Strony

.253.

 
pełnoziarniste bananowe pancakes z masłem orzechowym i syropem klonowym, zielona herbata
whole spelt banana pancakes with peanut butter and maple syrup, green tea


Czasami się traci więcej niż zyskuje, czasami zyskuje więcej niż traci. Sama nie wiem, do której grupy mogę zaliczyć siebie. Nieważne. Pytanie czy dalej tkwiłabym w Twoim cieniu, codziennie zazdrosna o każdą cząstkę Twojego życia...

26 komentarzy:

  1. U mnie też dziś bananowe z syropem! Ale się zgrałyśmy :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja też ;) Może znudziłyby mi się za dziesięć bananowych tygodni... Ale wtedy zostałaby moja niekończąca się lista niewypróbowanych przepisów na pancakes, które sobie zbieram od jakiegoś czasu. ;)

    *jak dobrze, że placki nie są tylko śniadaniowym daniem*

    OdpowiedzUsuń
  3. ależ te placki są pulchne i grubaśne!

    http://www.slodkakarmel-itka.blogspot.com
    http://www.karmel-itka.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  4. A ja właśnie łażę i szukam przepisu na coś dobrego na śniadanie. Ciekawe na co pysznego jeszcze wpadnę ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Kurcze, chyba cały kosmos sprzymierzył się żebym zrobiła bananowe pancakes na niedzielę, to już drugie kuszenie w przeciągu 5 minut :) Bardzo apetycznie wyglądają. Syropu klonowego jeszcze nie próbowałam ale mam na to ogromną ochotę, czy bardzo się różni się w smaku od syropu z agawy?

    OdpowiedzUsuń
  6. Fawn: Nie masz wyboru, musisz zrobić ;) Osobiście wolę klonowy, jest bardziej płynny i ma sów charakterystyczny smak. łatwiej jest też go dostać :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Gotuj dla mnie takie rzeczy <3

    OdpowiedzUsuń
  8. Pancakes'y w sobotni poranek... A to ci niespodzianka;D. Pysznie:)

    OdpowiedzUsuń
  9. wyglądają tak puszyście! :) a mam pytanko gdzie kupiłaś syrop klonowy??

    OdpowiedzUsuń
  10. Ale grubaśne, mniam. Lubię dodatek banana, bo placki i wypieki są wtedy bardzo słodkie nawet bez dżemu, cukru czy syropu.

    OdpowiedzUsuń
  11. Grubaśne, pożywne i bardzo smaczne :) Miłego i słonecznego dnia!

    OdpowiedzUsuń
  12. Mmm, jakie puszyste i grubiutke ;) Pycha!

    OdpowiedzUsuń
  13. Widząc pierwsze zdjęcie - już je uwielbiam ;) No i u mnie dzisiaj też orzechowo. :D

    OdpowiedzUsuń
  14. Mm, niezwykle apetycznie wygląda stosik placuszków w przekroju :)

    OdpowiedzUsuń
  15. Z bananami ,polane syropem muszą być pyszne i do tego takie puszyste .Mogę jednego ?

    OdpowiedzUsuń
  16. też miałam dzisiaj pancakes z masłem orzechowym, ale złamała mi się karta do aparatu i nie mogę dodać zdjęcia :( dlaczego akurat w sobotę?

    OdpowiedzUsuń
  17. piękne pankejki:)

    u mnie dziś herbata biała. chociaż już moje kubki smakowe tęsknią za zieloną!:)

    pozdrawiam, P.

    OdpowiedzUsuń
  18. Można prosić o przepis? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oczywiście :) Pochodzi stąd: www.howsweeteats.com/2011/06/whole-wheat-brown-sugar-banana-bread-pancakes/

      W tłumaczeniu:
      2 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej
      2 łyżeczki proszku do pieczenia
      1/4 łyżeczki soli
      1/4 szklanki brązowego cukru
      1 łyżeczka cynamonu
      1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
      2/3 szklanki mleka
      1 łyżka ekstraktu z wanilii
      3 duże dojrzałe banany, rozgniecione
      2 łyżki masła, stopionego lub oleju

      W dużej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, cukier, sól, cynamon i gałkę. Dodać mleko i ekstrakt. Mieszanina będzie nadal sucha. Dodać rozgniecione banany, tłuszcz i wymieszać.


      U mnie zrobione z 1/3 składników.
      Smażyć na teflonie.

      Usuń