Strony

.1171. pasta z awokado

Ogórki kiszone przez tatę i standardowy tekst lata: "Kto zjadł wszystkie moje ogórki?!". Nic mi o tej sprawie nie wiadomo ;)
Chleb żytni z pastą z awokado (na 3 kromki: 3/4 miąższu z awokado i 1 średni kiszony ogórek pokrojony w kosteczkę, ew. pieprz do smaku)
Rye bread with avocado and pickled cucumber

11 komentarzy:

  1. Też mi ostatnio mama insynuuje że to przeze mnie te ogórki teak szybko znikają, hmm ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jak ktoś mnie o coś posądza, co dot. jedzenia, zawsze odpowiadam: "No przecież ja mam rączki tutaj" :P

    OdpowiedzUsuń
  3. Och, awokado na chlebie... Najlepsze z oliwkami, nieważne czy czarnymi czy zielonymi :) I z czarną solą (kala namak). Strasznie dawno nie jadłam, a obok bloku mam bazar na którym można je dostać nawet za złotówkę :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. O, akurat mam oliwki. Spróbuję :D

      Usuń
    2. Uwielbiam awokado z oliwkami <3 najpyszniejsza wersja!

      Usuń
  4. chyba jutro pójdę do sklepu po ogórki, chrzan i czosnek ;) i zrobie swoje ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. nie jadłam jeszcze awokado w takim połączenia, ale jest to dla mnie świetne inspiracja! :) chyba poproszę Mamę o rozpoczęcie sezonu na kiszone ogórki (a najlepiej na te małosolne najpierw) i zrobię! :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Muszę w końcu kupić awokado i zobaczyć jak smakuje, bo, aż wstyd się przyznać, ale nigdy go nie jadłam ;(

    OdpowiedzUsuń
  7. Awokado z kiszonym ogórkiem, ciekawe : ) Muszę kupić awokado, wczoraj ostatnie z trzech znikło

    OdpowiedzUsuń
  8. Awokado zawsze najlepsze! :>

    OdpowiedzUsuń