Strony

.1437. ulubiony owsiany omlet

omlet owsiany z jagodami goji, płatkami migdałów, masłem orzechowym, kiwi i cynamonem
oatmeal omelette with goya berries, almonds flackes, peanut butter, kiwi and cinnamon 
40-50g płatków owsianych (w omletach dużo lepiej sprawdzają się te błyskawiczne - instant)
wrzątek
3 białka jaj
10g odżywki białkowej (użyłam orzechowej od sfd)
garstka jagód goji
10g płatków migdałów

Płatki zalać wrzątkiem do ich poziomu i odczekać moment. Wymieszać z białkami jaj i odżywką. Dodać jagody i migdały. Usmażyć na teflonie, z obu stron.

Gotowego omleta posmarować masłem orzechowym, ułożyć plastry kiwi i posypać całość cynamonem. Dodałam jeszcze pancake syrup na wierzch.

12 komentarzy:

  1. pyyycha :) wszystko z owsa jest super - mąka owsiana, płatki owsiane, kaszki owsiane :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Posmarowany masłem orzechowym to ideał! I kiwi, tak, tak, tak! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Co sadzisz o traceniu właściwości odżywczych odżywki po obróbce cieplnej?

    OdpowiedzUsuń
  4. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  5. Hej Sylwia, mogłabyś zdradzic jakiej firmy konkretnie kupiłaś tę kaszkę orkiszową z reala?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Kurcze, nie wiem, bo przysypałam ją do pojemnika i wyrzuciłam opakowanie. Chyba była to ta: http://www.misiontek.pl/product/image/67/dr-zdrowie-kaszka-orkiszowa-500g-bio-Full.jpg ale nie jestem pewna.

      Usuń
  6. Wygląda bardzo apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Ubijasz białka na sztywno?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie. Po prostu mieszam z resztą składników :)

      Usuń
  8. Bardzo smakowicie wygląda, a ciekawe jak smakuje.

    OdpowiedzUsuń