Strony

.304.

migdałowa kruszonka z wanilią, kiwi i bananem, serek wiejski
banana kiwi vanilla almond crumble, cottage cheese

29 komentarzy:

  1. Super słodkie śniadanko, tylko pozazdrościć :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale apetyczne... Nie wpadłabym nigdy na to... Zapiekałaś to??? I jak zrobiłaś kruszonkę?? Proszę podaj przepis

    OdpowiedzUsuń
  3. Alez to pysznie wyglada! Tak moglabym zaczynac kazdy dzien :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Jak zwykle oryginalnie! ;D

    OdpowiedzUsuń
  5. śliczne i zapewne przepyszne. A można prosić przepis? Bardzo ładnie proszę.

    OdpowiedzUsuń
  6. kruszonka? a to ciekawostka :) fajnie.

    OdpowiedzUsuń
  7. Obłędnie wygląda i pewnie też tak smakuje :o jak to zrobiłaś?

    OdpowiedzUsuń
  8. Dziewczyny, robiłam sama i tak, zapiekłam.

    Wzięłam zamrożoną, sypką kruszonkę (została mi po wykonaniu zbyt dużej ilości do tego ciasta: http://makaronirodzynka.blogspot.com/2011/09/wspone-pieczenie-ciasto-kleks.html)
    Dodałam trochę waniliowego mleka sojowego, tak, by ciasto zaczęło się kleić, oraz siekane migdały i zagniotłam.
    Do lekko wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego wrzuciłam 3 pokrojone kiwi, 1 banana i wymieszałam z ekstraktem z wanilli (ok. łyżki). Posypałam kruszonką i piekłam ok. 25 minut w 210 stopniach. Wyszły dwie, przepyszne porcje.
    Dlaczego ja nigdy wcześniej nie robiłam kruszonki z owocami? ;p

    OdpowiedzUsuń
  9. Niezbyt trudne, a bardzo oryginalne :) Zawsze lubiłam wyjadać kruszonkę z ciacha!

    OdpowiedzUsuń
  10. Ciekawe i wierzę , że pyszne śniadanie :)Żałuję, że nie piekę często ciast i nie mam kruszonki :(

    OdpowiedzUsuń
  11. Można przygotować na bieżąco, mniejszą ilość: masło, mąka, cukier i już :)

    OdpowiedzUsuń
  12. śniadanko super :) podoba mi się

    http://wszystkoogotowaniuks.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  13. Ja też jeszcze nigdy nie robiłam takiej kruszonki, ale coś czuję, że jak najszybciej muszę to zmienić. Wygląda przepysznie!

    OdpowiedzUsuń
  14. Świetny pomysł na wykorzystanie pozostałej kruszonki. Uwielbiam kruszonkę <3

    OdpowiedzUsuń
  15. Ależ to musiało pachnieć... ^^

    OdpowiedzUsuń
  16. odbiję trochę od tematu, powiedz mi kochana co ja mogę robić źle, jeżeli ciasto do pancaków mi pęka, robi się taka siatka jak je przekręcam na drugą stronę... wiesz co może być przyczyną?

    OdpowiedzUsuń
  17. Ale mi narobiłaś apetytu! Niegrzecznie!
    Uwielbiam owoce pod kruszonką..

    OdpowiedzUsuń
  18. agu-incredible: Dziwne, nigdy nie spotkałam się z czymś takim. A próbowałaś już z różnymi przepisami?

    OdpowiedzUsuń
  19. inny, jakże smakowity i pomysłowy crumble :) pozdrawiam ;)

    OdpowiedzUsuń
  20. Mmm, kruszonka to coś co pierwsze znika z mojego kawałka ciacha, drożdżówki itd. ;)

    OdpowiedzUsuń
  21. tak, dokładnie wykorzystałam ostatnio ten:
    Pancakes polskie z mleka Δ
    Bardziej jak naleśniki.
    Składniki:
    • 2 szklanki mąki
    • 2 jajka
    • 1 i 1/2 szklanki mleka
    • 75 g rozpuszczonego masła
    • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
    • 1/3 szklanki cukru pudru
    • szczypta soli

    tylko zamiast cukru pudru użyłam zwykłego cukru... czy to może być przyczyną?

    OdpowiedzUsuń
  22. Może rzeczywiście chodzi tu o cukier, bo jest go tu dość sporo jak na placki.

    OdpowiedzUsuń
  23. jaka się głodna zrobiłam od tego pięknego widoku

    OdpowiedzUsuń
  24. Obłędne śniadanie! Wpadam do Ciebie jutro na taką kruszonkę;)!

    OdpowiedzUsuń
  25. Dobrze, że przed chwilą zjadłam kolacje, bo zaśliniłabym sobie klawiaturę! :)

    OdpowiedzUsuń
  26. pyszne to ;)
    zapraszam do siebie;)

    OdpowiedzUsuń