20g mąki żytniej 2000, 20g mąki pszennej, 1 białko jaja, 30g odżywki białkowej, ok. 1/2 szklanki wody (gdy ciasto wychodzi zbyt gęste, warto dać więcej) + borówki. Wymieszać i smażyć. Jeśli szukasz takich bez odżywki, to są np. tu : http://poranneinspiracje.blogspot.com/2011/07/jagodowe-moje-ulubione-pancakes.html
Pychotka :)
OdpowiedzUsuńjagody <3 jaram się :)
OdpowiedzUsuńIdealne! Czuje lato :D
OdpowiedzUsuńEh, a ja dopiero w weekend będę miała czas po to masło pojechać... Mam nadzieję, że coś dla mnie zostanie :3
OdpowiedzUsuńzrobiłaś mi smaka <3
OdpowiedzUsuńJagody są bardzo smaczne i zachęcają do wypróbowania takich właśnie placuszków;)
OdpowiedzUsuńWidać od razu, że białkowe ;) i jagód mi się chce przez Ciebie.
OdpowiedzUsuńpodasz przepis?
OdpowiedzUsuń20g mąki żytniej 2000, 20g mąki pszennej, 1 białko jaja, 30g odżywki białkowej, ok. 1/2 szklanki wody (gdy ciasto wychodzi zbyt gęste, warto dać więcej) + borówki. Wymieszać i smażyć. Jeśli szukasz takich bez odżywki, to są np. tu : http://poranneinspiracje.blogspot.com/2011/07/jagodowe-moje-ulubione-pancakes.html
Usuńcudowne placuszki, a jagody w środku zimy to prawdziwy rarytas!
OdpowiedzUsuńJa placki z jagodami planuję zrobić jutro, ale jak patrzę na te Twoje to już bardzo mi się ich zachciało :P Wyglądają przepysznie :):)
OdpowiedzUsuńMoże być mąka orkiszowa zamiast żytniej ?
OdpowiedzUsuń