Strony

.1176. wegańskie placuszki z truskawkami

Pełnoziarniste waniliowe placuszki z truskawkami i syropem daktylowym
60g mąki pszennej pełnoziarnistej, 20g waniliowej sojowej odżywki białkowej, 160ml wody, 1 łyżka nasion chia, 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia i pokrojone truskawki - wszystko wymieszałam i smażyłam na patelni lekko wysmarowanej olejem kokosowym.
Wholemeal vanilla protein pancakes with strawberries and date syrup

14 komentarzy:

  1. Ojejku, wyglądają cudownie i przepysznie! Mogłabyś podać przepis, proszę? :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Mniam! Świetne Ci wychodzą, mimo tego, że wegańskie!

    OdpowiedzUsuń
  3. ja też bardzo prosiłabym o dodanie przepisu :)

    masz ten sam syrop daktylowy co ja, czy u Ciebie też on jest tak super bardzo gęsty? ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. U Ciebie nawet bez jajka wychodzą pięknie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Kolejna fajna wersja wegańskich placuszków :)

    OdpowiedzUsuń
  6. również się przepisu domagam ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. to smażenie wegańskich placuszków weszło Ci w krew, fantastycznie wychodzą! :)

    OdpowiedzUsuń
  8. zdecydowanie swietne sniadanie < 3!

    OdpowiedzUsuń
  9. podałabyś przepis?

    OdpowiedzUsuń
  10. sylwio, podałabyś dzisiejszy jadłospis? bardzo proszę :*

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. - placki jak wyżej
      - 60g razowego makaronu w sosie orzechowym z papryką, brukselką i brokułem
      - 1 litr koktajlu (truskawki, mleko sojowe, banan, stevia), kawałek arbuza
      - 60g razowego makaronu w sosie orzechowym z papryką, brukselką i brokułem + trochę masła orzechowego wyjedzonego łyżeczką
      - 2 kromki chleba z margaryną roślinną, pomidorem, posiekaną cebulą i sałatą

      do tego jeszcze pół litra kawy z mlekiem sojowym, pół litra zielonej herbaty, spirulina w kapsułkach i woda

      Usuń