gofry z winogronami, masłem orzechowym i syropem waniliowym
waffles with grapes, peanut butter and vanilla syrup
Najlepsze moje gofry ostatnimi czasy. Chrupiące, zrumienione, puszyste i miękkie w środku. Bita śmietana by mi tu pasowała ;> Tymi z Gofiarni nie dorównują, ale będę próbować.
Dziękuję wszystkim za życzenia i udzielanie się pod poprzednim wpisem - zeszłoroczna ilość komentarzy została pobita o dokładnie 10 sztuk ;) Poczułam się wczoraj tak zasypana wiadomościami, że zaczęłam rozważać zapisywanie sobie co jeszcze w blogosferze mam do załatwienia. Blogi prowadzę od dwunastego roku życia, ale coś takiego jeszcze mi się nie zdarzyło - meile, facebookowe wiadomości, gg. Odwieczne prawo internetu - albo piszą do ciebie wszyscy na raz, albo czujesz się samotny w sieci... W tej samotności najlepsze jest bezmyślne przewijanie kart tumblra, który wygrywa u mnie z facebookiem i słuchanie po raz kolejny tych samych nut Happysadu. Wczoraj od zadowolenia po kolokwium, przez 1,5h siedzenia w studiu tatuażu po ogarnianie blogosfery do późnej nocy. Pozytywnie, mimo tego bolącego teraz uda.
Mojego tumblra dodałam ostatnio do stron pod nagłówkiem (pomiędzy fb a feedburner). Zapraszam, jeśli chcecie zobaczyć co mnie inspiruje i co przeglądam w sieci poza jedzeniem.
dodaję Twojego tumblra do obserwowanych :)
OdpowiedzUsuńmmmm sos waniliowy...skąd masz? jaki używasz? dasz linka tego produktu?
OdpowiedzUsuńproszę...
Usuńjak ma Ci Sylwia odpowiedzieć na pytanie, na które odpowiedzi nie ma? tam jest syrop a nie sos.. a syrop często pojawia się w lidlu
UsuńOoo, tumblr, jak miło :) i Happysad <3 A gofry wypróbuję w niedzielę :)
OdpowiedzUsuńpyszne śniadanie:)
OdpowiedzUsuńmmm !
OdpowiedzUsuńjejku, zazdroszczę posiadania gofrownicy! :C
OdpowiedzUsuń"Chrupiące, zrumienione, puszyste i miękkie w środku." przeczytałam to jedno zdanie na swoją zgubę. Ślinka leci mi już po brodzie. Od trzech dni zazdroszczę wszystkim, że mogą jeść normalnie :>
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie gofry ! Muszą być chrupiące :)
OdpowiedzUsuńTy już jesteś sławna :D Wcale się nie dziwię, oglądając tak wspaniałe śniadania :)
OdpowiedzUsuńwpadnę poprzeglądać inspirację :)
OdpowiedzUsuńgofry z rana to na pewno smaczny wybór :) poza tym jeszcze lepiej kiedy podane są z masłem orzechowym <3
Mogłabyś napisać jakiej używasz gofrownicy? Właśnie przymierzam się do kupna i nie wiem jaką wybrać..
OdpowiedzUsuńFirma MPM model s-633. Żeby gofry wychodziły chrupiące, a nie miękkie, warto kupić gofrownicę o mocy przynajmniej 1000W.
UsuńDzięki za odpowiedź :)
Usuńale idealne te Twoje gofry :) wyglądają bardzo apetycznie, zresztą jak wszystko u Ciebie :)
OdpowiedzUsuńMam ochotę na takie chrupiące gofry z masłem orzechowym w tej chwili :-)
OdpowiedzUsuńSkoro chrupiące to jestem pierwsza w kolejce! :)
OdpowiedzUsuńA ten obrazek jest świetny :P
zapisałam sobie przepis na Twoje gofry - koniecznie je wypróbuję : ))
OdpowiedzUsuń