Strony

.1460. omlet makowy z suszonymi morelami

 omlet owsiany makowy z dżemem brzoskwiniowym
oatmeal poppy-seeds omelette with peach jam
40g płatków owsianych
10g otrębów pszennych
10g maku
5g migdałów
100ml wrzątku
4 białka jaj
2 suszone morele

Płatki, otręby mak i migdały wymieszać i zalać wrzątkiem. Dodać białka jaj i wszystkie składniki razem zmiksować po czym wrzucić pokrojone morele. Wylać na rozgrzaną patelnię i piec z obu stron.

15 komentarzy:

  1. omatko pycha! <3 ja często robię owsiankę makową, tzn dodaję zmielony mak, skórkę pomarańczową i miód, niebo w gębie :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Dodajesz mak suchy, czy zmielony? Lubię dania z makiem, ale jakoś nigdy nie udało mi się wykorzystać go w kuchni, a ten omlet wydaje mi się dobry na początek ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Zjadłabym omlet, ale pokłóciłam się z patelnią. :(

    OdpowiedzUsuń
  4. bardzo ładne i apetyczne omlety robisz :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Tak jakoś elegancko wygląda. ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Oo, bardzo ciekawie! Muszę wypróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Świetnie wygląda;) myślisz, że mak suchy mogłabym zastąpić gotową masą?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Z masy makowej polecam ci: http://poranneinspiracje.blogspot.com/2014/10/1303-makowiec-w-pazdzierniku.html

      Usuń
  8. Super to wygląda.
    polarois.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  9. Hej Sylwia! Czy mogę Cie prosić o ekspresową radę? jutro pierwszy raz idę na siłownię, czy mozesz mi podpowiedzieć jakie ćwiczenia i jakich seriach mogę zrobić na maszynach? Ile powtórzeń zazwyczaj sie robi? Jestem wysportowana ale z siłownia to będzie mój pierwszy raz... Jesli mi się jutro spodoba odezwe sie do Ciebie na maila :) góry bardzo dziękuję za odpowiedź.
    Justyna

    OdpowiedzUsuń
  10. Wygląda przepysznie i nie składa się z bardzo dostępnych składników. Akurat czas na weekendowe eksperymenty kulinarne.

    OdpowiedzUsuń