Strony

.1345. rozgrzewająca kasza jaglana

Kasza jaglana z kurkumą i imbirem, jabłko prażone z cynamonem i rodzynkami.
Millet with turmeric and ginger, roasted apples with cinnamon and raisins.

11 komentarzy:

  1. Najlepsze klasyczne smaki :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale fajna miseczka! A jaglana z rana zawsze wskazana :D

    OdpowiedzUsuń
  3. o, idealne przyprawy do kaszy jaglanej :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Dawno nie było u mnie jaglanki, muszę to nadrobić!

    OdpowiedzUsuń
  5. Robiłam podobną z "kuchni 5 przemian" :D Świetnie wyważone smaki!

    OdpowiedzUsuń
  6. Wiesz, pamiętam tę miseczkę sprzed kilku lat :D Jak się człowiek starzeje...
    Pyszne smaki.

    OdpowiedzUsuń
  7. Wygląda super :) Uwielbiam jaglankę, jem ją codziennie, ale z takimi przyprawami nigdy nie jadłam i chyba w końcu muszę spróbować ;)

    OdpowiedzUsuń
  8. z jakich proporcji robisz kasze? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. 50g kaszy, trochę ponad szklanka wody

      Usuń
  9. pycha, jak indyjskie sniadania :3

    OdpowiedzUsuń
  10. Rewelacyjny przepis. Nie dość, że to jest naprawdę bardzo smaczne, to do tego zdrowe jedzonko :) Zresztą dla mnie każda rzecz z jabłkiem z cynamonem i rodzynkami to królestwo smaku :)

    OdpowiedzUsuń