Strony

.638.

omlet z szpinakiem i pomidorową komosą
omelette with spinach and tomatoes quinoa

14 komentarzy:

  1. śniadanie idealne! :) pychoooootka.

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciekawe śniadanko :) można prosić o przepis

    Aga :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. 2 jajka
      100g mrożonego szpinaku
      trochę oleju
      sól i pieprz

      3 łyżki komosy ryżowej
      łyżka koncentratu pomidorowego
      suszone oregano
      woda

      Komosą zalać wodą i ugotować, po czym wymieszać z przecierem.

      Na patelni rozgrzać olej, wrzucić szpinak i dusić. Dodać jajka i zwiększyć ogień. Po ścięciu spodu wyłożyć na placek komosę i złożyć na pół. Smażyć jeszcze chwilę, zsunąć na talerz i przewrócić na drugą stronę. Po chwili podawać.

      Usuń
  3. Pyszne śniadanie, muszę kiedyś takie zrobić :)

    OdpowiedzUsuń
  4. myślałem, że to łosoś;) pyszne połączenie.

    OdpowiedzUsuń
  5. oooj nie mam szpinaku a zjadłabym taki ;>

    OdpowiedzUsuń
  6. w wakacje postanowiłam sobie zrobić omlet ze szpinakiem i cos mi się wydaje, że dzięki Tobie jutro w końcu mi się uda :)

    OdpowiedzUsuń
  7. pomidorowa komosa, ciekawy pomysł :) omlet wygląda przepysznie!

    OdpowiedzUsuń
  8. powiem krótko - wow! ale mnie zainspirowałaś!

    OdpowiedzUsuń
  9. Wow! Pierwszy raz cos takiego widze! Gdzie kupilas? Wyglada troche jak kawior :->

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. W sklepie ze zdrową żywnością. Jest dostępna w wersji białej i czerwonej.

      Usuń
  10. Śniadanie na zielono, nakrycie pod kolor, fajnie ... też mi się ten farsz kojarzy z kawiorem...

    OdpowiedzUsuń