Strony

.237.

pełnoziarniste cukiniowe pancakes z orzechami włoskimi, kawową czekoladą ritter i syropem klonowym
whole wheat zucchini pancakes with walnuts, ritter coffee chocolate and maple syrup


Zucchini pancakes recipe: makaronirodzynka (I gave less cinnamon, I added chocolate and walnuts)

15 komentarzy:

  1. Musze się kiedyś skusić na cukinię na słodko. :D A te ritterowskie czekolady już któryś raz widzę u Ciebie i zastanawiam się, czy różnią się czymś od zwykłych smakowych czekolad? Bo nigdy takich nie próbowałam. ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Zdecydowanie jestem na tak! Cukinia w plackach smakuje świetnie. :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Muszę wyczaić u siebie w mieście tą czekoladę!! ;D

    OdpowiedzUsuń
  4. Mają w sobie coś eleganckiego. Właśnie tak lubię najbardziej: mamy bazę w postaci zdrowego warzywka w połączeniu z nutką grzesznej słodyczy. Na pewno są pyszne, robię rezerwację kuchni na sobotni poranek :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Chcę! Podziel się proooszę :);**

    OdpowiedzUsuń
  6. Zdążyłaś rano usmażyć placki? oO

    OdpowiedzUsuń
  7. Sue: Jadłam je wczoraj na obiadokolację, zostawiłam sobie 3 z siedmiu na śniadanie :D

    OdpowiedzUsuń
  8. Odgrzewasz w mikrofali? Nie robią się.. gumowate? ;P

    OdpowiedzUsuń
  9. Hej. Mam do ciebie pytania, odnośnie jedzenia słodyczy...Bo ja tak samo jak Ty, preferuje wybieranie tych zdrowszych słodkości, ale zaczynam się zastanawiać czy to tez nie jest przesada. Codziennie mogłabym jeść właśnie jakieś zdrowe słodkie racuszki, batony z płatków , syrop klonowy itd...Co o tym myślisz? Bo w twoim jadłospisie widzę, że nie masz ograniczeń co do jedzenia słodkich rzeczy, ciast, czekolady. Nie masz takich obaw o tycie czy coś..bo ja niestety mam;(

    OdpowiedzUsuń
  10. Anonimowy: Miałam, ale ostatnio uwolniłam się od tej chorej obsesji. Wszystko jest dla ludzi i w rozsądnych ilościach naprawdę nie zaszkodzi, nawet codzienne jedzenie pysznych słodkości będzie ok :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Sue: W mikrofali i wcale nie robią się gumowate, odgrzewałam już tak bardzo dużo razy. Placki na nowo robią się puszyste jak zaraz po usmażeniu i tak też smakują :) Ważne tylko, żeby nie wkładać ich na noc do lodówki, ale zostawić np. tylko przykryte woreczkiem/folią.

    OdpowiedzUsuń
  12. Czekolada Ritter- dzięki niej polubiłam znów mleczną :) W Niemczech robią ją dużo lepszą. Moją ulubioną jednak na zawsze chyba pozostanie gorzka Lindt :)
    A co do wypowiedzi Anonimowej: takie rzeczy jak racuszki, syrop klonowy czy batoniki z płatków (te domowe) nie traktuję nawet w kategorii słodyczy- to codzienność :D

    OdpowiedzUsuń
  13. mmm.. rozpływam się jak patrzę na te zdjęcia :)

    również chwalę sobie tę firmę czekoladową ;P

    OdpowiedzUsuń
  14. fajny jesienny klimacik mają te placki ;)

    OdpowiedzUsuń