Strony

.670.

owsianka z mlekiem sojowym, jabłkami, budyniem waniliowym i syropem klonowym
oatmeal with soy milk, apples, vanilla custard powder and maple syrup

36 komentarzy:

  1. śliczna miseczka ;).

    OdpowiedzUsuń
  2. Piękne zdjęcia ;) jabłka i owsianka to moje ulubione połączenie ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. moja ulubiona :) gęsta, z nawpół kruchymi jabłkami :)

    OdpowiedzUsuń
  4. mmm, jaka gęsta, pyszna zawartość tej ślicznej miseczki. :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Hej :) Mam małe pytanie. Od jakiegoś czasu regularnie ćwiczę (3-4 razy w tygodniu killer Ewy Chodakowskiej bądź podobna mieszanka ćwiczeń od Jillian), ale też mniej jem - ok. 1200-1500 kcal dziennie. Jestem już po okresie dojrzewania. Waga maleje dość szybko, aczkolwiek moje wymiary nie są zadowalające. Czuję, jakbym traciła mięśnie, a nie tłuszcz. Nie dążę do jakichś konkretnych cyferek na wadze, bo to nie ma znaczenia. Chciałam zmniejszyć obwody i pozbyć się tłuszczu, a zastąpić go delikatnymi mięśniami. Dodam, że staram się jeść dość sporo białka - minimum 60 g, a ograniczać po prostu węgle. Co robię nie tak? Czy mogłabyś coś poradzić? Jak wreszcie pozbyć się zbędnych cm, a nie tylko kilogramów?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Moim zdaniem powinnaś jeść więcej (1600-1800kcal?) i zadbać o posiłki okołotreningowe. Waga będzie spadała wolniej, ale też unikniesz spalania mięśni i efekty będą bardziej zadowalające.

      Usuń
    2. Jakieś uwagi co do posiłków okołotreningowych? Co powinny zawierać i na co zwrócić uwagę?

      Usuń
    3. przy dużej ilości ćwiczeń ( w dodatku nie za lekkich) organizm przeszedł na tryb oszczędzania i spala mięśnie, zamiast tłuszczu :D Sylwia ma rację. Zwiększ kaloryczność i nie omijaj zdrowych tłuszczy.

      Usuń
    4. btw. co do posiłków okołotreningowych!
      przed 1.5h szybkowchłanające się białko + węgle (kurczak+ryż)
      po 30min. to samo i można owoce! długowchłanające się białko jakieś 2h po. czyli twaróg.
      Najlepiej nie jeść zbyt tłusto w tedy bo spowalnia sie wchłanianie aminokwasów

      Usuń
    5. Pani dietetyk pomogła, dzięki Siaś :)

      Usuń
    6. Mam nadzieję, że pomogłam :D

      Usuń
  6. Owsianka z budyniem jest najbardziej kremowa i gęsta..mniam :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Robisz bardzo apetyczne owsianki :)

    OdpowiedzUsuń
  8. No to widzę, że miałyśmy podobne śniadanko :) Muszę koniecznie przypomnieć sobie smak budyniowej owsianki.

    OdpowiedzUsuń
  9. Wygląda przepysznie i pewnie tak też smakuje ;pp Muszę spróbować.

    OdpowiedzUsuń
  10. Jaka cudna owsianka. Nie no, serio - jesteś mistrzynią ;)

    OdpowiedzUsuń
  11. Aaa jak ja dawno nie jadłam budyniowej!
    W jakim programie przerabiasz zdjęcia?;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ten komentarz został usunięty przez autora.

      Usuń
    2. I co tam zmieniasz, jasność, kontrast?.
      Aparat jakie ma tryby ustawione;)?.
      Wkurza mnie jak wychodzą mi ciemne zdjęcia, nawet jak rozjaśniam to nie chodzi mi o taki efekt:p.

      Usuń
    3. Jasność i nasycenie.
      Parametry zmieniam w zależności od światła, mamy inne obiektywy, więc nie wiem czy coś Ci to powie.

      Usuń
  12. Uwielbiam taką, pychotka :) Skończył mi się syrop klonowy :<

    OdpowiedzUsuń
  13. ale korci mnie ten syrop klonowy!:) ciekawi mnie jego smak:D

    OdpowiedzUsuń
  14. Lubię owsianki o takiej konsystencji :)

    OdpowiedzUsuń
  15. wygląda bardzo kusząco :)
    dodałaś ugotowany budyń? czy tak normalnie - proszek budyniowy? ^^

    OdpowiedzUsuń
  16. Słodkie, jabłkowe śniadanie, pycha!

    OdpowiedzUsuń
  17. mix pyszny ;) zdrowy i taki pożywny!

    OdpowiedzUsuń
  18. Obłęęędnie gęsta :) Ja dziś zrobiłam gofry z Twojego przepisu na pancakes :)

    OdpowiedzUsuń
  19. aach wygląda tak pysznie gęsto <3

    OdpowiedzUsuń
  20. Witam Cię. jestem anonimem-przeczytałam że miałaś problemy,z odżywianiem itp. u kogoś że ograniczałaś tłuszcze.. ja też to robiłam. nie mam miesiączki,czekam na wyniki badań..mogłbyśmy porozmawiać/popisać na jakimś normalnym gruncie ?:)

    OdpowiedzUsuń
  21. cudna miseczka ;) a owsianka jaka kremowa!

    OdpowiedzUsuń
  22. znakomite zdjecia oddają smak i urok owsianek ,super !

    OdpowiedzUsuń