hej, ja z pytaniem odnośnie powyższego omletu, a właściwie ogólnie omletów, bo raczej robisz je według jednego schematu. zapragnęłam sobie takiego na śniadanie i dnia poprzedniego wymieszałam 4 łyżki płatków owsianych, jajko (takie mniej więcej 60g), i mniej niż 0,5 szklanki mleka. zmniejszyłam proporcje, bo dla mnie z 6 łyżek to raczej za dużo, ponieważ wolę więcej dodatków na wierzch. mieszankę wsadziłam na noc do lodówki. rano dodałam czubatą łyżkę mąki owsianej i smażyłam od razu na małym ogniu, na małej natłuszczonej patelni. omlet wyszedł brzydki, płaski i średnio smaczny. wyglądem W OGÓLE nie przypominał twojego. jak myślisz, gdzie robię błąd?
Mogłabyś poradzić co zrobić żeby placek nie rozwalał się na patelni? W smaku wyszedł świetny ale przy próbie przewrócenia na drugą stronę w trakcie smażenia rozpadł się na kawałeczki...
Wpadnę!. 21. września :D
OdpowiedzUsuńok!
Usuńszkoda, że nie mówimy tu o sierpniu, z chęcią bym się też wprosiła:P
Usuńw takim razie ja zamaiwam na weekend :3
Usuńmusiało być pyszne, z chęcią wypróbuję! :D
OdpowiedzUsuńhttp://razem-podbijemy-kosmos.blogspot.com
Wygląda rewelacyjnie ;)
OdpowiedzUsuńostatnio uwielbiam takie placuszkowe śniadania :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam takie placki, ostatnio mam na nie fazę :)
OdpowiedzUsuńbrzooskwinie <3
OdpowiedzUsuńtry-and-know.blogspot.com
Owsiany, mój ulubiony! :D
OdpowiedzUsuńuwielbiam pancakes,ale robie vegańskie:)
OdpowiedzUsuńzapraszam do mnie:
http://vegerunasia.blogspot.com/2013/07/przepisy.html
Uwielbiam takiego grubego placuszka :>
OdpowiedzUsuńale świetne te śniadanko ! :D
OdpowiedzUsuńpycha, brzoskwinia i banan to świetne połączenie! szczególnie w tak smacznym owsianym placku :)
OdpowiedzUsuńhej, ja z pytaniem odnośnie powyższego omletu, a właściwie ogólnie omletów, bo raczej robisz je według jednego schematu.
OdpowiedzUsuńzapragnęłam sobie takiego na śniadanie i dnia poprzedniego wymieszałam 4 łyżki płatków owsianych, jajko (takie mniej więcej 60g), i mniej niż 0,5 szklanki mleka. zmniejszyłam proporcje, bo dla mnie z 6 łyżek to raczej za dużo, ponieważ wolę więcej dodatków na wierzch. mieszankę wsadziłam na noc do lodówki.
rano dodałam czubatą łyżkę mąki owsianej i smażyłam od razu na małym ogniu, na małej natłuszczonej patelni.
omlet wyszedł brzydki, płaski i średnio smaczny. wyglądem W OGÓLE nie przypominał twojego. jak myślisz, gdzie robię błąd?
za dużo płynu w stosunku do płatków. daj mniej mleka
Usuńtak też myślałam, dzięki
Usuńmocno sycace ;)
OdpowiedzUsuńczy połączenie cukrów z tłuszczami naprawdę nie poowoduje odkładania się tkanki tłuszczowej?
OdpowiedzUsuńjakie jest twoje NAJULUBIEŃSZE śniadanie? :)
OdpowiedzUsuńw dobrym towarzystwie ;)
UsuńMogłabyś poradzić co zrobić żeby placek nie rozwalał się na patelni? W smaku wyszedł świetny ale przy próbie przewrócenia na drugą stronę w trakcie smażenia rozpadł się na kawałeczki...
OdpowiedzUsuńzsuwam go na talerz, a potem zrzucam na patelnie drugą stroną
Usuń