Strony

.987. chrupiące gofry z rana?

gofry z winogronami, masłem orzechowym i syropem waniliowym
waffles with grapes, peanut butter and vanilla syrup

Najlepsze moje gofry ostatnimi czasy. Chrupiące, zrumienione, puszyste i miękkie w środku. Bita śmietana by mi tu pasowała ;> Tymi z Gofiarni nie dorównują, ale będę próbować.

Dziękuję wszystkim za życzenia i udzielanie się pod poprzednim wpisem - zeszłoroczna ilość komentarzy została pobita o dokładnie 10 sztuk ;) Poczułam się wczoraj tak zasypana wiadomościami, że zaczęłam rozważać zapisywanie sobie co jeszcze w blogosferze mam do załatwienia. Blogi prowadzę od dwunastego roku życia, ale coś takiego jeszcze mi się nie zdarzyło - meile, facebookowe wiadomości, gg. Odwieczne prawo internetu - albo piszą do ciebie wszyscy na raz, albo czujesz się samotny w sieci... W tej samotności najlepsze jest bezmyślne przewijanie kart tumblra, który wygrywa u mnie z facebookiem i słuchanie po raz kolejny tych samych nut Happysadu. Wczoraj od zadowolenia po kolokwium, przez 1,5h siedzenia w studiu tatuażu po ogarnianie blogosfery do późnej nocy. Pozytywnie, mimo tego bolącego teraz uda.
Mojego tumblra dodałam ostatnio do stron pod nagłówkiem (pomiędzy fb a feedburner). Zapraszam, jeśli chcecie zobaczyć co mnie inspiruje i co przeglądam w sieci poza jedzeniem.

19 komentarzy:

  1. dodaję Twojego tumblra do obserwowanych :)

    OdpowiedzUsuń
  2. mmmm sos waniliowy...skąd masz? jaki używasz? dasz linka tego produktu?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. jak ma Ci Sylwia odpowiedzieć na pytanie, na które odpowiedzi nie ma? tam jest syrop a nie sos.. a syrop często pojawia się w lidlu

      Usuń
  3. Ooo, tumblr, jak miło :) i Happysad <3 A gofry wypróbuję w niedzielę :)

    OdpowiedzUsuń
  4. jejku, zazdroszczę posiadania gofrownicy! :C

    OdpowiedzUsuń
  5. "Chrupiące, zrumienione, puszyste i miękkie w środku." przeczytałam to jedno zdanie na swoją zgubę. Ślinka leci mi już po brodzie. Od trzech dni zazdroszczę wszystkim, że mogą jeść normalnie :>

    OdpowiedzUsuń
  6. Uwielbiam takie gofry ! Muszą być chrupiące :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Ty już jesteś sławna :D Wcale się nie dziwię, oglądając tak wspaniałe śniadania :)

    OdpowiedzUsuń
  8. wpadnę poprzeglądać inspirację :)
    gofry z rana to na pewno smaczny wybór :) poza tym jeszcze lepiej kiedy podane są z masłem orzechowym <3

    OdpowiedzUsuń
  9. Mogłabyś napisać jakiej używasz gofrownicy? Właśnie przymierzam się do kupna i nie wiem jaką wybrać..

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Firma MPM model s-633. Żeby gofry wychodziły chrupiące, a nie miękkie, warto kupić gofrownicę o mocy przynajmniej 1000W.

      Usuń
    2. Dzięki za odpowiedź :)

      Usuń
  10. ale idealne te Twoje gofry :) wyglądają bardzo apetycznie, zresztą jak wszystko u Ciebie :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Mam ochotę na takie chrupiące gofry z masłem orzechowym w tej chwili :-)

    OdpowiedzUsuń
  12. Skoro chrupiące to jestem pierwsza w kolejce! :)
    A ten obrazek jest świetny :P

    OdpowiedzUsuń
  13. zapisałam sobie przepis na Twoje gofry - koniecznie je wypróbuję : ))

    OdpowiedzUsuń