omlet owsiany makowy z dżemem brzoskwiniowym
oatmeal poppy-seeds omelette with peach jam
40g płatków owsianych10g otrębów pszennych
10g maku
5g migdałów
100ml wrzątku
4 białka jaj
2 suszone morele
Płatki, otręby mak i migdały wymieszać i zalać wrzątkiem. Dodać białka jaj i wszystkie składniki razem zmiksować po czym wrzucić pokrojone morele. Wylać na rozgrzaną patelnię i piec z obu stron.
omatko pycha! <3 ja często robię owsiankę makową, tzn dodaję zmielony mak, skórkę pomarańczową i miód, niebo w gębie :D
OdpowiedzUsuńDodajesz mak suchy, czy zmielony? Lubię dania z makiem, ale jakoś nigdy nie udało mi się wykorzystać go w kuchni, a ten omlet wydaje mi się dobry na początek ;)
OdpowiedzUsuńSuchy :)
UsuńPycha! <3
OdpowiedzUsuńZjadłabym omlet, ale pokłóciłam się z patelnią. :(
OdpowiedzUsuńbardzo ładne i apetyczne omlety robisz :)
OdpowiedzUsuńTak jakoś elegancko wygląda. ;)
OdpowiedzUsuńOo, bardzo ciekawie! Muszę wypróbować :)
OdpowiedzUsuńŚwietnie wygląda;) myślisz, że mak suchy mogłabym zastąpić gotową masą?
OdpowiedzUsuńZ masy makowej polecam ci: http://poranneinspiracje.blogspot.com/2014/10/1303-makowiec-w-pazdzierniku.html
Usuńkwadratowy? :D super wygląda
OdpowiedzUsuńSuper to wygląda.
OdpowiedzUsuńpolarois.blogspot.com
Smacznie ;-)
OdpowiedzUsuńHej Sylwia! Czy mogę Cie prosić o ekspresową radę? jutro pierwszy raz idę na siłownię, czy mozesz mi podpowiedzieć jakie ćwiczenia i jakich seriach mogę zrobić na maszynach? Ile powtórzeń zazwyczaj sie robi? Jestem wysportowana ale z siłownia to będzie mój pierwszy raz... Jesli mi się jutro spodoba odezwe sie do Ciebie na maila :) góry bardzo dziękuję za odpowiedź.
OdpowiedzUsuńJustyna
Wygląda przepysznie i nie składa się z bardzo dostępnych składników. Akurat czas na weekendowe eksperymenty kulinarne.
OdpowiedzUsuń