Kto nigdy nie łączył warzyw i masła orzechowego ten nie wie co traci. Ten kto nigdy nawet nie próbował masła fistaszkowego albo jadł je tylko na słodko i mu nie smakowało (podobno to możliwe :p), koniecznie musi spróbować tego dania. Tego albo ewentualnej wersji dla mięsożerców: kurczaka z warzywami w sosie orzechowym albo tortilli. Kremowe masło dodaje wyrazistości, orzechowego aromatu i podkreśla każdy składnik z osobna. Naprawdę świetne.
Robię, najlepiej jeszcze w tym tygodniu! Jadłam już z brokułami i PB - jeden z moich ulubionych, nawet nienawidzącemu masła tacie zasmakował. (; Czuję, że ta wersja może zrobić mu konkurencję. :D
OdpowiedzUsuńo ja.. ale danie! I jak paruje :) Mniam!
OdpowiedzUsuńA ja dzisiaj jadłam właśnie! tort naleśnikowy ze szpinakiem, serkiem ziołowym, masłem orzechowym oraz ziarnami granatu :)
Też było pyszne, polecam! :)
Bardzo standardowe danie. :) Chociaż moim zdaniem zdecydowanie lepsze są warzywa ( bakłażan, cukinia, ciecierzyca, bób lub pieczony kalafior plus dużo kurczaka lub indyka) w sosie z tahini, cytryny, czosnku, kuminu i kolendry. (; Natomiast tutaj zamiast mrożonek dałabym świeże warzywa.
OdpowiedzUsuńAaaaaaaaaaaaaa jakie to musi być pyszne! W 100% dla mnie! Tylko bym fasole podmieniła na...o, cieciorkę i yum yum!
OdpowiedzUsuńteż bym fasole zamieniła na coś innej i byłoby pyszka! :)
UsuńTo musi być genialne ! Robię jak najprędzej ;)
OdpowiedzUsuńCzyżby mój jutrzejszy obiad? ;)
OdpowiedzUsuńja dodaje masło orzechowe do curry <3 warzywnego i z kurczakiem
OdpowiedzUsuńzakochałam się w makaronie z brokułem i masłem orzechowym, więc ten też na pewno wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńZrobię jak tylko zjadę do domu. Kocham Cię za ten przepis.
OdpowiedzUsuńA jaka jest waga tych warzyw na patelnię?? 450g?
OdpowiedzUsuńTak, 450 :)
UsuńNigdy jeszcze nie jadłam masla orzechowego w takiej wersji, powiem ci ze narobiłaś mi chęci :D
OdpowiedzUsuń