Strony

.881. brzoskwiniowy placek owsiany

placek owsiany z bananem, brzoskwinią, syropem i masłem orzechowym
oatmeal pancake with banana, peach, agave syrup and peanut butter

23 komentarze:

  1. Odpowiedzi
    1. szkoda, że nie mówimy tu o sierpniu, z chęcią bym się też wprosiła:P

      Usuń
    2. w takim razie ja zamaiwam na weekend :3

      Usuń
  2. musiało być pyszne, z chęcią wypróbuję! :D

    http://razem-podbijemy-kosmos.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  3. ostatnio uwielbiam takie placuszkowe śniadania :)

    OdpowiedzUsuń
  4. uwielbiam takie placki, ostatnio mam na nie fazę :)

    OdpowiedzUsuń
  5. brzooskwinie <3

    try-and-know.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  6. uwielbiam pancakes,ale robie vegańskie:)
    zapraszam do mnie:
    http://vegerunasia.blogspot.com/2013/07/przepisy.html

    OdpowiedzUsuń
  7. Uwielbiam takiego grubego placuszka :>

    OdpowiedzUsuń
  8. ale świetne te śniadanko ! :D

    OdpowiedzUsuń
  9. pycha, brzoskwinia i banan to świetne połączenie! szczególnie w tak smacznym owsianym placku :)

    OdpowiedzUsuń
  10. hej, ja z pytaniem odnośnie powyższego omletu, a właściwie ogólnie omletów, bo raczej robisz je według jednego schematu.
    zapragnęłam sobie takiego na śniadanie i dnia poprzedniego wymieszałam 4 łyżki płatków owsianych, jajko (takie mniej więcej 60g), i mniej niż 0,5 szklanki mleka. zmniejszyłam proporcje, bo dla mnie z 6 łyżek to raczej za dużo, ponieważ wolę więcej dodatków na wierzch. mieszankę wsadziłam na noc do lodówki.
    rano dodałam czubatą łyżkę mąki owsianej i smażyłam od razu na małym ogniu, na małej natłuszczonej patelni.
    omlet wyszedł brzydki, płaski i średnio smaczny. wyglądem W OGÓLE nie przypominał twojego. jak myślisz, gdzie robię błąd?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. za dużo płynu w stosunku do płatków. daj mniej mleka

      Usuń
    2. tak też myślałam, dzięki

      Usuń
  11. czy połączenie cukrów z tłuszczami naprawdę nie poowoduje odkładania się tkanki tłuszczowej?

    OdpowiedzUsuń
  12. jakie jest twoje NAJULUBIEŃSZE śniadanie? :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Mogłabyś poradzić co zrobić żeby placek nie rozwalał się na patelni? W smaku wyszedł świetny ale przy próbie przewrócenia na drugą stronę w trakcie smażenia rozpadł się na kawałeczki...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. zsuwam go na talerz, a potem zrzucam na patelnie drugą stroną

      Usuń