Strony

.1470. kokosowe muffiny z borówkami

 muffiny białkowe z borówkami i płatkami kokosa
protein muffins with blueberries and coconut flackes
40g mąki pszennej razowej
20g odżywki białkowej (użyłam śmietankowo-biszkoptowej od kfd)
2 białka jaj
60ml mleka
1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka słodziku w pudrze
5g oleju kokosowego
100g borówki amerykańskiej
płatki kokosa, do posypania

Wszystkie składniki wymieszać, nakładać ciasto do foremek, posypać kokosem i piec 15 minut w 180 stopniach.

17 komentarzy:

  1. Jak to jest z właściwościami białka po smażeniu/ pieczeniu? Ma sens spożywanie takiego poza walorami smakowymi?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. to właśnie białko po obróbce termicznej lepiej wchłania się do organizmu.

      Usuń
  2. ubijać białka na piane czy nie?

    OdpowiedzUsuń
  3. wyglądają bosko! mam tyle pomysłów na śniadanie, a śniadanie jest jedno :(

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ale życie długie ;] jeszcze braknie Ci pomysłów...wstaniesz rano i stwierdzisz... ech to jadłam to jadłam na to nie mam ochoty itp itd- też kiedyś myslałam jak Ty :P

      Usuń
  4. niesamowite! przez te borówki wyglądają obłędnie

    OdpowiedzUsuń
  5. Oh mniam, zacząć dzień od muffinek, to jest to!
    polarois.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  6. Te borówki wyglądają jak farba albo ja mam dziwne skojarzenia (zapewne to ta druga opcja ^^).
    Oj, wszyscy kuszą słodyczami, a ja nie mogę na nie patrzeć, szczęście czy pech?

    OdpowiedzUsuń
  7. Boże, uwielbiam muffiny i borówki, więc to połączenie musi być mega :)

    OdpowiedzUsuń