Vegan wholemeal pancakes with poppy seeds and hazelnuts
60g mąki pszennej pełnoziarnistej wymieszałam z 1/2 szklanki mleka sojowego, 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia, kapką oliwy, cynamonem, czubatą łyżeczką maku i garścią orzechów laskowych. Można też dodać słodzik. Smażyłam na patelni lekko wysmarowanej oliwą (Trzeba uważać, bo placki te smażą się dużo szybciej od zwykłych, z nabiałem i jajkami. Wystarczy moment z każdej strony, więc to dobra alternatywa dla osób nie mających rano czasu.) Podałam z gruszką (gruszka włączona w niżej podaną kaloryczność).
Nie ma owsianki, ale placuszki niczego sobie :)))
OdpowiedzUsuńJa weganskie smażę na oleju kokosowym, połączenie idealne :)
OdpowiedzUsuńMuszę w końcu kupić olej kokosowy, bo się do tego zbieram już chyba od roku ;>
UsuńPolecam jest genialny i wydajny :) A placki mega, uwielbiam z dodatkiem maku! :)
Usuńjak kupisz to koniecznie bananowe placki ! :)
UsuńA można je zrobić jednak z mlekiem krowim zamiast sojowego? Główna zaleta jak dla mnie to brak jajek. Wydaje mi się, że powinno nie być różnicy. Jak uważasz? :)
OdpowiedzUsuńte placki chętnie zrobię! tym bardziej w takim połączeniu smaków :)
OdpowiedzUsuńTakich placków jeszcze nie jadłam, ale te kawałki orzechów wyglądają zachęcająco:). To musiało być pyszne!:)
OdpowiedzUsuńdawno nie jadłam takich placuszków ;) ostatnio tylko omlety i omlety, a przecież małe placuszki są takiee suuodkie! :D
OdpowiedzUsuńAle apetycznie wyglądają ^^ idealne na śniadanie
OdpowiedzUsuńPs. Bardzo ładne zdjęcia robisz ;)
genialnie podane i swietnie wygladaja <3
OdpowiedzUsuńJestem jak najbardziej na tak!
OdpowiedzUsuńwyglądają bardzo apetycznie :) w dodatku podane z gruszką, która ostatnio stała się moim ulubionym owocem
OdpowiedzUsuńtakim śniadaniem mogą budzić mnie nawet w nocy :)
OdpowiedzUsuńJedno wielkie MNIAM! :) :) :)
OdpowiedzUsuńMleko sojowe robisz sama, czy kupujesz gotowe? :)
OdpowiedzUsuńKupuję.
Usuń