owsianka z budyniem śmietankowym, siemieniem lnianym, wiórkami i sosem z owoców
oatmeal with custard powder, flax seeds, dessicated coconut and fruits sauce
40g płatków owsianych
szklanka wody
1/2 saszetki (20g) budyniu śmietankowego bez cukru + 1/2 szklanki wody
25g waniliowej odżywki białkowej
50g mrożonych truskawek, rozmrożonych na patelni
2 małe śliwki
łyżeczka słodziku w pudrze
Wieczorem płatki zalałam wodą i odstawiłam. Rano zagotowałam, zmniejszyłam ogień i mieszałam, a gdy zgęstniały wlałam do nich budyń wymieszany z wodą. Zagotowałam, mieszając, zdjęłam z ognia i wymieszałam z białkiem i garstką siemienia lnianego. Podałam z ciepłym sosem z owoców i wiórkami kokosa.
Uwielbiam budyń! :)
OdpowiedzUsuńmożna prosić o przepis? :D:D wygląda nieziemsko.. : )
OdpowiedzUsuńdodałam do wpisu
UsuńKocham budyń a z owsianką prezentuje się najlepiej!
OdpowiedzUsuńjak pysznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńA mnie zawsze u Ciebiw w owsiankach budyniowych zadziwia ilość użytego budyniu - ja zawsze dodaję czubatą łyżeczkę na ok. 300ml mleka i jest już dosyć gęsta :p Ale Twoja wygląda przecudownie ;)
OdpowiedzUsuńWygląda apetycznie :p
OdpowiedzUsuńNa początku myślałam że to kasza manna :) Uwielbiam budyniowe wersje śniadań :)
OdpowiedzUsuńooo wygląda bosko :D
OdpowiedzUsuń