Strony

.385.

Twarożek z miodem, chleb pełnoziarnisty z masłem, polędwicą drobiową, rzodkiewką i sałatą, cykoria instant z dodatkiem waniliowego mleka sojowego.
Cottage cheese with honey, whole grain bread with butter, chicken ham, radish and lettuce, chicory instant with vanilla soy milk.


Miało być wczoraj wybieganie, ale to drapiące gardło nie bardzo pomogło. Nafaszerowałam się witaminami, czosnkiem, miodem i cytryną i dzisiaj zamierzam ruszyć w teren. Polne drogi mnie wołają. 62 dni do Szóstki Pogorii. 132 dni do Ulicznego.

52 komentarze:

  1. Ten twarożek wygląda wspaniale. Dużo go *-* ile dajesz na szklankę, tak pi razy drzwi?
    Powodzenia z bieganiem :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To cała kostka twarogu, czyli 250g + ok. łyżki jogurtu i miód :)

      Usuń
    2. Jadasz twaróg półtłusty czy chudy?

      Usuń
  2. Moim zdaniem normalna porcyjka twarożku, niby syty ale jednak to serek :) Bardzo pysznie:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Takie wiosenne śniadanie.;)

    OdpowiedzUsuń
  4. polędwica to jedna z niewielu szynek jakie jadam, jest pyszna :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Przypomniałaś mi, że istnieje coś takiego jak szynka :)

    OdpowiedzUsuń
  6. ta kompozycja bardzo apetycznie wyglada...la i na pewno smakowala...

    OdpowiedzUsuń
  7. Ale zdrowo! Do jakich dystansów się szykujesz? :>

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. W maju sześć, więc to tak bardziej rekreacyjnie, bo mogę przebiec to nawet teraz. W sierpniu jest Międzynarodowy Bieg Uliczny na 15 km i do tego chciałabym przygotować się bardziej i osiągnąć jak najlepszy wynik.

      Usuń
  8. twarożek z miodem mój ulubiony :)

    OdpowiedzUsuń
  9. pycha taki twarożek - celebruje go na kolację ;d
    wiosna za oknem i na talerzu :D

    OdpowiedzUsuń
  10. twarożek/serek wiejski z miodem-najlepszy!;)

    OdpowiedzUsuń
  11. Po pierwsza- nie zaglądałam dwa dni (awaria RSS) i taaakie rzeczy się tu dzieją. Ech... Wydajesz mi się być całkiem mądrą osobą, więc standardowa rada- olej to!
    Po drugie- fajnie, że znalazłaś sobie jakieś zawody!
    I po trzecie- miałam dzisiaj iść biegać, ale stwierdziłam, że mi się nie chce. Po wizycie na Twoim blogu chyba zmieniłam zdanie. Poza tym podpatrzyłam cykorię instant- całkiem smaczna sprawa. Inspirujesz!

    OdpowiedzUsuń
  12. Twarożek pycha..i ta kanapeczka. Mniam.

    OdpowiedzUsuń
  13. Od rana mnie zdrowo kusisz :D

    OdpowiedzUsuń
  14. kocham twarożek, zdrowiej!

    OdpowiedzUsuń
  15. Już wszystko poprawnie działa :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję. Naprawiłam to wczoraj, ale nie wiedziałam, czy naprawiłam skutecznie ;)

      Usuń
  16. Jak zwykle pysznie i kusząco:). Ten miód na pewno pomógł na bolące gardło. Trzymaj się zdrowo:)

    OdpowiedzUsuń
  17. Pyszne, lekkie, wiosenne ale zarazem pełnowartościowe ! Pyszne. I jest moja ukochana rzodkiewka <3
    Czy ten efekt rozmazania tła uzyskujesz dzięki nakładkom na lustrzance, czy przerabiasz w jakimś programie ?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Uzyskuję je bez nakładek i bez przeróbki graficznej. Zasługa obiektywu.

      Usuń
    2. a orientujesz się może czy w każdym aparacie cyfrowym jest coś takiego możliwe ? Bo do tej pory aby uzyskać taki efekt niestety przerabiałam zdjęcie komputerowo ;c

      Usuń
    3. Nie każdym aparatem da się to zrobić.

      Usuń
    4. a ta funkcja ma jakąś nazwę w aparatach ? orientujesz się może, bo to chodzi o tą głębię ostrości tak ?

      Usuń
    5. Zwykłą cyfrówką takiego efektu nie uzyskasz, bo nie masz możliwości regulowania przysłony ;)

      Usuń
  18. Papaya, a jaki masz aparat (model)?

    Z cyfrówkami jest wg mnie pewien problem, to nie są (przynajmniej dla mnie) aparaty które możesz do końca 'poczuć', przywiązać się 'duszą' do nich. Największa magia to analogi, albo lustrzanki (ale tu tylko manual moim zdaniem wchodzi w grę).
    Aczkolwiek dużo osób pracuje na cyfrówkach i wychodzą też różne ciekawe zdjęcia. Przeglądnij sobie może fora fotograficzne? Widziałam, że cyfrówkami, które posiadają funkcję manuala da się uzyskać bokeh / tło rozmyte, chociaż osobiście uważam, że "aż taki" ciekawy efekt jak na lustrzance nie wyjdzie. Ale spróbuj. Wszystko zależy tylko od tego, jak szeroko zakrojonymi ustawieniami dysponujesz w swoim aparacie - a instrukcji jest pełno na necie.

    Ja sama pracuję z używanym, ale w bardzo dobrym stanie Canonem 350D kupionym za grosze i zdjęcia wychodzą mi podobne do tych robionych Sony Sylwii. A niektóre modele lustrzanek cyfrowych już naprawdę tanio można dostać, zwłaszcza te używane.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. mam KODAK easyshare C1530
      (http://shop.kodak.pl/store/ekconseu/pl_PL/pd/productID.226778800)
      jeśli się orientujesz w tym aparacie byłabym wdzięczna za wskazówki.
      I dziękuję za komentarz :)

      Usuń
    2. Miałam podobnego Kodaka, ale przestał mnie zadowalać. Nim raczej nie uzyskasz takiego efektu ;)

      Usuń
  19. Fajnie, że masz takie cele. Też muszę się rozejrzeć za jakimiś biegami w okolicy, rośnie od nich motywacja.
    Rzodkiewka, sałata (i jeszcze kiełki) zawsze kojarzą mi się z wiosną i Wielkanocą. Co do kawy, to fajna jest też orkiszowa i korzenna żołędziowa jakbyś chciała spróbować czegoś nowego :).

    OdpowiedzUsuń
  20. ja już po bieganiu i właśnie pożarłam podobne menu (twarożek+kanapki), tylko kanapek było z 5 :)
    a od cykorii instant jestem już chyba uzależniona. pół miasta potrafię za nią zjeździć :D

    OdpowiedzUsuń
  21. Pysznie, chyba zaserwuję sobie jutro taki twarożek :D
    Ja miałam zacząć biegać, ale póki co jeżdżę na rowerku. Jakoś nie mam ochoty wychodzić, kiedy na dworze jest takie wietrzysko. :<

    OdpowiedzUsuń
  22. uwielbiam taki twarożek <3 zdrówka życzę! ;)

    OdpowiedzUsuń
  23. Chociaż jadałam już duzo razy, ale jakie placuszki są najlepsze?. Usmażone i od razu zjedzone, czy na drugi dzień jak sie podgrzeje w mikrofalówce nie tracą na smakuxD?
    Bo nie chce mi się nigdy rano smażyć;D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Na drugi dzień są bardzo dobre, nie takie same, ale dobre :)

      Usuń
  24. A ja mam dziś lenia. Nie robię nic. ;P
    Zdrowiej, zdrowiej. Pogody ładne idą. :)

    OdpowiedzUsuń
  25. 1/4 szklanki maki to ile to będzie ok. gram? , jak zamiast sody użyje proszku to będzie dobrze?, miód do środka konieczy, bo bym polała syropem klonowym wierzch;), chodzi mi o omleta bananowego-
    http://przepisoweinspiracje.blogspot.com/2011/03/omlet-z-bananem.html
    przepraszam za mase pytań:D

    Julka

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie mam pojęcia ile to gram, bo moja waga jest bardzo niedokładna. Możesz użyć proszku lub w ogóle nie dodawać spulchniaczy. Miód nie jest konieczny :)

      Usuń
    2. 1/4 szklanki mąki to ok. 35 gramów ;)

      Usuń
    3. Trochę więcej niż 35. Szklanka o obj. 250 ml mieści jakieś 160-170 g mąki. W internecie można znaleźć kalkulatory kulinarne, przeliczniki.
      Śniadanko urocze. Dorzuciłabym tylko rodzynki do twarogu, ostatnio mam jakieś do nich ciągoty ;D

      Usuń
    4. Dziwne, ja ważyłam szklanke o objętości 250ml i waży ona 140g.

      Usuń
  26. Jak zwykle pyszne śniadanko

    OdpowiedzUsuń
  27. JA jestem uzależniona od różnego rodzaju serków i twarożków :)
    Świetne śniadanko.

    OdpowiedzUsuń
  28. Szybko wracaj do zdrowia po tych witaminkach :)

    OdpowiedzUsuń
  29. możesz podać jakie masz parametry przesłony ustawiony?:)

    OdpowiedzUsuń
  30. ;(, zrobiłam pankejki jutro na śniadanko już teraz;D, ale dostałam załamaniaxp. Czemu nie wychodzą mi ładne okrąglutnie i pulchne chociaż troszkę?. Wyszły cieniutkie... zrobiłam wegańskie z dodatkiem borówek, czy to przez to,że użyłam mąki żytniej razowej typ 2000? . Kupiłam ją dopiero więc nie próbowałam z nia niczego...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ta mąka akurat często jest kapryśna i najlepiej dawać ją pół na pół z białą :)

      Usuń
    2. Mąka żytnia razowa jest przeznaczona głównie do zakwasu, ew. można z niej piec chleby bądź naleśniki/placki, mieszając z białą, tak jak napisała Sylwia. ;)

      Usuń
  31. Mogłabys napisac jakim trybem robisz zdjecia i czy masz jakies szczegolne ustawienia?
    Balans bieli itp...

    OdpowiedzUsuń
  32. taki prawdziwie pełnoziarnisty, ciemny chleb to bym chętnie znalazła u siebie na talerzu <3

    OdpowiedzUsuń