śliwkowa babeczka z mikrofali przełożona masłem orzechowym
plum mug pancake with peanut butter
25g płatków owsianych błyskawicznych
20g mąki owsianej
1 jajko
2 łyżki jogurtu greckiego (ok. 80g)
20g odżywki białkowej (użyłam waniliowej)
śliwki
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać w dużym kubku. Umieścić w mikrofali na 3-3,5min. Gotowe ciasto wyjąć z kubka, przekroić na pół i przełożyć masłem orzechowym.
Muszę w końcu zrobić taką babeczkę z kubeczka :)
OdpowiedzUsuńMuszę w końcu zrobić taką babeczkę z kubeczka :)
OdpowiedzUsuńJa też ostatnimi czasy zajadam sie takimi babeczkami z kubeczka. Jest to idealne, błyskawiczne i pyszne śniadanie przed wyjściem do szkoły! A do tego z możliwością przeróżnych modyfikacji tak samo ja w przypadku owsianki z tym, że w postaci stałej. ;)
OdpowiedzUsuńPyszności, jutro robię!
OdpowiedzUsuńOj, polubiłaś te mikrofalowe wypieki :)
OdpowiedzUsuńPostaram się wypróbować, wygląda pysznie
OdpowiedzUsuńSuper pomysł :)
OdpowiedzUsuńSmacznie :-)
OdpowiedzUsuń