omlet owsiany z jagodami goji, płatkami migdałów, masłem orzechowym, kiwi i cynamonem
oatmeal omelette with goya berries, almonds flackes, peanut butter, kiwi and cinnamon
40-50g płatków owsianych (w omletach dużo lepiej sprawdzają się te błyskawiczne - instant)wrzątek
3 białka jaj
10g odżywki białkowej (użyłam orzechowej od sfd)
garstka jagód goji
10g płatków migdałów
Płatki zalać wrzątkiem do ich poziomu i odczekać moment. Wymieszać z białkami jaj i odżywką. Dodać jagody i migdały. Usmażyć na teflonie, z obu stron.
Gotowego omleta posmarować masłem orzechowym, ułożyć plastry kiwi i posypać całość cynamonem. Dodałam jeszcze pancake syrup na wierzch.
pyyycha :) wszystko z owsa jest super - mąka owsiana, płatki owsiane, kaszki owsiane :D
OdpowiedzUsuńPosmarowany masłem orzechowym to ideał! I kiwi, tak, tak, tak! :)
OdpowiedzUsuńCo sadzisz o traceniu właściwości odżywczych odżywki po obróbce cieplnej?
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńHej Sylwia, mogłabyś zdradzic jakiej firmy konkretnie kupiłaś tę kaszkę orkiszową z reala?
OdpowiedzUsuńKurcze, nie wiem, bo przysypałam ją do pojemnika i wyrzuciłam opakowanie. Chyba była to ta: http://www.misiontek.pl/product/image/67/dr-zdrowie-kaszka-orkiszowa-500g-bio-Full.jpg ale nie jestem pewna.
UsuńWygląda bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńUbijasz białka na sztywno?
OdpowiedzUsuńNie. Po prostu mieszam z resztą składników :)
UsuńWygląda pysznie :)
OdpowiedzUsuńŚwietny omlet :)
OdpowiedzUsuńBardzo smakowicie wygląda, a ciekawe jak smakuje.
OdpowiedzUsuń