wiśniowe białkowe muffiny
cherry protein muffins
30g mąki pszennej razowej
25-30g odżywki białkowej (żeby muffiny były różowe polecam wiśniową lub truskawkową)
łyżeczka słodziku w pudrze
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
Mąkę wymieszać z odżywką, słodzikiem i proszkiem do pieczenia.
Białka ubić na sztywną pianę i wymieszać z sypkimi składnikami.
Nałożyć do silikonowych foremek i piec 10-15 minut w 180 stopniach.
Podałam z 20g masła orzechowego. Makro 6 muffin z masłem:
345kcal / 39g białka / 22g węglowodanów / 12g tluszczu
Makro bez masła orzechowego:
226kcal / 34g białka / 19g węglowodanów / 2g tłuszczu
Co zamiast odżywki, jeśli nie ćwiczę?
OdpowiedzUsuńWybierz wtedy inny przepis na muffiny z bloga.
Usuńświetne muffinki!
OdpowiedzUsuńBędą, będą robione !!!😄
OdpowiedzUsuńBędą, będą robione !!!😄
OdpowiedzUsuńmożliwość zjedzenia na raz 12 muffinek w pełni mnie zadawala *-*
OdpowiedzUsuńhahaa dokładnie ! taka swoboda psychiczna :D
Usuńpycha....zjadłabym! :D
OdpowiedzUsuńIdealne dla takiego podjadacza jak ja :D
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do mnie :D - http://sylwetka-idealna.blogspot.com/
Rewelacja! :) A co potem robisz z żółtkami? Bo zawsze mnie to zastanawia. ;)
OdpowiedzUsuńZ ilu białek robisz
OdpowiedzUsuńSkarbie, mam tylko w domu dwie mąki, żytnią typ 2000 i kokosowa odtluszczona, myslisz ze coś się uda? z której zrobić w jakich proporcjach ? doradzisz?
OdpowiedzUsuńZrób z żytnią :)
Usuń