jakiej wanilii używasz? tej mielonej, za 30-kilka zł za opakowanie? (; za winogronami nie przepadam jakoś specjalnie, ale twoja owsianka wygląda wspaniale!
Nie, zrobionego samodzielnie ekstraktu: http://truffle-in-a-rum-chocolate.blogspot.com/2009/08/ekstrakt-z-wanilii-domowy.html Duuużo taniej wychodzi, idealny do ciast i deserów.
normalnie a do tego jest całkowicie naturalna :) tylko trzeba się poznać na dozowaniu, zależnie od tego jaką kupisz różnie będzie trzba wyczuć ile już wystarczy, czasem jest mocno 'skoncentrowana'
Jeśli ktoś nie pała miłością do owsianek, to każda będzie wyglądała dla niego nieapetycznie. Nie trzeba od razu komentować z używaniem takiego słownictwa ;)
Też zauważyłam, ze jakoś twoja kawa wygląda zachęcająco:) chociaż robisz ją na mleku sojowym, to jest taka aksamitna. Pijesz tylko kawy zbożowe? i w jakiej proporcji dolewasz mleka? dużo, mało?:)
Jakaś 1/5 szkl. to mleko, ostatnio dodaję krowie, nie sojowe, może stąd ten efekt. W domu zazwyczaj piję cykoriową (w 30% to zwykła kawa, a w 70% sproszkowana cykoria), poza domem zwykłą rozpuszczalną.
Rany, pierwszy an. - jakbym słyszała mojego ojca. On też uwielbia dosadnie i ostentacyjnie wyrażać swoją niepochlebną opinię na temat zawartości mojego talerza. Przyzwyczaiłam się, ale dziwi mnie zawsze fakt, że nie ma podobnych problemów jedząc świńskie ozory, czy jakąś podejrzaną mielonkę. Co do cukiniowej owsianki, to mi wydaje się baardzo apetyczna, ale może to kwestia tego, że po prostu wiem jak dobrze smakuje:D
ale zielono w miseczce!:))
OdpowiedzUsuńCudowne śniadanie <3
OdpowiedzUsuńnajpyszniej!;)
OdpowiedzUsuńDzisiaj śniadanie na zielono :)
OdpowiedzUsuńGdy taka miska winogron pojawia się u mnie w domu to za godzinę nie ma już ani jednego..:D
ta cukinia mnie ciekawi :D
OdpowiedzUsuńwygląda bosko xD
OdpowiedzUsuńostatnio zrobiłam sobie kawę na mleku sojowym i...niestety, zawiodłam się na nim...w owsiance też ma tak wyczuwalny smak?
Kawa jest z nim dość specyficzna, masz rację. W owsiance wygrywa jednak owsianka, mleko niknie gdzieś w tle.
UsuńA tak przy okazji Sylwia, używasz mleka sojowego Alpro Soya? Jeśli tak, to jakie dokładnie? Twoje jest dosładzane?
UsuńRóżne kupuję. Najczęściej jednak Alpro Naturalne.
Usuńświetna propozycja :)
OdpowiedzUsuńSłowo na dziś: zielony:-)
OdpowiedzUsuńPyszna owsianka. :D
OdpowiedzUsuńPozdrawiam, Uzależniona Od Winogron ;]
jakiej wanilii używasz? tej mielonej, za 30-kilka zł za opakowanie? (; za winogronami nie przepadam jakoś specjalnie, ale twoja owsianka wygląda wspaniale!
OdpowiedzUsuńNie, zrobionego samodzielnie ekstraktu: http://truffle-in-a-rum-chocolate.blogspot.com/2009/08/ekstrakt-z-wanilii-domowy.html
UsuńDuuużo taniej wychodzi, idealny do ciast i deserów.
Lubię bardzo owsianki z cukinią :)
OdpowiedzUsuńnie używałam nigdy tego słodzika! normalnie słodzi?
OdpowiedzUsuńnormalnie a do tego jest całkowicie naturalna :) tylko trzeba się poznać na dozowaniu, zależnie od tego jaką kupisz różnie będzie trzba wyczuć ile już wystarczy, czasem jest mocno 'skoncentrowana'
UsuńTo była moja pierwsza i w dodatku kupiona w saszetce 5g, więc niewiele mogę powiedzieć, ale będę eksperymentować - mam zamiar spróbować w wypiekach.
Usuńjak dla mnie odważna owsianka z cukinią... nie wiem czy bym się przełamała na takie śniadanko, ale winogronka jak najbardziej :)
OdpowiedzUsuńile winogron *.* pyszna owsianka, uwielbiam dodatek cukinii!
OdpowiedzUsuńPiekne zdjecie!
OdpowiedzUsuńZielony zawrót głowy! Apetycznie :)
OdpowiedzUsuńOwsianka z cukinią. Nie słyszałam, ale intryguje ;)
OdpowiedzUsuńwiosennie c:
OdpowiedzUsuńSzczerze to zobaczyłam zdjęcie i na myśl przyszło mi "zerzygała się do miski". :P Trochę nieapetyczne.
OdpowiedzUsuńJeśli ktoś nie pała miłością do owsianek, to każda będzie wyglądała dla niego nieapetycznie. Nie trzeba od razu komentować z używaniem takiego słownictwa ;)
UsuńNie rozumiem ludzi, którzy używają takich słów... Naprawdę nie można napisać tego delikatniej?
UsuńTeż zauważyłam, ze jakoś twoja kawa wygląda zachęcająco:) chociaż robisz ją na mleku sojowym, to jest taka aksamitna. Pijesz tylko kawy zbożowe? i w jakiej proporcji dolewasz mleka? dużo, mało?:)
UsuńJakaś 1/5 szkl. to mleko, ostatnio dodaję krowie, nie sojowe, może stąd ten efekt. W domu zazwyczaj piję cykoriową (w 30% to zwykła kawa, a w 70% sproszkowana cykoria), poza domem zwykłą rozpuszczalną.
UsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
UsuńRany, pierwszy an. - jakbym słyszała mojego ojca. On też uwielbia dosadnie i ostentacyjnie wyrażać swoją niepochlebną opinię na temat zawartości mojego talerza. Przyzwyczaiłam się, ale dziwi mnie zawsze fakt, że nie ma podobnych problemów jedząc świńskie ozory, czy jakąś podejrzaną mielonkę.
UsuńCo do cukiniowej owsianki, to mi wydaje się baardzo apetyczna, ale może to kwestia tego, że po prostu wiem jak dobrze smakuje:D
super:) jutro u mnie bedzie z winogronami a co!!! bo dalej dobrej konfitury nie znalazlam....
OdpowiedzUsuńKażdy ma swoje smaki, ja wolę owsiankę, inni co innego.
OdpowiedzUsuńKażdy ma swoje zdanie, ale chyba ukazanie je w taki sposób to chyba jednak małe przegięcie
Sprawdź pocztę.
OdpowiedzUsuńBędzie jutro jadłospis;)?
Nie sądzę by jakikolwiek jadłospis pojawił się w ciągu następnych siedmiu miesięcy.
UsuńDlaczego?
UsuńJestem w klasie maturalnej, ludzie dajcie żyć.
Usuńdlaczego tutaj nie ma przycisku "Lubię to"!? :D
UsuńAle zielono i smakowicie :) zjadłoby się ;p
OdpowiedzUsuńnajlepsza taka !! cukinia sojowe i owies <3
OdpowiedzUsuńWciąż kusi mnie ta cukinia na słodko w owsiance.
OdpowiedzUsuńJaki to ma smak?C:
przepiękna zawartość miseczki ^^
jak zielono w tej miseczce, aż mi tak wiosennie powiało przez kolory:D
OdpowiedzUsuńpysznieee !:) świetne ujęciee
OdpowiedzUsuńCukinia w owsiance, ciekawe :) Ja nie potrafię się przełamać do dodawania cukinii do owsianek i wypieków, ale być może warto :)
OdpowiedzUsuńsmakowita owsianka ,jeszcze nigdy nie jadłam z winogronami ;p
OdpowiedzUsuń