dodaję owoce i smażę placki :)

      Usuń
    2. A i dodaję przeważnie jeszcze szczyptę kardamonu, bo lubię w plackach.

      Usuń
    3. Policzyłam kalorie. Prawie 400 (z maślanką, bez owoców, ale bez przesady) i dodatkowo mają 19 g białka :) Idealne na dobre rozpoczęcie dnia.

      Usuń
    4. A czy można zamiast mleka sojowego/maślanki dodać zwykłe mleko? Czy to tobi jakąś różnicę? :]

      Usuń
    5. Anonimowy 1: + syrop, bo nie mają dosładzaczy w środku ;)

      Anonimowy 2: Może być też krowie mleko lub jogurt.

      Usuń
  16. Jakie gruuube i puszyste. Nieboooo... ;)

    OdpowiedzUsuń
  17. Urocze to pierwsze zdjęcie :)

    OdpowiedzUsuń
  18. Jutro mam zamiar zrobić pierwszy raz pancakes..ciekawe czy wyjdzie mi tak samo dobre jak Twoje! :-)

    OdpowiedzUsuń
  19. eh, wszystkie placki smażę tak samo (to znaczy z tych samych składników co Ty) a mi nigdy tak grube nie chcą wyjść.. a zdjęcia dzisiaj chyba najlepsze z dotychczasowych.

    OdpowiedzUsuń
  20. Alez puszyste i ksztaltne! Mi nigdy takie nie wyszly ;) Musialy byc pyszne, z checia wprosilabym sie na sniadanie.

    OdpowiedzUsuń
  21. Pankejków z rabarbarem jeszcze nie jadłam. Wyglądają bardzo puszyście. Dodawałaś proszku do pieczenia?

    OdpowiedzUsuń
  22. Ok, znalazłam właśnie przepis w jednym z komentarzy :)

    OdpowiedzUsuń
  23. ale grubaski i baaardzo apetycznie zdjęcia !
    Az przyjemie sie patrzy (:

    OdpowiedzUsuń
  24. jakie puszyste, idealne! :) też dziś jadłam placki, ale kokosowe. nie mogę się doczekać jagód i tych pysznych jagodzianek z twojego przepisu! rok temu były hitem ;)

    OdpowiedzUsuń
  25. po raz -enty genialne! pyszne musiały być te grubasy <3

    OdpowiedzUsuń
  26. rany... wpraszam się do Ciebie na śniadanie, wszystkie są takie cudne! hehe :D

    OdpowiedzUsuń
  27. super! to ja jutro tez zjem sniadanie na slodko:) a co!!!

    OdpowiedzUsuń
  28. Fajny placuszkowy torcik ze smacznym nadzieniem, zjadło by się, oj zjadło...

    OdpowiedzUsuń
  29. Zrobiłam je dzisiaj tylko, że z mąką razową (kurcze, gdzie wy kupujecie tą mąkę Lubelli? :)) i truskawkami. Niestety nie wyszły mi takie piękne jak Tobie, Sylwio :) Wydaje mi się, że moja mąka jest za ciężka, poza tym truskawki bardzo się rozmiękczyły. Trudno. I tak będę jeszcze próbować :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Z taką mąką też robiłam i wychodzą identyczne. Wystarczy 1/4 - 1/3 zastąpić zwykłą mąką pszenną i będzie idealnie. A lubellę u mnie można dostać wczędzie - od supermarketów typu Real i Tesco po mały wiejski sklep. Poszukaj.

      Usuń
    2. W Tesco u mnie nie ma, ale będę jeszcze szukać. I dzięki za radę.

      Usuń
    3. U mnie w mieście też lubella jest tylko w kilku sklepach;) jeżeli masz te małe tesco (tak jak ja) to lubelli nie znajdziesz, w tych większych bez problemu.

      Usuń
  30. Mogłabym prosić o przepis na ciasto do tych pankejków? Pewnie jest banalnie proste, ale jestem sierotką :D

    OdpowiedzUsuń
  31. ja właśnie z jabłkiem na śniadanko poranne na jutro usmażyłam :D i też mam grubaski... ale nie aż takie :D

    OdpowiedzUsuń
  32. Jakie fajne i grubiutkie! <3

    OdpowiedzUsuń
  33. Woah those are the fluffiest pancakes ever!

    OdpowiedzUsuń