Komosą zalać wodą i ugotować, po czym wymieszać z przecierem.
Na patelni rozgrzać olej, wrzucić szpinak i dusić. Dodać jajka i zwiększyć ogień. Po ścięciu spodu wyłożyć na placek komosę i złożyć na pół. Smażyć jeszcze chwilę, zsunąć na talerz i przewrócić na drugą stronę. Po chwili podawać.
śniadanie idealne! :) pychoooootka.
OdpowiedzUsuńCiekawe śniadanko :) można prosić o przepis
OdpowiedzUsuńAga :)
2 jajka
Usuń100g mrożonego szpinaku
trochę oleju
sól i pieprz
3 łyżki komosy ryżowej
łyżka koncentratu pomidorowego
suszone oregano
woda
Komosą zalać wodą i ugotować, po czym wymieszać z przecierem.
Na patelni rozgrzać olej, wrzucić szpinak i dusić. Dodać jajka i zwiększyć ogień. Po ścięciu spodu wyłożyć na placek komosę i złożyć na pół. Smażyć jeszcze chwilę, zsunąć na talerz i przewrócić na drugą stronę. Po chwili podawać.
Pyszne śniadanie, muszę kiedyś takie zrobić :)
OdpowiedzUsuńmyślałem, że to łosoś;) pyszne połączenie.
OdpowiedzUsuńale pysznie, wytrwanie :)
OdpowiedzUsuńoooj nie mam szpinaku a zjadłabym taki ;>
OdpowiedzUsuńw wakacje postanowiłam sobie zrobić omlet ze szpinakiem i cos mi się wydaje, że dzięki Tobie jutro w końcu mi się uda :)
OdpowiedzUsuńpomidorowa komosa, ciekawy pomysł :) omlet wygląda przepysznie!
OdpowiedzUsuńpowiem krótko - wow! ale mnie zainspirowałaś!
OdpowiedzUsuńWow! Pierwszy raz cos takiego widze! Gdzie kupilas? Wyglada troche jak kawior :->
OdpowiedzUsuńW sklepie ze zdrową żywnością. Jest dostępna w wersji białej i czerwonej.
UsuńŚniadanie na zielono, nakrycie pod kolor, fajnie ... też mi się ten farsz kojarzy z kawiorem...
OdpowiedzUsuńsuper śniadanie :)
OdpowiedzUsuń