Owsianka standardowo: 60g płatków owsianych, zalanych na noc szklanką mleka sojowego, rano ugotowana z dodatkiem banana. Mus: 1/3 dojrzałego awokado, 1 płaska łyżka kakao, 1 płaska łyżka masła orzechowego, łyżeczka syropu daktylowego lub innego, 20-30ml mleka sojowego - wszystkie składniki zblendować. Powinien powstać gładki krem, w razie potrzeby dodać więcej mleka lub syropu.
Oatmeal with banana, chocolate avocado mousse and goya berries
boskie zdjęcia!
OdpowiedzUsuńMus zdecydowanie wymiata :)
OdpowiedzUsuńNa wiele sposobów jadłam juz awokado...ale takie czekoladowe-zaskoczenie
OdpowiedzUsuńJa to wypróbuję ;))))
Zdecydowana pyszność <3 !
OdpowiedzUsuńhej, mam do Ciebie pytanie, mam nadzieję, że nie będziesz miała nic przeciwko, że pytam o to tutaj - walczyłam z zaburzeniami odżywiania, po prostu bałam się jeść, kiedy już z tego wyszłam, wszystko jest okej, bardzo często, przynajmniej raz na tydzień zdarza mi się mieć napady kompulsywnego jedzenia - jem po prostu wszystko co słodkie, pieczywo, chipsy itp., czyli to, czego tak naprawdę unikam w codziennej diecie. tłumaczę sobie, że przecież ćwiczę (bo ćwiczę - i siłowo, i interwały, czasem pobiegam tak dla przyjemności) więc nic mi nie będzie, poza ym jestem szczupła i nie zaszkodzi. wiem jednak, że nie jest to normalne, bo odbija się to powoli na moim wyglądzie, a nie potrafię jakoś temu zaradzić. miałaś tak? jak się odzwyczaiłaś od tego, albo co Twoim zdaniem mogłoby mi pomóc?
OdpowiedzUsuńZ góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.
p.s. czekoladowy krem z awokado robiłam, niespecjalnie mi smakował, ale może dlatego, że nigdy nie dodawałam do niego masła orzechowego ani daktyli - muszę to nadrobić :)
Odezwij się meilowo: sylwiafojcik@onet.pl lub na fb.
Usuń