Strony

.1552. jabłkowe kluski kładzione na mleku

Tak dużo się dzieje, że nie mam czasu nawet na dziesięć minut usiąść do laptopa, a jak już to robię to głównie w celu poszukiwania połączeń do Katowic. W najbliższym czasie ma się to wszystko uspokoić, ale teraz muszę przetrwać tą życiową burzę. Nie ma innego wyjścia ;)
 razowe jabłkowe kluski kładzione na mleku
1 jabłko, obrane i starte na dużych oczkach
1 jajko
50-60g mąki pszennej razowej (pół szklanki)
cynamon
1,5 szklanki mleka

Mleko zagotować. Jabłko wymieszać z mąką, jajkiem i cynamonem i kłaść łyżką na zagotowane mleko. Gotować kilka minut.

11 komentarzy:

  1. jakie pyszne i oryginalne śniadanko! :) nigdy jeszcze nie jadłam takich klusek, ciekawe jak smakują

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja generalnie nie przepadam za kluskami kładzionymi, ale może w takiej wersji mi będą odpowiadać! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pomysł na kluski intrygujący. Z chęcią spróbuję! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Świetnie się prezentuje ta pychotka;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Mm, dawno nie jadłam takich klusków.. Idealne na taką pogodę! :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Trochę obawiam się klusek bez jajka ;/

    OdpowiedzUsuń
  7. Kupiłaś moje jutrzejsze śniadanie !

    OdpowiedzUsuń
  8. czy zauwazylas rozice w swoim cviele jak bylas na diecie bialkowej? w sensie z przewaga bialka? niz na diecie gdzie wegli było wiecej ? ciekawa jestem Twojego zdania, spostrzeżeń oraz opini w tym temacie.

    OdpowiedzUsuń
  9. Jabłkowych jak dotąd nie jadłam, ale podoba mi się ta gęstość :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń