pełnoziarniste bananowe pancakes z masłem orzechowym i syropem klonowym, zielona herbata
whole spelt banana pancakes with peanut butter and maple syrup, green tea
whole spelt banana pancakes with peanut butter and maple syrup, green tea
Czasami się traci więcej niż zyskuje, czasami zyskuje więcej niż traci. Sama nie wiem, do której grupy mogę zaliczyć siebie. Nieważne. Pytanie czy dalej tkwiłabym w Twoim cieniu, codziennie zazdrosna o każdą cząstkę Twojego życia...
U mnie też dziś bananowe z syropem! Ale się zgrałyśmy :)
OdpowiedzUsuńJa też ;) Może znudziłyby mi się za dziesięć bananowych tygodni... Ale wtedy zostałaby moja niekończąca się lista niewypróbowanych przepisów na pancakes, które sobie zbieram od jakiegoś czasu. ;)
OdpowiedzUsuń*jak dobrze, że placki nie są tylko śniadaniowym daniem*
ależ te placki są pulchne i grubaśne!
OdpowiedzUsuńhttp://www.slodkakarmel-itka.blogspot.com
http://www.karmel-itka.blogspot.com
A ja właśnie łażę i szukam przepisu na coś dobrego na śniadanie. Ciekawe na co pysznego jeszcze wpadnę ;)
OdpowiedzUsuńKurcze, chyba cały kosmos sprzymierzył się żebym zrobiła bananowe pancakes na niedzielę, to już drugie kuszenie w przeciągu 5 minut :) Bardzo apetycznie wyglądają. Syropu klonowego jeszcze nie próbowałam ale mam na to ogromną ochotę, czy bardzo się różni się w smaku od syropu z agawy?
OdpowiedzUsuńWyglądają jak marzenie :)
OdpowiedzUsuńFawn: Nie masz wyboru, musisz zrobić ;) Osobiście wolę klonowy, jest bardziej płynny i ma sów charakterystyczny smak. łatwiej jest też go dostać :)
OdpowiedzUsuń*miało być "swój"
OdpowiedzUsuńGotuj dla mnie takie rzeczy <3
OdpowiedzUsuńPancakes'y w sobotni poranek... A to ci niespodzianka;D. Pysznie:)
OdpowiedzUsuńwyglądają tak puszyście! :) a mam pytanko gdzie kupiłaś syrop klonowy??
OdpowiedzUsuńAle grubaśne, mniam. Lubię dodatek banana, bo placki i wypieki są wtedy bardzo słodkie nawet bez dżemu, cukru czy syropu.
OdpowiedzUsuńGrubaśne, pożywne i bardzo smaczne :) Miłego i słonecznego dnia!
OdpowiedzUsuńMmm, jakie puszyste i grubiutke ;) Pycha!
OdpowiedzUsuńU mnie dzisiaj też bananowo ;)
OdpowiedzUsuńWidząc pierwsze zdjęcie - już je uwielbiam ;) No i u mnie dzisiaj też orzechowo. :D
OdpowiedzUsuńMm, niezwykle apetycznie wygląda stosik placuszków w przekroju :)
OdpowiedzUsuńZ bananami ,polane syropem muszą być pyszne i do tego takie puszyste .Mogę jednego ?
OdpowiedzUsuńteż miałam dzisiaj pancakes z masłem orzechowym, ale złamała mi się karta do aparatu i nie mogę dodać zdjęcia :( dlaczego akurat w sobotę?
OdpowiedzUsuńJakie grubiutkie! REWELACYJNE :)
OdpowiedzUsuńjakie grubasy! super:)
OdpowiedzUsuńThese look SO yummy.
OdpowiedzUsuńśliczne!
OdpowiedzUsuńpiękne pankejki:)
OdpowiedzUsuńu mnie dziś herbata biała. chociaż już moje kubki smakowe tęsknią za zieloną!:)
pozdrawiam, P.
Można prosić o przepis? :)
OdpowiedzUsuńOczywiście :) Pochodzi stąd: www.howsweeteats.com/2011/06/whole-wheat-brown-sugar-banana-bread-pancakes/
UsuńW tłumaczeniu:
2 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/4 łyżeczki soli
1/4 szklanki brązowego cukru
1 łyżeczka cynamonu
1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
2/3 szklanki mleka
1 łyżka ekstraktu z wanilii
3 duże dojrzałe banany, rozgniecione
2 łyżki masła, stopionego lub oleju
W dużej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, cukier, sól, cynamon i gałkę. Dodać mleko i ekstrakt. Mieszanina będzie nadal sucha. Dodać rozgniecione banany, tłuszcz i wymieszać.
U mnie zrobione z 1/3 składników.
Smażyć na teflonie.