Twarożek z miodem, chleb pełnoziarnisty z masłem, polędwicą drobiową, rzodkiewką i sałatą, cykoria instant z dodatkiem waniliowego mleka sojowego.
Cottage cheese with honey, whole grain bread with butter, chicken ham, radish and lettuce, chicory instant with vanilla soy milk.
Miało być wczoraj wybieganie, ale to drapiące gardło nie bardzo pomogło. Nafaszerowałam się witaminami, czosnkiem, miodem i cytryną i dzisiaj zamierzam ruszyć w teren. Polne drogi mnie wołają. 62 dni do Szóstki Pogorii. 132 dni do Ulicznego.
Ten twarożek wygląda wspaniale. Dużo go *-* ile dajesz na szklankę, tak pi razy drzwi?
OdpowiedzUsuńPowodzenia z bieganiem :)
To cała kostka twarogu, czyli 250g + ok. łyżki jogurtu i miód :)
UsuńJadasz twaróg półtłusty czy chudy?
UsuńPółtłusty.
UsuńMoim zdaniem normalna porcyjka twarożku, niby syty ale jednak to serek :) Bardzo pysznie:)
OdpowiedzUsuńTakie wiosenne śniadanie.;)
OdpowiedzUsuńpolędwica to jedna z niewielu szynek jakie jadam, jest pyszna :D
OdpowiedzUsuńPrzypomniałaś mi, że istnieje coś takiego jak szynka :)
OdpowiedzUsuńta kompozycja bardzo apetycznie wyglada...la i na pewno smakowala...
OdpowiedzUsuńAle zdrowo! Do jakich dystansów się szykujesz? :>
OdpowiedzUsuńW maju sześć, więc to tak bardziej rekreacyjnie, bo mogę przebiec to nawet teraz. W sierpniu jest Międzynarodowy Bieg Uliczny na 15 km i do tego chciałabym przygotować się bardziej i osiągnąć jak najlepszy wynik.
Usuńtwarożek z miodem mój ulubiony :)
OdpowiedzUsuńpycha taki twarożek - celebruje go na kolację ;d
OdpowiedzUsuńwiosna za oknem i na talerzu :D
twarożek/serek wiejski z miodem-najlepszy!;)
OdpowiedzUsuńPo pierwsza- nie zaglądałam dwa dni (awaria RSS) i taaakie rzeczy się tu dzieją. Ech... Wydajesz mi się być całkiem mądrą osobą, więc standardowa rada- olej to!
OdpowiedzUsuńPo drugie- fajnie, że znalazłaś sobie jakieś zawody!
I po trzecie- miałam dzisiaj iść biegać, ale stwierdziłam, że mi się nie chce. Po wizycie na Twoim blogu chyba zmieniłam zdanie. Poza tym podpatrzyłam cykorię instant- całkiem smaczna sprawa. Inspirujesz!
Twarożek pycha..i ta kanapeczka. Mniam.
OdpowiedzUsuńOd rana mnie zdrowo kusisz :D
OdpowiedzUsuńPyszności : )
OdpowiedzUsuńkocham twarożek, zdrowiej!
OdpowiedzUsuńJuż wszystko poprawnie działa :)
OdpowiedzUsuńDziękuję. Naprawiłam to wczoraj, ale nie wiedziałam, czy naprawiłam skutecznie ;)
UsuńJak zwykle pysznie i kusząco:). Ten miód na pewno pomógł na bolące gardło. Trzymaj się zdrowo:)
OdpowiedzUsuńPyszne, lekkie, wiosenne ale zarazem pełnowartościowe ! Pyszne. I jest moja ukochana rzodkiewka <3
OdpowiedzUsuńCzy ten efekt rozmazania tła uzyskujesz dzięki nakładkom na lustrzance, czy przerabiasz w jakimś programie ?
Uzyskuję je bez nakładek i bez przeróbki graficznej. Zasługa obiektywu.
Usuńa orientujesz się może czy w każdym aparacie cyfrowym jest coś takiego możliwe ? Bo do tej pory aby uzyskać taki efekt niestety przerabiałam zdjęcie komputerowo ;c
UsuńNie każdym aparatem da się to zrobić.
Usuńa ta funkcja ma jakąś nazwę w aparatach ? orientujesz się może, bo to chodzi o tą głębię ostrości tak ?
UsuńZwykłą cyfrówką takiego efektu nie uzyskasz, bo nie masz możliwości regulowania przysłony ;)
UsuńPapaya, a jaki masz aparat (model)?
OdpowiedzUsuńZ cyfrówkami jest wg mnie pewien problem, to nie są (przynajmniej dla mnie) aparaty które możesz do końca 'poczuć', przywiązać się 'duszą' do nich. Największa magia to analogi, albo lustrzanki (ale tu tylko manual moim zdaniem wchodzi w grę).
Aczkolwiek dużo osób pracuje na cyfrówkach i wychodzą też różne ciekawe zdjęcia. Przeglądnij sobie może fora fotograficzne? Widziałam, że cyfrówkami, które posiadają funkcję manuala da się uzyskać bokeh / tło rozmyte, chociaż osobiście uważam, że "aż taki" ciekawy efekt jak na lustrzance nie wyjdzie. Ale spróbuj. Wszystko zależy tylko od tego, jak szeroko zakrojonymi ustawieniami dysponujesz w swoim aparacie - a instrukcji jest pełno na necie.
Ja sama pracuję z używanym, ale w bardzo dobrym stanie Canonem 350D kupionym za grosze i zdjęcia wychodzą mi podobne do tych robionych Sony Sylwii. A niektóre modele lustrzanek cyfrowych już naprawdę tanio można dostać, zwłaszcza te używane.
mam KODAK easyshare C1530
Usuń(http://shop.kodak.pl/store/ekconseu/pl_PL/pd/productID.226778800)
jeśli się orientujesz w tym aparacie byłabym wdzięczna za wskazówki.
I dziękuję za komentarz :)
Miałam podobnego Kodaka, ale przestał mnie zadowalać. Nim raczej nie uzyskasz takiego efektu ;)
UsuńFajnie, że masz takie cele. Też muszę się rozejrzeć za jakimiś biegami w okolicy, rośnie od nich motywacja.
OdpowiedzUsuńRzodkiewka, sałata (i jeszcze kiełki) zawsze kojarzą mi się z wiosną i Wielkanocą. Co do kawy, to fajna jest też orkiszowa i korzenna żołędziowa jakbyś chciała spróbować czegoś nowego :).
ja już po bieganiu i właśnie pożarłam podobne menu (twarożek+kanapki), tylko kanapek było z 5 :)
OdpowiedzUsuńa od cykorii instant jestem już chyba uzależniona. pół miasta potrafię za nią zjeździć :D
Pysznie, chyba zaserwuję sobie jutro taki twarożek :D
OdpowiedzUsuńJa miałam zacząć biegać, ale póki co jeżdżę na rowerku. Jakoś nie mam ochoty wychodzić, kiedy na dworze jest takie wietrzysko. :<
uwielbiam taki twarożek <3 zdrówka życzę! ;)
OdpowiedzUsuńChociaż jadałam już duzo razy, ale jakie placuszki są najlepsze?. Usmażone i od razu zjedzone, czy na drugi dzień jak sie podgrzeje w mikrofalówce nie tracą na smakuxD?
OdpowiedzUsuńBo nie chce mi się nigdy rano smażyć;D
Na drugi dzień są bardzo dobre, nie takie same, ale dobre :)
UsuńA ja mam dziś lenia. Nie robię nic. ;P
OdpowiedzUsuńZdrowiej, zdrowiej. Pogody ładne idą. :)
1/4 szklanki maki to ile to będzie ok. gram? , jak zamiast sody użyje proszku to będzie dobrze?, miód do środka konieczy, bo bym polała syropem klonowym wierzch;), chodzi mi o omleta bananowego-
OdpowiedzUsuńhttp://przepisoweinspiracje.blogspot.com/2011/03/omlet-z-bananem.html
przepraszam za mase pytań:D
Julka
Nie mam pojęcia ile to gram, bo moja waga jest bardzo niedokładna. Możesz użyć proszku lub w ogóle nie dodawać spulchniaczy. Miód nie jest konieczny :)
Usuń1/4 szklanki mąki to ok. 35 gramów ;)
UsuńTrochę więcej niż 35. Szklanka o obj. 250 ml mieści jakieś 160-170 g mąki. W internecie można znaleźć kalkulatory kulinarne, przeliczniki.
UsuńŚniadanko urocze. Dorzuciłabym tylko rodzynki do twarogu, ostatnio mam jakieś do nich ciągoty ;D
Dziwne, ja ważyłam szklanke o objętości 250ml i waży ona 140g.
UsuńJak zwykle pyszne śniadanko
OdpowiedzUsuńJA jestem uzależniona od różnego rodzaju serków i twarożków :)
OdpowiedzUsuńŚwietne śniadanko.
Szybko wracaj do zdrowia po tych witaminkach :)
OdpowiedzUsuńmożesz podać jakie masz parametry przesłony ustawiony?:)
OdpowiedzUsuń;(, zrobiłam pankejki jutro na śniadanko już teraz;D, ale dostałam załamaniaxp. Czemu nie wychodzą mi ładne okrąglutnie i pulchne chociaż troszkę?. Wyszły cieniutkie... zrobiłam wegańskie z dodatkiem borówek, czy to przez to,że użyłam mąki żytniej razowej typ 2000? . Kupiłam ją dopiero więc nie próbowałam z nia niczego...
OdpowiedzUsuńTa mąka akurat często jest kapryśna i najlepiej dawać ją pół na pół z białą :)
UsuńMąka żytnia razowa jest przeznaczona głównie do zakwasu, ew. można z niej piec chleby bądź naleśniki/placki, mieszając z białą, tak jak napisała Sylwia. ;)
UsuńMogłabys napisac jakim trybem robisz zdjecia i czy masz jakies szczegolne ustawienia?
OdpowiedzUsuńBalans bieli itp...
taki prawdziwie pełnoziarnisty, ciemny chleb to bym chętnie znalazła u siebie na talerzu <3
OdpowiedzUsuń